Ankkalinna

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ankkalinnan näkymiä. Taustalla Money Bin eli Rahasäiliö. Etualla proletariaatin asuinalue.

”Köyhät kyykkyyn!”

~Roope Bulevardilla

Ankkalinna (eng. Duckburg) on kaupunki Calisotan osavaltiossa, Ahdasvalloissa. Ankkalinnan ekstensiivinen rikollistoiminta ja loistokkaat afäärit tekevät siitä yhden maailman tunnetuimmista kaupungeista. Kaupunkia ei koske liittovaltion säädökset eivätkä lait, jolloin se muuttui nopeasti eriarvoistuneeksi anarkokapitalismin kehdoksi. Poliittista järjestelmää ohjaa vahvasti rahaliikenne, jonka huipulla on maailman rikkain henkilö, ankkalinnalainen miljör-tsiljör-biljör-dööri Roope Ankka.

Ankkalinnan imagoa töhrii sieltä esiin julki tulevat ihmisoikeusrikkomukset. Ankkalinnan väestö jaetaan kapitalisteihin, köyhälistöön (proletariaatit) sekä rikollisiin. Alhaisen koulutustason sekä menestyksen mahdollisuuksien olemattomuus johtavat ihmiset usein lavealle polulle. Kaupungissa järjestetään jokaviikkoisia protesteja, jotka usein päätetään väkivaltaisesti kapitalistien turvallisuusjoukkojen toimesta.

Politiikka[muokkaa]

Karhukopla on laajimalle levittynein rikollisliiga ja suurin vastavoima turvallisuusjoukoille.

Ankkalinna on virallisesti demokratia, jossa on progressivistinen hallitus, mutta todellisuudessa valta on diktatuurilla, jonka paikasta korporaatiot taistelevat. Tähän mennessä ainoa diktaattori on ollut Roope Ankka, joka hallitsee kirjanpitäjänsä ja bibliofiilisen sihteerinsä, Juuson ja Taavi Ankan kanssa. Roope Ankalla on vahvimmat turvallisuusjoukot ja hän myös kontrolloi suurinta osaa poliisivoimia ja vankiloita. Lakia ei ole, vaan viranomaiset tekevät kansalaisille mitä ikinä lystävät, kuten esim. pahoinpitelevät, orjuuttavat ja tappavat.

Ankkalinnassa omistava luokka laiminlyö ihmisoikeuksia jatkuvasti asettamalla ylipitkiä työaikoja, eivätkä myöskään maksa palkkaa. Yhteiskunnallista keskustelua käyviä kansalaisjärjestöjä on (esim. Naisyhdistys), mutta niiden johtohahmot usein salamurhataan emporiumien päämiesten toimesta.

Sananvapautta ei ole ja kaikki sanomatalot ovat Roope Ankan omistuksessa. Mitä Vittua??!! -lehti on vähitellen yrittänyt usuttautua Ankkalinnaan, mutta tähän mennessä salainen poliisi on estänyt kaikki yritykset, sillä MV-lehden poliittiset mielipiteet eivät ole samoilla linjoilla hra. Ankan kanssa.

Rikollisuus[muokkaa]

Roope Ankan turvallisuusjoukot tukahduttavat niin rikollisen kuin kansalaisenkin mielipiteen.

”Ne lisääntyvät kuin kanit!”

~Poliisimestari Simo Sisu kommentoidessaan Karhukoplaa


Virallisesti fasistinen Ankan hallinto ei tunnusta, että rikollisuutta edes olisi olemassa. Todellisuudessa Ankkalinnan alamaailma ja viranomaiset ovat jatkuvassa sodassa keskenään. Ankkalinnassa toimii pääosin erilaiset rikollisliigat, joissa on monia satoja jäseniä. Ylivoimaisesti suurin näistä on Karhukopla, monorotuinen sisäsiitetty huume- ja raiskauskartelli, jota pyörittää Roopen vanha vihollinen, Karhuvaari. Karhukoplan tunnetaan työskentelevän myös "yksityisten" hallituksen vihollisten kanssa, joita ovat muun muassa kommunistijohtaja Kroisos Pennonen, sekä Milla Magia.

Joulukuussa 2015 levinneiden huhujen mukaan Ankanpään ala-asteen luokanopettajat olisivat kommunisteja, jotka aivopesivät lapsia liittymään rikollis- ja kommunistijärjestöihin. Huhujen perusteella seuraavan päivänä Ankanpään ala-asteesta olikin jäljellä konekiväärein teloitetut opettajat ja elävältä poltetut oppilaat. Mielenosoitusten johdosta myös oppilaiden ja opettajien läheiset kokivat saman kohtalon. Tapahtuneen jälkeen useimmat koulut omisti Roope Ankka.

Suurimman osan resursseistaan turvallisuusjoukot käyttävät Rahasäiliön puolustamiseen, joka on jatkuvasti etenkin Karhukoplan hyökkäyksien kohteena. Aseelliset yhteenotot päättyvät usein suuriin uhrimääriin molemmilla puolilla. 97% maailman varallisuudesta säilövä Rahasäiliö on monien rikollisten intressi.

Turismi[muokkaa]

Kansallisromanttinen propagandajuliste alitajuisesti ylistää Ankkalinnaa, kätkien yhteiskunnalliset ongelmat kansallissosialistisen altostratuksen varjoon.

Turismista paljon hyötyvä Ankkalinna on monien, varsinkin amerikkalaisten suosikkikohde. Paikalliset jalkapallojoukkueet ovat erittäin suosittuja suurten sotilasmarssien ohella. Biosentriset maisemat houkuttelevat paljon piknikillä kävijöitä, jotka sitten joku turvallisuusjoukkojen partio ryöstää. Tämä epätavallinen, mutta toimiva yritystoiminta on nostanut Ankkalinnan varallisuutta vuosien saatossa.

Turvallisuuden takaamiseksi, turisteja kehotetaan välttämään varsinkin viemäreitä, proletariaattien asuinalueita, sekä Ankan Rahasäiliötä, sen ympäristön miinoitusverkoston vuoksi. Roope Ankan epäviralliselle johtajuuskaudelle tyypillinen "määrä yli laadun" vaikuttaa etenkin kaupungista saatavaan ravintoon, jota on halvalla paljon saatavilla. Toisaalta sen on todettu sisältävän muun muassa rikki- ja klooripäästöjä. Tämän vuoksi omien eväiden tuonti kaupunkiin on suositeltua.

Kulttuuri[muokkaa]

Ankkalinnalainen kulttuuri perustuu pitkälti hanhivaaralaisten vihaamiseen, amerikkalaiseen massamovementtiin sekä eri lajien väliseen lisääntymiseen. Koska Roope Ankka, on... no ankka. On ankkojen yhteiskunnallinen tilanne parhain. Toisaalta vain Roope Ankka tunnustetaan ankaksi, sillä kaikki muut "ankat" ovat joko hanhia tai muita lintuja. Karhut muodostavat proletariaatin ja omistavan luokan pääosin ihmiskarhut. Muita lajeja on mm. lehmät ja koirat, jotka kuitenkin katsotaan hanhien ja muiden lintujen kanssa kuuluvan niin sanottuun "alhaisempien rotujen" joukkoon.