Lössi

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 25. tammikuuta 2017 kello 13.23 käyttäjän Essuli (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Esimerkki modernista Lössistä

Lössi on substantiivi tai numeraali riippuen puhujan kielitieteellisestä koulukunnasta. Sana tarkoittaa (yleensä) isoa määrää ihmisiä ja on ollut puhekielisessä käytössä vuodesta 1941, jolloin suomalaiset sotilaat pakenivat kuperkeikkoja tehden Karjalan kannaksella, ja venäläinen sotakenraali Vladjimirmar Züvravotsnisovatsa lausahti: "Vjoihan ihmje! Mikä ljöshi thuolla jonkaan!"

Lössin historia[muokkaa]

Alkuperäinen Karjalan kannaksen lössi hajaantui konekivääritulen takia varsin nopeasti, eikä sitä ole saatu sen jälkeen koolle kuin kerran. Tämä onnellinen jälleennäkeminen tapahtui sotaveteraanien Tali-Ihantalan kuperkeikkaajat -kokoontumisessa Hankasalmella kesällä 1997. Sotaveteraani Viljo Lehtimäki kuvasi onnistunutta konventtia lämpimästi: "Voihan ihme! Mikä lössi täällä onkaan!" Kokoontuminen alkoi hiljaisella hetkellä, jonka aikana muisteltiin niitä alkuperäisen lössin jäseniä, jotka jäivät mätänemään Karjalan männiköihin.

Alexstubb.JPG Tämä artikkeli on minitynkä. Kirjoita artikkelille kunnon alku, koska
A) tämä malline on hauskempi ja pitempi kuin itse artikkeli,
B) nyt artikkelin ainoana sisältönä on pohtia, miksi tuo tyyppi on kuvassa (hupia tietysti sekin).