Älykäs putoaminen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toy paper plane 01.svg VAARA! Sisältää tylsyyttä!
Tällä artikkelilla on pasmat vähän liiankin selvät. Sekoittele tuhkia tekemällä siitä hauskempi.
DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
...tämä artikkeli ei ole älykäs?

”Mutta kun vaihdat ajattelutapaasi ja ymmärrät että atomit ovat kolmiulotteisesti avautuvia energiakeskittymiä, joista samalla avautuu energia-aaltoja, joilla on pienempien kolmiulotteisesti laajenevien energiakeskittymien luonne, jotka myös avautuvat energia-aaltoina jne... Niin silloin sinulle avautuu todellisen maailmankaikkeuden toimintatapa... Olemme kaikki yhtä ja samaa Älykästä Suunnittelijaa. Minkä teemme toisillemme, sen teemme itsellemme”

~Joulupukki Savosta

Älykkään putoamisen teoria nojaa käsitykseen jossa gravitaatio on Jumalaa rienaava ateistinen hypoteesi. Kappaleiden käyttäytyminen johtuu siitä että "Älykäs työntäjä" työntää kappaleita alas.

Tämä intuitiivisesti järkevä teoria nojaa havainnoille. Havainnoille siitä että jos putoaminen olisi älyttömän luonnonlain aikaansaannos, olisivat putoamissuunnat satunnaisia ja ne laajenisivat olemattomaan tilaulottuvuuteen. Näinollen täällä täytyy olla Jumala älyllinen taho ohjaamassa niiden liikettä.

Ja jos "älykästä työntäjää" ei olisi, kuinka Jeesus olisi voinut kävellä vetten päällä tai astua taivaisiin? Olisivatko ninjat kannatelleet häntä? Hah!

Teoria on kehitetty juuri äsken, joten se on erittäin moderni. Sillä on kuitenkin samanaikaisesti ikivanhat kristilliset perinteet. Tosi Kristitty ei usko luonnonlakeihin, vaan tietää että Jumalalla on valta ja mahti toimia koko ajan miten tahansa, ja koska Hän rakastaa maailmaa(Kuten Raamattu kertoo) vaikuttaa hän joka paikassa koko ajan. Luonnonlakimaisesti Hän toimii vain sen vuoksi että ihmiset voisivat ymmärtää toimiaan, mistä päästään valinnanvapauteen ja vastuuseen.


Älykäs putoaminen tieteenä[muokkaa]

”I suspect that my theories may all depend upon a force for which philosophers have searched all of nature in vain.”

~Isaac Newton

Maan vetovoimaa opetetaan lapsillemme lakina jatosiasiana, vaikka meillä on valtavia puutteita tiedossamme siihen liittyen. Tämä gravitaatioteoriana tunnettu hypoteettinen "laki" ennustaa joitain voimia massan suhteen, mutta tiede ei tunne mekanismia jolla tämä voima välittyisi. Asiaa on hypoteettisesti selitelty gravitonilla, josta ei luonnollisesti ole havaintoja. Newton itse sanoi että jos voimaa joka tämän vaikutuksen välittää ei löydy, on "kaukovaikutusteoria" epätiedettä. Myöskin Einsteinin ajatukset maan vetovoiman yhteensopimattomuudesta kvanttifysiikan kanssa osoittavat että gravitaatio on teoria joka on valtavassa kriisissä.

Siksipä ainut todellinen vaihtoehto on "älykäs pudottaja" tai "älykäs työntäjä" joka suuntaa kappaleet -esimerkiksi ihmiset- maan pinnalle. Koska ihmiset kuolisivat ulkoavaruudessa ilman happea on tämä osoitus "älykkään pudottajan" rakkaudesta ihmiskuntaa kohtaan.

"Älykäs pudottaminen" teoriana haluaa vain parasta mahdollista opetusta lapsille ja avointa keskustelua aiheesta. "Maailmankatsomuksensa sokaisemat gravitistit" eivät yksinkertaisesti voi löytää mitään tapaa jolla gravitaatio sidottaisiin kvanttifysiikkaan eivätkä saa havaintoja gravitonista. He ovat yrittäneet jo yli vuosisadan epäonnistumatta, eivätkä he silti tiedä "kuinka" tai "miksi".

Perinteisetkin tiedemiehet myöntävät että gravitaatioteoriassa on puutteita -esimerkiksi gravitaatiota ei saada mitattua kuin 3 desimaalin tarkkuudella. Naturalistien on vaikea hyväksyä että Jumala tekee mitä Hän tahtoo.

Fyysikot ovat teorisoineet vuosikymmeniä elektromagneettisesta voimasta ja heikosta ydinvoimasta ja vahvasta ydinvoimasta ja gravitaatiosta. He yrittävät yhdistää en yhdeksi voimaksi. Älykkään putoamisen kannattajat ovat onnistuneet tässä tieteellisessä tehtävässä ja ovat nimenneet tämän yhdistävän voiman joka selittää kaikki havaitut ja kuvitellut ja keksittävät anomaliat. Älykkään putoamisen teorian kannattajat ovat nimenneet(mitään kantaa ottamatta) tämän voiman Jeesukseksi.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]