Veikko Hursti

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Veikko Antero Hursti-Klemelä Jr (s. 28. joulukuuta 1918, Laihia2. toukokuuta 2007, Nurmijärvi) oli tunnettu köyhien, vammaisten ja surkimusten auttaja, ja tunnettu naistenmies. Hän oli maailman seksikkäin mies vuonna 1951. Hän on ollut myös poliitikko vuodesta 1964, jolloin hän aloitti osti isolla rahalla vaatteita ja ruokaa ja jakoi kaiken pois. Tätä ihmetteli koko kansa, presidenttiä myöten.

Veikko palveli jatkosodassa kaukopartiomiehenä, ja tämän auttamisvimma näkyi jo silloin. Hän hamstrasi kaiken sotasaaliin itselleen, jonka jälkeen hän jakoi kaiken köyhille. Hän ei ollut asetoveriensa suosiossa. Muut pitivät häntä hölmönä, vaikka hän olikin nerokas persoona, vaikka hän jakoikin omaisuutensa pois.

Veikkoa huijattiin elämässään kerran vuonna 1979, kun joukko uusnatseja kertoi olevansa köyhiä, ja halusi Veikon kaiken omaisuuden, ja tästä Veikko antoikin kaiken heille. Tämä oli Veikon ainoa hölmöily elämänsä aikana, ja Veikko hakkasikin nämä natsit, ja tämän jälkeen hänen mahtinsa oli suuri.

Veikko oli presidenttiehdokkaana vuosina 1982, sekä 1988, mutta hävisi. Vuonna 2005 Veikko sai sairaskohtauksen kotonaan ja levisi väärää tietoa, että Veikko olisi kuollut siihen, mutta väite ei pitänyt paikkaansa, vaan Veikko selvisi siitä, ja hän asui vielä sen jälkeen Nurmijärvellä, kunnes kupsahtikin vuonna 2007.