WC-paperin loppuminen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ai, tätäkö täällä oltiin vailla? :P

”Veessapapeeriaaa!”

~NPOV:in lapsenlapsi kohdatessaan WC-paperin loppumisen

”Se oli kuin aivan mikä tahansa muu päivä. Täysin tajuamatta tilanteen uhkaavuutta menin vessaan, laitoin housut nilkkoihin ja hoidin tarpeeni. Se oli ihan mukava viisiminuuttinen. Luin Aku Ankkaa. Lauleskelin. Mittailin kaikessa rauhassa penikseni pituutta. Sitten, kun oli jo liian myöhäistä, huomasin tilanteen todellisen vakavuuden. Tälläisten katastrofien edessä ihminen tuntee itsensä pieneksi ja avuttomaksi. Ei tässä voi kuin olla nöyränä tälläisen itseä suuremman voiman edessä.”

~hengissä selvinneen kuvaus

”"Voisiko joku tuoda vessapaperia?" ...(väliaika)... "Onko kellään särkeä satasta?"”

~Junan vessasta kuultua

WC-paperin loppuminen on arkipäivän ikävyys, joka ei ole yleinen, muttei kovin harvinainenkaan: Se ei ole jokapäiväistä niinkuin petaaminen tai Hikipedian selaaminen tai melko yleistä kuten koulu tai työ. Se ei kuitenkaan ole aivan yhtä harvinainen kuin kuolema tai maailmanloppu. WC-paperin loppumista pidetäänkin eräänä onnettomuuksien keskimittarina: Jos ongelma on yleisempi, se on yleinen ja jos harvinaisempi, se on harvinainen ongelma. Jos ongelma on vittumaisempi puhutaan katastrofista ja jos vähemmän vittumainen, on kyseessä lähinnä kiusa.

Pohjustus tietämättömille[muokkaa]

Niille, jotka sitä eivät tiedä, voinee kertoa, että WC-paperi on Raamatun, kirjojen ja Seiskan ohella tärkein apuvälineemme anukseemme muodostuneen peräsuoliperäisen orgaanisen jätteen poistossa. Tämän operaation jälkeen paperi siirretään vessanpyttyyn eliminointia varten. WC-paperia myydään rullissa, jotka jakautuvat useisiin arkkeihin. Tästä lisää tietoa artikkelissa Tieteellinen fakta vessapaperista.

Miksi WC-paperin loppuminen on kiusallista?[muokkaa]

Se on kiusallista, koska olet housut kintuissa ja perse likaisena tilassa, jossa ei ole keinoja puhdistaa itseäsi. Yleensä WC-paperin loppumiseen liittyy ulostamisen tarve joko niin, että ongelma huomataan vasta kun on liian myöhäistä, tai että ongelman huomaaminen lisää ulostamisen tarvetta.[1]

  1. Jos laitat housut jalkaan ja lähdet ulos hakemaan paperia, housusi suttaantuvat. Jos sattuu käymään tuuri, tahra vain haisee, huonossa tapauksessa se myös näkyy ulospäin.
  2. Tai sitten joudut hakemaan housut kintuissa WC-paperia ulkopuolelta. Alastomana kekkalointia pidetään epäsopivana käytöksenä ja niin WC-paperin loppumisen kohtaaja törmää nolostumisen tunteisiin. Etenkin, jos kintuissa ovat housujen lisäksi koomiset alushousut. Pahinta on kuitenkin mahdollinen kintuissa olevien alushousujen totaalinen puuttuminen.
  3. Voit myös pyytää apua joltain paikallaolijalta, mikä on kaikista nolointa.
  4. Voit myös periaatteessa linnoittautua vessaan ja jättää poistumatta ilmoittamatta lukittautumisen syytä. Piiritystilanteen pitkittyä ihmisten epäilykset alkavat kasvaa: aluksi he ajattelevat että sinulla on ummetusta, pian he ovat varmoja, että olet WC:ssä masturboimassa. Pian he kuitenkin päättelevät että olet hullu tai kuollut. Tilannetta ei paranna se, jos kerrot että pidät hammastahnaa panttivankinasi ja että piiritystilanne lakkaa heti, kunhan sinulle laitetaan oven alta WC-paperia ja pihalle järjestetään pakoauto.

Kenen kohdalla WC-paperi loppuu?[muokkaa]

Näitä sinäkin kyllä tulet vielä kaipaamaan.

WC-paperi loppuu aina jonkun toisen kohdalla. Joku muu ottaa aina sen viimeisen palan, eikä laita uutta rullaa tilalle. Ja siinä sitä ollaan: WC-paperi loppuu, ja niin joku, joka ei ole se "joku toinen" vaan joku, joka on muutakin kuin ei kukaan, joutuu noloon tilanteeseen housut kintuissa.

Ongelmallista on, että kaikki joutuvat aina silloin tällöin kohtaamaan WC-paperin loppumisen, mutta kukaan ei koskaan huomaa tai ainakaan tunnusta ottaneensa sitä viimeistä palaa. Pidetäänkin mahdollisena, että viimeinen pala saattaa haihtua kaasuksi ilmaan rullan ympäriltä, tai sitten yksinkertaisesti lakata olemasta. Jälkimmäinen olettamus tosin sotii fysiikan perusteita, kuten aineen häviämättömyyden lakia vastaan.

Näin käy jopa yksin asuvilla ihmisillä, joiden WC:llä ei ole kuin yksi käyttäjä. Tosin näissäkin tapauksissa Murphyn laki johtaa siihen, että WC-paperin loppuminen tapahtuu joko vieraalle tai sitten itselle silloin, kun vieras on talossa. Toki on mahdollista, että WC -paperi loppuu myös ollessasi yksin, mutta tällöin tarjolla on vain poliittisesti epäkorrekteja vaihtoehtoja ja joudut lopulta kuivattamaan paikkasi ilmassa. [2]

Ongelman ennaltaehkäisy[muokkaa]

WC-paperin loppumista ei voi täysin estää, mutta tehokkaalla ja järkeistetyllä toiminnalla tapahtuma voidaan muuttaa harvinaisemmaksi. Kuuluisimpia ennaltaehkäisykeinoja ovat sormella pyyhkiminen, yliopistojen ulostuskiintiöt ja monissa yrityksissä tutuiksi tullut WC -paperin molemmille puolille ulostaminen. Ongelmana on kuitenkin teknisen kehityksen mukanaan tuoma ulostusten laadun paraneminen ; Kun Laserpohjainen neliväriulostus päihittää vanhat mustavalkoiset suihku -ulostukset laadussa ja hinnassa, on kynnys ulostaa pienentynyt, joka taas näkyy tihentyneenä WC- paperin loppumisena.

Voit myös yrittää piilottaa varapaperirullan jonnekkin päin vessaa. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi pytyn takana oleva tila, lipaston alin laatikko tai äidin hajuvesikaappi. Myös yksittäisiä arkkeja voi kätkeä, jolloin se mahtuu pienempään tilaan. Valitettavasti tällöin pitää löytää useampia arkkeja, jotta koko anus saataisiin siistiin kuntoon. Lisäksi joku muu saattaa löytää kätkösi tarvitessaan itse paperia, ja saattaa kuluttaa sen loppuun ennen omia kauhunhetkiäsi, jolloin jälleen joudut tämän vaarallisen tilanteen eteen.

Omalla tavallaan turvallisin, mutta samalla eniten vaivaa tuottavin vaihtoehto on kantaa aina mukana täyttä rullaa vessapaperia, vaikkapa käsilaukussa. Näin sinulta ei voi löytää itseasi ilman paperia vessasta. Pitää kuitenkin muistaa täyttää vessapaperivarastot aina väliajoin. Voit kuitenkin saada oudon maineen jos kannat aina mukanasi käsilaukkua, jossa et pidä muuta kuin vessapaperia. Lisäksi on se riski, että joku taskuvaras vie paperisi ja käyttää niitä omiin tarpeisiinsa.

Voimme tietenkin sulkea kaikki vessat keskitysleireille (tämähän yleensä toimii kaikkiin ongelmiin), niin et koskaan joudu vessaan paperin kanssa tai ilman, mutta tämä saattaa hieman vaikeuttaa kyseenalaista elämääsi.

Taitaa vain olla niin, ettei tästä kansakuntaa haittaavaa ongelmaa vain ole mahdollista kitkeä maan päältä elleivät ihmiset siirry WC-paperin tehokäyttöön.