Tyttö joka näki hintin

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tyttö joka näki hintin (The girl who saw gay) on kotimainen elokuva vuodelta 2001. Elokuva oli valtava kassamenestys ja sille myönnettiin Filmikellarin äänestyksessä nk. Nussi-patsas. Elokuvassa homoseksuaalisuutta käsiteltiin uudesta, pelkistetymmästä näkokulmasta voimakasta asenteellisuuttakaan suinkaan unohtamatta. Elokuvassa avoimesti homoja kiusattiin, pilkattiin ja ajettiin takaa. Elokuvan huumori toimi siten chaplinilaisittain. Elokuva siten luokiteltiin komediaksi, vaikka se olikin pääosin tahatonta ja sattumanvaraista draamaa. Henna Virkkunen on sittemmin määrännyt draaman oppiaineeksi peruskoulussa.

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että tohtori Jekyll muuttuu mr. Hydeksi.

Elokuva alkupuolella myöhäisteini Raila (Johanna Raunio) etsii identiteettiään naistenlehdistä, kotinsa sisustamisesta ja tarpeettoman roinan pakonomaisesta keräilystä. Elokuvan alkupuolella hänet tavataan tämän tästä kirpputoreilla ja halpahalleissa ostamassa tuikitarpeettomia tavaroita, joita hän sitten esittelee kavereilleen nk. kynttiläkutsuilla. Eräillä kynttiläkutsuilla hän tapaa ruskeaan pukuun sonnustautuneen miehen, Paavon(Timo Koivusalo), joka paitsi esittelee käteviä konepesun ja mikrouunin kestäviä muoviastioita, tunnustautuu myös olevansa nk. seksuaalisesti poikkeava. Paavo tunnustaa läheisen suhteen entiseen opettajaansa Jyrkiin(Martti Suosalo). Tämä kaikki kiehtoo kovasti kutsuilla olevia naisia, erityisesti Railan psyykeä Paavon tunnustus koskettaa kovasti ja elokuvan loppuosa kuluukin näin ollakko vaiko eikö olla-pohdiskeluissa. Välillä esitetään myös rajuja katukohtauksia, joissa Paavo ja Jyrki joutuvat sananmukaisesti jyrän alle. He myös osallistuvat usein nk. hinaustalkoisiin. Elokuvan juonirakenne on paikoin perin sekava, hieman samaan tapaan kuin Humphrey Bogartin elokuvassa Syvä uni.


Stop hand.png VAROITUS!
Edellä oleva tekstiosuus sisälsi juonipaljastuksia. Et toivottavasti ehtinyt spoilautua lukemalla, että Bundrenit pääsevät ladon korvaamisesta lähettämällä Darlin mielisairaalaan. Ai et? No hyvä. Voit nyt sulkea tietokoneen.