Angsti

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Angst)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Voi olla, että tämä artikkeli ei ole syvältä, mutta ainakaan siinä ei ole kuvia.
Tee päivän hyvä työ ja kuvita artikkeli mielellään aiheeseen liittyvillä kuvilla.
Tarkempia tietoja saattaa löytyä keskustelusivulta.

Angsti (saksaksi: Angst - pelko) on yleinen teinisairaus. Siihen liittyy usein vihaa vanhempia, sisaruksia, eläimiä, ystäviä tai opettajaa kohtaan. Myöskään normaalin hulluuden mahdollinen myötävaikutus ei ole poissuljettu.

Angstaaminen[muokkaa]

Oikeaoppinen angstaaminen tapahtuu pimeähkössä tilassa jossa on nurkka. Täällä angstaaja näyttää mahdollisimman surkealta. Myös moniosainen, itse kaiverrettu tunnelisto maan alla käy. Surullinen musiikki, jossa on sydäntärepivät lyriikat, tukee kokonaisuutta.

Kun angstataan huolella, on ulkonäöllä erityisen paljon väliä. Mahdollisimman suuri määrä mustaa vaatetusta ja kajaalia tekee angstista suloisen ankeaa. Kenenkään ei välttämättä tarvitse nähdä angstivarustusta, angstaajan oma tietoisuus siitä on olennaista. Angstatessa kannattaa olla myös mahdollisimman puhumaton.

Angstin edetessä ruvetaan viiltelemään. Tämän pitää olla huolella ja tarkkaavaisuudella tehty, ja ammattimainen viiltely on kaunista katseltavaa. Todelliset itsensä vahingoittamiseen ohjaavat impulssit pilaavat helposti lopputuloksen, joten niitä suositetaan vahvasti välttämään.

  1. Puhdas lusikka, tai kananmunan kuori (ja väität kavereillesi, joita tosiangstaajalla ei ole, että teit sen ruostuneella kertakäyttölusikan varrella)
  2. Sijoitus. Tosi angsti viiltää aina kyynärpäästä noin 10 cm kämmentä kohti. Näin verta ei tule, mutta kun viiltoja tahallaan näyttää, näyttää se siltä että elämä todellakaan ei suju.
  3. Paikka on melko tärkeä kokonaisuuden kannalta. Lukittava huone ja ontto ovi, jonka läpi tekoitkusi kuuluu, on täydellinen.

MUISTA olla peittelevinäsi viiltoja, mutta vilauta niitä aina silloin tällöin.

Angstin alalajit[muokkaa]

  • Teiniangsti: Näyteltyä ja liioteltua angstia, jota esiintyy ylesimmin 11-13-vuotiailla tytöillä, esim: "Voi vittu, siis mutsi käräytti ryyppäämisestä, vittu kun oon niin ANGST". Chateissä tälläisille kannattaakin sanoa joko "Hanki elämä" tai "Banaanilla ranteet auki". Teiniangsti on yksi suosituimmista muoti-ilmiöistä nykynuorison keskuudessa.
  • Huomiohakuinen angsti: Halutaan hellyyttä ja huomiota. Tälläinen ihminen kertoo kavereilleen, kuinka surkeasti kotona (muka) menee, ja näyttelee kaikille viiltoja ranteessaan.
  • Ns. oikea angsti: Raivoaa silloin, kun oikeasti vituttaa. Huutelee perään: "Älkää vittu ärsyttäkö, saatana muutenkin angstittaa!"
  • Piiloangst: Henkilö on hyvällä tuulella, mutta kun sanot yhdenkin väärän sanan, angsti nousee esille ja veri ruiskuaa ranteista.
  • Emoangsti: On emojen keskuudessa suosittua. Kaikki on aina perseestä, ihan vaan siksi, koska oma lempibändi ei heitäkään keikkaa juuri Suomessa ja pennut jättävät pesän.

Liittyy läheisesti[muokkaa]