Aurinko

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aurinko
The Sun.jpg
Aurinkokunnan keisari ja yksinvaltias
vallassa 4,8 mrd. eaa.5,2 mrd.
edeltäjä
seuraaja Auringon Poika
syntyi 27. toukokuuta 4,800,000,000 eaa.
Aurinkokunnan keskipiste, Linnunrata-galaksin reuna
kuoli 5. kesäkuuta 5,200,000,000
puolue Keltaiset
Auringossa voi joskus tavata feenikslinnun.

”Hoi sie kirkas jätkä siel taivaalla; mie en tiiä kuka sie luulet olevas, mutta tääl on siun takii aivan helevetin kuuma!”

~Aatami

”Lisää löylyä!”

~Suomalainen

Aurinko on satunnaisin väliajoin taivaalla esiintyvä valoilmiö. Sitä tavataan erityisesti klo 8:00 ja 20:00 välisinä aikoina. Teorian mukaan Aurinko on maapallon lämmön- ja valonlähde, mutta kasvihuoneilmiö ja katulamput todistavat tämän vääräksi.

Aurinko on myös tunnettu lavaesiintyjä, joka esiintyy päivittäin laulaen laulujaan. Lava on niin kaukana, että valitettavasti Auringon lauluja on kuultu vain yksi, mutta sitäkin upeampi valoshow näkyy aina. Joskus tosin Auringon aviomies Kuu[1] menee tielle ja aiheutttaa valoilmiön valoilmiön päälle. Tätä kutsutaan auringonpimennykseksi.

Tällä hetkellä aurinko on 5,4 miljardia vuotta vanha, eli vähän yli elinkaarensa puolenvälin. Hän on syntymästään asti työskennellyt ikioman aurinkokuntansa luojana sekä hallitsijana. Kun hän kuolee, on hänen työnsä siirtyvä Auringon Pojalle. Eräitä tosin huolettaa, hoitaako herra Poika työnsä kunnolla, sillä hän on tällä hetkellä hieman kärttyinen. Auringon resurssit ovat rajalliset, eikä hänestä tällä hetkellä ole luomaan pojalleen uutta Xboxia.

Toisin kuin muut samankaltaiset valoilmiöt, Aurinko ei ole tähti vaan aurinko. Auringolla on kuitenkin oma tähti Hollywoodin Walk of Famella, jonka hän rehellisesti ansaitsi kyvyillään (joihin kuuluu mm. laulaminen ja ihmiskunnan olemassaololla kiristäminen). Eihän Aurinko tietenkään ilkeä ole, mutta kunnianhimoa kyllä löytyy. Auringon asianajajien mukaan tämä kunnianhimo on täysin oikeutettua, sillä täytyyhän Auringonkin saada jotain palkkioksi siitä, mitä hän on tehnyt ihmis- ja eläinkunnan hyväksi.

Auringon anatomia

Aurinko ei ole kiinteä, kosketettava asia, eikä se ole neste tai kaasukaan. Ehei, näin suuri jumalolento ja kuuluisuus ansaitsee olla jokin paljon suurempi olemus. On kuitenkin pystytty todistamaan Auringon olevan elollinen olio, joka paljastaa, että sen rakennetta pystytään tutkia. Aurinko on kuitenkin hieman lämmin, joten tutkimista varten täytyy odottaa Auringon kuolemaa ja ruumiin jäähtymistä. Seuraavat kirjoitelmat tulevat tulevaisuudesta, joten jos et halua aiheuttaa paradoksia, kannattaa skipata osioon Jumaluus.

Nuori Aurinko aviomiehensä Kuu-ukon syleilyssä.

Pää

Auringon on todettu koostuvan yhdestä ainoasta ruumiinosasta, joka on sen pää. Kun Aurinko syö,[2] ruoka matkaa sen keskipisteeseen ja jostain syystä fuusioituu. Kun Auringon syömästä metallista tulee tarpeeksi raskasta, se ulostuu ja matkustaa maata kiertävälle radalle, mistä se joskus sitten syöksyy alas. Tätä kutsutaan metalliromuksi, ja sekös vasta ärsyttää Yhdysvaltain hallitusta sekä varsinkin Alue 51:tä. He joutuvat koko ajan keräilemään tätä pudonnutta metalliromua kuin jotkin puistosiivoojat keräilevät kokistölkkejä.

Auringon pää on pyöreä ja keltainen. Satelliittikuvissa Aurinko näyttää punaiselta, mutta se johtuu vain siitä, avaruus on niin pimeä. Todellisuudessahan se on valkoinen ja kirkas kuin mikä, jopa kirkkaampi kuin LED-valo.

Kärttyisä ja keski-ikäinen[3] Aurinko 8 minuuttia sitten.

Ruuansulatus

Auringon nielemät asteroidit, meteorit sun muut taivaankappaleet kaikki jakautuvat ruuansulatuksen kautta energiaksi ja ulosteeksi. Aurinko käyttää energian luomiseen sisäänrakennettua ydinvoimalaansa.[4] Siellä luodun energian avulla aurinko pitää itsensä kuivana, ja jaksaa laulaa, pitää yllä valoshowtaan sekä paistella lettuja.

Lisääntyminen

Auringolla on todetusti poika,[5] joten miten Aurinko lisääntyy? Vastaus on yksinkertainen. Kuu uhraa osan itsestään ja lähettää Auringon sisälle, missä se kehittyy 9 vuotta ja syntyy sitten paljon pienempänä lähimmälle asutuskelpoiselle planeetalle. Tämä selittää kaksi asiaa: Sen, miksi Auringon elinikä on niin lyhyt ja sen, miksi kuumme on sirppi.

Aurinko paikkana

Aurinko on paikkana todella suosittu ensikertalaisten matkakohde. Toista kertaa ei tosin kukaan sinne halua mennä, sillä muille Aurinko on hieman liian kuuma paikka ja suomalaisille liian kylmä. Ainoastaan suomenruotsalaisille Aurinko on juuri sopiva, ja heille onkin suunnattu erityisia opintomatkoja. Opas näyttää, minkälainen on fuusioreaktio, minkä jälkeen oppilaiden täytyy kopioida tämä reaktio.

Liikkuminen

Auringosta puhuttaessa kuullaan usein auringonlaskusta sekä auringonnoususta. Nämä käsitteet ovat kuitenkin harhaanjohtavia sillä auringon ei oikeasti tarvitse liikkua, koska se on isompi kuin muut taivaankappaleet, kuten tähdet ja planeetat. Palaessaan aurinko lähettää maahan heliumia joka saa maapallon nousemaan päivän edetessä. Aurinko siis pysyy paikallaan ja maapallo nousee ylemmäs. Yön saapuessa aurinko on matalammalla kuin maapallo ja näyttää katoavan. Syytä sille miksi aurinko on aamuisin taas korkeammalla ei tiedetä sillä myös nasan tutkijat nukkuvat yöllä.


Stop hand.png VAROITUS!
Edellä oleva tekstiosuus sisälsi juonipaljastuksia. Et toivottavasti ehtinyt spoilautua lukemalla, että Katrina uhrautuu, jotta sankari saa tapettua Ad Aviksen. Ai et? No hyvä. Voit nyt sulkea tietokoneen.

Jumaluus

Jotkut, lähinnä Etelä-Amerikan intialaiset, usko(i)vat Airingon olevan jonkinlainen Jumala, koska se on suuri ja taivaassa. Jos kuitenkin palvot Aurinkoa liian pitkään, palat poroksi (tai mikä pahempaa, saatat saada ihosyövän). Nämä samat pakanat ovat ennustaneet, että kymmenentenä miljardina vuotena Aurinko uhraa oman henkensä tuhotakseen häntä niin kauan piinanneet ihmiset. Niinpä he päättivät laatia tämän niinsanotun ennustuksen, että "maailma loppuu siinä... Hmm... Ahaa, vaikkapa 2012:n paikkeilla!"

Katso myös

Aurinkokunnan osaset
Aurinko | Merkurius | Venus | Maapallo | Kuu | Mars | Jupiter | Saturnus | Uranus | Neptunus | Pluto | Halleyn komeetta | Voyager III | Sputnik
edeltäjä:
Aurinkokunnan keisari seuraaja:
Auringon Poika

Viitteet

  1. Tiettävästi Aurinko on naispuolinen.
  2. Auringon ruokavalio koostuu lähinnä malmista ja alumiinisista säilyketölkeistä.
  3. On tosin esitetty Auringon olevan omassa elinkaaressaan murrosikäinen sen pinnalla esiintyvien mustapäiden takia.
  4. Jostain syystä vihreät kuitenkin jaksavat inttää, että ydinvoima ei ole ekologista.
  5. Herra Auringon Poika, joka jostain syystä on suositumpi jumala kuin Aurinko itse.