Willy on Wheels

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Willy on Wheelsin virallinen logo.

Willy on Wheels (suom. Willy pyörillä) on englantilainen vapaiden tietosanakirjojen ylijumala ja yksi ensimmäisiä Wikipedian muokkaamisella oman patsaansa saaneita. Hän aloitti toimintansa englanninkielisessä Wikipediassa talvella 2001. Ennen ensimmäistä keskustelusivunsa {{tervetuloa}}-mallinetta Willy oli ehtinyt tutustua ohjelmiston toimintaan hiomalla melkein viittäsataa (500) artikkelia. Hänen erikoisalanaan oli erityisesti raskas kumipyöräliikenne.

Elämäkerta[muokkaa]

Willyn aktiivisuus suututti monia ylläpitäjiä – varsinkin heitä, jotka eivät tienneet tasauspyörästöistä tai kulkukehistä mitään. Willy palasi monesti aina vuoteen 2004 asti. Tällöin Wikipediassa otettiin käyttöön Willyn vastainen käytäntö, joka laski kaikki joukkoliikenteeseen liittyvät asiat trollien ruokkimiseksi, ja trollien ruokinnasta sai ikuisuuseston ilman varoitusta.

Lopulta vuonna 2004, oletettavasti talvella, Willy uupui täysin ja lupasi jättää Wikipedian rauhaan. Hän jättikin, mutta nelipyöräajoneuvojen fanien keskuudessa hänestä tehtiin ylijumala. Willyn patsas on pystytetty Detroitiin General Motorsin tehtaiden edustalle. Viimeisin havainto Willysta on EditThis.Info-nimisellä sivustolla, jossa hänellä on oma wikinsä.

Perintö[muokkaa]

Willyn jäätyä varhaiseläkkeelle hänestä tuli suositumpi kuin koskaan. Willy sai oman kääpiövaltionsa, Willystanian, oman jalkapallojoukkueen (jonka päävalmentaja oli Stalin) ja vuonna 2006 häntä ehdotettiin Wikipedian ylläpitäjäksi. Jimbo Wales junaili kuitenkin jutun niin, ettei Willy saanut tarpeeksi ääniä.

Nimet[muokkaa]

Aktiiviuransa aikana Willyllä oli yksi ja sama nimi, Willy on Wheels, mutta hän keksi monia satoja eri keinoja näyttää sama nimi. Alla muutamia esimerkkejä:

  • !sleehW no ylliW
  • Wi11y 0n Whee1s
  • VV177Y 0N VVI-I3375
  • WiÎÎy on WheeÎs
  • Шٱ╚╚y ○הּ Шhee╚ટ
  • Wìlly òñ Whèèls

Linkit[muokkaa]

Vandalismi & kaikki siihen liittyvä paska
Suomalaisia vandaaleja: Elisa-vandaalit - Podax-vandaali - Levykevandaali
Ulkomaalaisia vandaaleja: Willy on Wheels - Wikipedia is Communism - Pelican Shit - Grawp - Hagger - Bobby Boulders
Aiheeseen liittyen...: Vandalismi - Wikipedian vandalismi - Vandalismin ilmenemismuodot Wikipediassa (Psst...) - Peelo - Vandaalibotti - Vallankumous - Hikipedian vandaalit