Hikinews:Taivas tiukentaa maahanmuuttokiintiöitään

Hikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 27. syyskuuta 2015 kello 11.57 käyttäjän Napoleon (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

Star.svg
Tämä on laatu-uutinen, jonka kirjoittaja todennäköisesti parhaillaan kiillottelee Pulitzeriaan.

16. syyskuuta 2015

"Hakijoista moni on ylipainoisia miehiä. Jos on varaa kännykkään, ei ole nälkään kuolemassa. Se, että juuri nälänhätäalueilta pakenevat ovat määritelmällisesti elintasopakolaisia on syytä unohtaa tässä koska siitä tulee häiritseviä mielikuvia." kuvaa enkeli Halla-gabriel Taivaaseen pyrkivien jonoja. "Menisivät suoraan Helvettiin, käymättä lähtöruudun kautta".

Limbo (ei kenenkään taivas) - Taivas on ollut suosittu elintasopakolaisuuden kohde. Kiintiöt ja tarkasteltavat kriteerit ovat kuitenkin olleet tiukkoja, ja suuri osa maahanpyrkijöistä onkin siirretty elintasoltaan vähemmän houkuttelevaan Helvettiin. Taivaan suosio on ollut niin suurta, että jopa triviaaleiksi koetuilla piirteillä on jouduttu seulomaan pyrkiviä. Siksi esimerkiksi uskonnollisen vakaumuksen ja seksuaalisen suuntautumisen kaltaisia kriteereitä on jouduttu tarkkailemaan.

Väestönkasvun vuoksi Taivaaseen pyrkivien jonot ovat vain kasvaneet, mihin on vastatttu tiukentamalla sisäänottokriteereitä. Taivaassa elävät ovat kokeneet turhautumista, uhkana kun on esimerkiksi Taivaan asukkaiden jo saavutettuihin etuihin kajoaminen. (Johon kenties joudutaan joka tapauksessa.) Taivaaseen pyrkijät nähdään elintasopakolaisina, jotka ovat pettyneitä maan olosuhteisiin ja maanpäälliseen elämään, mutta eivät silti yritä korjata tilannetta. Lisäksi monella Taivaaseen pyrkijällä on älypuhelimet, jopa useita. Pyrkijöiden rikkaudesta kertoo sekin, että monella on useita vaatekertoja, joista ei kuitenkaan ole annettu ylimääräisiä köyhemmille.

Lisäksi moni tulee Taivaaseen ikuisen elämän ja muiden sosiaalietuuksien toivossa. Sen sijaan töihintulo ei ole monella edes mielessä. Enemmistö taivaaseenmuuttajista itse asiassa yllättyy, jos heiltä kysytään työllistymissuunnitelmista. Myös kielitaito on hakusessa. Jeesuksen kanssa tapahtuineista keskusteluista on selvinnyt, että Messiaan puhe on monille täyttä hepreaa. Myös Taivaan arvomaailma on monille vieras. Ihmiset yrittävät tuoda omaa kulttuuriaan mukanaan sen sijaan, että mukautuisivat taivaan normeihin, kuten että jokaisella ihmisellä on erottamaton ihmisarvo ja että hädässä olevaa on autettava.

Yleisenä mielipiteenä Taivaassa onkin ihmettely muuttointoa kohtaan. "Meillä on näin hyvä elintaso. Muilla alueilla on vähemmän etuja. En ymmärrä miksi pyrkivät tänne eivätkä sinne.", hämmästelee nimettömänä näkemyksensä kertonut Taivaan asukas. Lisäksi on esitetty, että Taivaassa ollaan Taivaan tavalla ja että omista kansalaisista on huolehdittava ensin, eikä annettava säälistä tai armosta etuja joillekin maan tomussa tallaajille. "Me oltiin täällä ensin – painuisivat vaan Helvettiin!" onkin tavallinen mielipide, jonka mukaan Taivaan poliitikot noudattavat kansalaistensa tahtoa.