Taivaankansi

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 20. toukokuuta 2017 kello 07.23 käyttäjän Teleskooppi (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Taivaankansi on maailmankaikkeuden objektiivinen tukirakenne. Sen loi Seppo Ilmarinen räjähtävästä munastaan. Taivaankansi peittää kutakuinkin Fennoskandian ja Itämeren alueen. Sen ympärillä on Lintukoto, jossa kaikki on pientä, ja niin kuuma, että ihmisetkin kärventyvät sysimustiksi. Taivaankannen keskipiste on äärimmäisen Pohjolan yläpuolella, jossain Turjan mailla. Siellä kantta tukee maailmanpylväs, joka taas saattaa seistä maailmannavassa juurtaan myöten. Dubain Burj Khalifa -tornikaan ei voita sitä korkeudessa.

Jotkut ovat spekuloineet sillä mahdollisuudella, että kasvihuoneilmiön pahentuessa voitaisiin maailmankannen reunat ja kolot (tähdet) tilkitä kiinni, jolloin Fennoskandian alue voisi pelastua. Maailmankannen reunat voitaisiin myös upottaa meriin, jolloin merenpinnan nousu ei haittaisi Fennoskandian rannikkoalueita.