Aika-avaruusjatkumo

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aika-avaruusjatkumo
Universe from out.JPG Old stars.jpg
Kuvassa pieni osa aika-avaruutta, satamakadun ja 392:n avenuen risteys.
vaakuna sijainti
Aika-avaruusjatkumo
Lääni Multiversumi
Maakunta Olevaisuus
Seutukunta Universumi
Kihlakunta Aika-avaruus
Perustamisvuosi 1638
Kuntaliitokset Aika ja avaruus (1705)
Pinta-ala
- maa
- sisävesi
- meri
n. ääretön km²
melko vähän[1] km²
melko vähän[1] km²
melko vähän[1] km²
Väkiluku
- väestötiheys
- väestönkasvu
- väestöennuste
- 0–15-v.
- 16–64-v.
- yli 64-v.
Πljoona (16. toukokuuta)
liki nolla as/km² (16. toukokuuta)
69 % (16. toukokuuta)
Πljoona (16. toukokuuta)
48 %
97 %
31 %
Työttömyysaste ? % 
Kunnallisvero ? % 
Kunnanjohtaja Universum Majora
Kunnanvaltuusto
?
79 paikkaa
83

Aika-avaruusjatkumo on kuution muotoinen, hieman kulmista pyöristynyt paikka, jonka läpimitta on vajaa ääretön kilometriä. Aika-avaruusjatkumo on Multiversumin pääkaupunki. Maailma on vuokralla yksiössä eräässä aika-avaruusjatkumon keskustan saasteenhalkojagalaksissa. Aika-avaruusjatkumossa vallitsevat fysiikan lait, mutta laita-alueen lähiöt eivät noudata lakeja niin tarkasti kuin keskus. Vielä nykyäänkin jää kiinni agrav-huumeen lasteja. Kaupungin poliisivoimia johtaa poliisipäällikkö Suhteellisuusteoria, jonka arkkivihollinen on maan suurimman rikollisliigan, Kvanttiteorian, johtaja Entropia.

Historia[muokkaa]

Aika-avaruusjatkumo perustettiin silloisen kuninkaan Tulkas Vahvan määräyksestä vuonna 1638. Kaupunki oli alunperin rakennettu lähes kokonaan puusta, minkä takia kaupunki vuonna 1704 paloi kaatuneesta tähdestä alkunsa saaneessa palossa. Palon jälkeen kaupunki jälleenrakennettiin käyttäen hybridimateriaaleja kuten aikaa ja avaruutta, jotka eivät pala niin helposti kuin puu. Jälleenrakennuksen jälkeen myös alunperin pienen kaupungin väkimäärä nousi nopeasti. Vuonna 2006 kaupungissa oli jo yli Πljoona asukasta, verraten alkuperisiin 269:n asukkaaseen. Pääkaupunki aika-avaruusjatkumosta tuli vuonna 1846, kun kuningas Universum Majora halusi siirtää pääkaupungin lähemmäs linnaansa ja valvontaansa. Entinen pääkaupunki todellisuus oli myös käymässä liian ahtaaksi ja sotkuiseksi. Sensijaan aika-avaruusjatkumossa on vielä nykyäänkin jopa liikaa tilaa.

Matkailu[muokkaa]

”Mielestäni aika-avaruusjatkumon ei tarvitse olla turistikohde, tärkeämpää on pitää kadut puhtaina rikollisuudesta.”

~Nuorempi konstaapeli Säieteoria

Aika-avaruusjatkumo sijaitsee lähempänä Multiversumin oikeaa laitaa vasemmalta katsottuna. Aika-avaruusjatkumo on myös hieman keskikohtaa ylempänä. Aika-avaruusjatkuko käsittää yllättävän suuren osan Multiversumia - kaupungin laajuus yllättääkin monet turistit. Turistikarttoja on saatavilla mittakaavassa 1:999999999999999999Virhe: Liikaa ysejä. Aika-avaruusjatkumon matkailupalveluita on sanottu kehittymättömiksi, mistä syytetään osin poliisipäällikkö Suhteellisuusteorian asettamaa 300 000 km/s yleisnopeusrajoitusta, mikä pidentää matka-aikoja todella paljon. Myös varsinaisia matkailupalveluita on yllättävän vähän, sillä vihamielisten asukkaiden määrä on melkoisesti suurempi kuin ystävällisten.

Asukkaat[muokkaa]

Kuten tuli mainittuakin, aika-avaruusjatkumon asukkaat eivät ole erityisen ystävällisiä. Sensijaan keskinäistä epäluuloa, pelkoa ja jopa avoimia yhteenottoja on melko runsaaasti. Kaupungin poliisivoimat ovat pyrkineet vähentämään katuväkivaltaa asettamaalla tiukkoja rajoituksia esimerkiksi kappaleiden suurimmille mahdollisille nopeuksille ja teknologian korkeimmille kehitystasoille ja ylipäätään elämän edellytyksille. Nyttemmin aika-avaruusjatkumon asukasluvun kasvu onkin vähentynyt poismuuton ja kuolleisuuden kasvun seurauksena. Kuningas Majora onkin ilmaissut kantansa väestökysymykseen: "Ja vit*hikk*ut!"

Viitteet[muokkaa]

  1. 1,0 1,1 1,2 Suurin osa aika-avaruusjatkumosta on avaruutta ja aikaa.