Bahrain

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Bahrain on pieni, ikävästi Saudi-Arabian ja Qatarin väliin puristuksiin jäänyt ”itsenäinen” saarivaltio Persianlahdella. Bahrainin korkeimmassa johdossa toimii Kuningas Fahdin Pengertie (myös Hamad ibn Isa Al khalifi). Pengertietä pitkin matkusti vuonna 2010 noin 19,1 miljoonaa matkustajaa. Kaiken kaikkiaan Pengertien yli kävellään noin 52 450 kertaa päivässä. Bahrain on myös lento- ja tietoliikenteen merkittävä solmukohta. Bermudan kolmiota vastaavalla tavalla se imee itseensä kaiken metallisen ja arvokkaan ja aiheuttaa selittämättömiä katoamisia. Sinne on kadonnut muiden niemimaan valtioiden varallisuutta, sekä kansalaisia kansalaisuuksineen. Bahrainin väestömäärä on lähes tuplaantunut kymmenessä vuodessa eikä yli puolella väestöstä (juuri tämä luvun tuplannut puolikas?) omista kansalaisuutta ollenkaan. Kansalaisuus yleensä tuo mukanaan erilaisia oikeuksia toimeentuloon, terveydenhuoltoon ja muihin elämänvalintoihin liittyen. Käänteistä ilmiötä kutsutaan myös orjuudeksi (wikipedia, orjuus). Kansalaisuuksien katoamista Bahrainiin on selitetty – jos on selitetty – Bermudan katoamisia vastaavasti erilaisilla kaf….katalilla geopoliittisilla pyörteillä.

Poliittisesti Bahrain on epävakaa. Bahrainin suurvisiiri Khalifa ibn Salman Al Khalifa (suom.”kalifiksi kalifin paikalle”) on systemaattisesti yrittänyt nujertaa pääkalifin toverinsa Saunabadin avulla. Juonet eivät kuitenkaan ole koskaan toimineet tai vaihtoehtoisesti ne ovat kääntyneet lopulta suurvisiiriä itseään vastaan.

Bahrainin sanotaan olevan vihreämpi kuin monen Persianlahtelaisista naapureistaan, mutta näinhän se usein naapurin silmin näyttää muutenkin olevan, että naapurissa vihertää. Naapurimaat pitävät Bahrainia niemimaan liberaaleimpana, ja tekevätkin Tallinnan risteilyjä vastaavia irtiottolomia sinne. Bahrainissa esimerkiksi naisten pukeutumissäännöt ovat selvästi rennompia verrattuna Saudi-Arabiaan. Nainen saa pukeutua burkan sijaan hijab -huiviin, ja käydä koulunsa loppuun ennen järjestettyyn avioliittoon astumista. Lisäksi Bahrainissa noudatetaan sharia-lakia, joka sallii mm. käden katkaisemisen varkaalta, tyttölapsen naimisen, ja tottelemattoman vaimon hakkaamisen, kun taas esimerkiksi takapajuisissa pohjoismaissa tällaiset asiat ovat ankarasti kiellettyjä ja sanktioituja.

Bahrainin talvi on leuto, kesä kuuma ja kostea huolimatta siitä, että islamin uskonto suhtautuu kaikkeen seksuaalisuuteen liittyvään hyvin pidättyväisesti tai jopa kielteisesti. Sunni- ja siiamuslimien välillä on kyllä jatkuvasti jännitteitä, mutta näitä on ratkaistu pääasiassa sotilaallisin keinoin. Bahrainissa uskotaan erityisesti Iranin lietsovan levottomuuksia. Muualla tämän pääsääntöisesti tiedetään jo olevan totta. Killer oy travels mainostaa paikallisina hienouksina helmiä ja kehottaa sivustollaan seuraavasti: ”käy ehdottomasti kurkkaamassa upeat helmikorut ja nappaa mukaasi!”. Haluamme kuitenkin muistuttaa Bahrainin -matkaa suunnittelevaa turistia, että sharia sallii käden katkaisemisen varkaalta.