Avaruus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png Smallstar.png

”Avaruus, tuo korpimaista ensimmäinen.”

~James B. Pirk

”Istuimme hetken yhdessä ja avaruus katsoi meitä.”

~ Pariisin Kevät

Avaruus on tila Lähde? maapallon ulkopuolella tai vaihtoehtoisesti Jumalan asuinpaikka[1]. Avaruus on vaarallinen paikka, koska siellä leijuu nk. tyhjää ainetta, joka tappaa kosketuksesta. Siksi siis avaruuspuvut. Uskovaisille avaruus on yksinkertaisesti taivaankatto eikä mikään älykkään rodun kulttuurikynnys.

Tässä sitä on....

Avaruus on SUURI. Aivan käsittämättömän kokoinen. Se on niin valtava, että siellä etäisyydetkin ovat tähtitieteellisiä. Avaruuden tarkasta sijainnistakin on läpi historian esitetty melko hataria määritelmiä, mutta Tieteen Kuvalehden saamien tietojen mukaan se saattaa sijaita Pälkäneen luoteisosissa.

Avaruus voidaan myös käsittää valtavana tilana, jonka olemusta pohditaan äärettömän syvästi. Nykytiedekään ei kykene täysin selkeästi esittämään mitä on avaruus[2] ja kuinka se on syntynyt[3]. Jos avaruus syntyi alkuräjähdyksessä mitä sen ulkopuolella on[4]?

Sisällysluettelo [piilota]

1 Erilaisia teorioita avaruudesta

1.1 Newton: Omenateoria
1.2 Kopernikus: Se-ja-se-kiertää-sitä-ja-sitä -teoria
1.3 Einstein: Suhteellisuusteoria
1.4 Kvanttiteoria
1.5 Säieteoria
1.6 Kaiken teoria

2 Katso myös
3 Viitteet

Erilaisia teorioita avaruudesta[muokkaa]

Newton: Omenateoria[muokkaa]

"Kun liikutamme omenaa, omena ei tosiasiassa liiku lainkaan, vaan koko avaruus liikkuu suhteessa omenaan. Kun omena irtoaa puusta, se osuu sinua päähän, koska sinun pääsi pyrkii liikkumaan omenaa kohti."

Kopernikus: Se-ja-se-kiertää-sitä-ja-sitä -teoria[muokkaa]

"Kuu kiertää maata, joka kiertää aurinkoa, mutta myös mars kiertää aurinkoa kiertämättä kuitenkaan maata, joka ei kierrä jupiteria, joka kiertää aurinkoa, mutta jupiterillakin on kuita, jotka kiertävät jupiteria kiertämättä aurinkoa, joka ei kierrä saturnusta, joka kiertää aurinkoa merkuriuksen kiertäessä aurinkoa, jota kiertää venus, jota maa ei kierrä."

Einstein: Suhteellisuusteoria[muokkaa]

"Tosiasiassa mikään ei kierrä mitään, vaan kaikki kappaleet liikkuvat suoraan ja ainostaan näyttävät liikkuvan ellipsiradoilla, koska aika-avaruus on taipunut, jolloin ellipsin kaareva kehä on tosiasiassa suora, joka on kaareva."

Kvanttiteoria[muokkaa]

"Kaikki kappaleet ovat tosiasiassa aaltoja ja kaikki aallot kappaleita. Koska aaltoja ei voida mitata, ei voida mitata myöskään kappaleita. Toisin sanoen, kaikki mittaustulokset ovat vain harhaa."

Säieteoria[muokkaa]

"Kaikki kappaleet ovat vain yliulotteisten, panuniversaalien kielisoittimien ilmentymiä, joita Soittaja (en. the Great Player, lat. Fidicinis Omnipotens) soittaa, mistä aiheutuvat kaikki tunnetut luonnonilmiöt."

M-teoria[muokkaa]

"Avaruuksia on olemassa yksitoista, mutta kaikki paitsi yksi ovat kiertyneet itsensä ympärille niin tiiviisti, ettei niillä ole mitään merkitystä millekään, eikä niitä myöskään voida havaita."

Kaiken teoria[muokkaa]

"Koska kaiken teoria ohjailee avaruutta täydellisesti, meidän ei pidä huolehtia avaruuden ongelmasta vaan antaa kaiken teorian hoitaa hommat meidän puolestamme."


Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. Lähde: Raamattu
  2. Hikipedia arvelee, että se sattaisi olla paikka, tai ehkä alue.
  3. Me Hikipediassa uskomme vakaasti, että se on saanut alkunsa oksennuksesta vessan lattialla.
  4. Hikipedian kaikkitietävien asiantuntijoiden mukaan siellä on perunoita.