Vincent Corleone

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Brando.JPG
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Corleonen mafiaperheen suojeluksessa! Vandalisointi ja muu idioottimaisuus palkitaan erittäin kivualiaalla tavalla...


Mafia.jpg
VAROITUS! – Tämä artikkeli on Mafian hallinnassa, joten emme suosittele sinun vandalisoivan tätä...
Michael Corleone edessä. Vincent Corleone taaempana ihailee Michaelin kenkiä.

Appelsiini edeltää murhaa”

~Vincent Corleone

Vincenzo "Vincent" "Vinnie" Mancini-Corleone (s. 19. joulukuuta 1948) on amerikanitalialainen mafiapomo, sekä nykyinen Corleonen mafiaperheen johtaja. Hän on Sonny Corleonen äpärälapsi, ja hallinnut perhettä vuodesta 1980, jolloin hänen setänsä Michael Corleone luovutti vallan hänelle. Vincent on myös ensinmäinen Corleone, joka alkoi tutkia ns. kuuluisaa appelsiinikirousta, josta Corleonen mafiaperhe on kärsinyt todella kauan. Appelsiini on aina edeltänyt murhaa tai jotakin muuta harmillista tapahtumaa. Tästä syystä Vincent on kieltänyt appelsiinit koko perhekunnassa hevosenpään uhalla.

Elämä

Vinnie syntyi joulukuussa 1948, kun Sonny-isä oli jo raukkamaisesti ammuttu. Vincent pääsee mukaan perheeseen ,1978, paiskatessaan viralliset todistuspaperit Michael Corleonen kouraan. Järkytys oli kuintenkin Michaelille kova, joka saa sairaskohtauksen tämän takia. Michael kuintenkin selvisi, ja Vincent pääsi tämän alaisuuteen.

Vinnie tunnetaan myös insestinä, sillä hän nai serkkuansa Mary Corleonea. Michaelille tämäkin isku oli liikaa, sillä hän ei pitänyt insesteistä. Hän vaatii eron.

Michael matkustaa Sisiliaan appelsiini kädessä. Tämän jälkeen häntä yritetään taas vaihteeksi murhata, mutta yritys epäonnistui. Michaelista tuli hermoraunio, ja Vincent otti vallan käsiinsä vuonna 1980. Kierosilmäinen salamurhaaja kuintenkin ampuu Mary Corleonen teatterin edessä. Lähistöllä oli ollut appelsiinejä, jonka Vincent laittoi merkille.

1980-luvulla Vincent alkoi tutkia appelsiinien kirousta, ja 1985 Vincentin ollessa appelsiinien vieressä läheltä avataan tuli, mutta Vincentiin kohdistunut murhayritys epäonnistuu, kuin ihmeen kaupalla. Siitä lähtien Vincent kielsi appelsiinit perheessä.

Vincent koki elämänsä järkytyksen, kun kilpaileva gangsteripomo lähetti hänelle syntymäpäivälahjaksi murhaa ennakoivan appelsiinin. Tästä voi seurata tulevaisuudessa mafiasota.

Nykyään Vincent johtaa perhettä. Hänen oikeana kätenään toimii John Cazale, sekä vasempana Tony Montana. Luotettavana pikkupomona toimii myös Joe Mantegna.

Brando.JPG edeltäjä:
Michael Corleone
Don Corleone
1980-?
seuraaja:
?