Titanic (elokuva)

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anna vanhukselle suunvuoro, pitkästy hengiltä 194 minuutin ajan.

”Ti-ta-NIC!!”

~Frederik

”Tota ..vaihetaanko puheenaehetta”

~tamperelainen

”Se oli paras kohtaus jossa ne meni sinne ohjaamoon saunomaan”

~elokuvan nähnyt 7-vuotias poika

”Suuren meren suolaaa.......”

~Taiska

”JÄNNÄNKUULONEN LEFFA!KUKA SIINÄ OLI VIHOLLISENA??”

~Comic Book Guy

Titanic on vuonna 1997 valmistunut (ohjaajan mukaan) superhyvä elokuva, joka jokaisen pitäisi nähdä. Se on toteutettu liki miljoonan dollarin budjetilla. Ohjaana toimii James Cameron ja pääosissa ovat Leonardo DiCaprio ja Paris Hilton. Elokuva kertoo The Voicen järjestämällä risteilyllä tavanneista nuorukaisista, jotka ovat matkalla Kemistä Lontoon kautta New Yorkiin.

Erikoistehosteet huipussaan

Elokuvan huikaiseva kliimaksi toteutettiin aidonoloisella pienoismallilla siten, että vain tarkkasilmäisimmät tehoste-ekspertit voivat olla vakuuttumatta.

Titanic voitti huippuhienoista tehosteistaan Razzie-palkinnon. Elokuvassa näytetty Titanic oli askarreltu pääasiassa pahvista. Yhteensä Titanicin erikoistehostemättöön tarvittiin

 • kilo nauloja
 • tuuletin
 • 900 muovipalloa
 • 70 kg marketista varastettua pahvia
 • höyheniä
 • tulitikkuaski
 • lasipulloja
 • kumivene
 • 150 000 litran uima-allas
 • saastunut järvi
 • kondomeja
 • ilotulitteita
 • kymmenen lautaa

Elokuva kuvattiin osittain Tampereella Pyynikin Uimahallissa ja Kankaanpäässä olevalla Hirvilammella, jota paikalliset kutsuvat montuksi.

Juoni

Elokuvan koskettavaa epilogimateriaalia.
Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että Michael ampuu Ana-Lucian ja Libbyn.

Kaksi kemiläistä puliukkoa voittavat satamaterminaalissa paikkalisen pokerimestarin ja voittorahoilla lähtevät The Voicen risteilylle. Pallomeressä he tapaavat tytön, jota esittää Paris Hilton. Tyttö aikoo tehdä itsemurhan ja tukehduttaa itsensä muovipalloon, mutta toinen poika (Leonardo DiCaprio) pelastaa tytön. He vievät rikkaasta perheestä olevan naisenalun ns. köyhien puolelle ryyppäämään ja bilettämään. Kesken rajujen juhlien tytön isä saapuu paikalle ja vie hänet pois.

Isä aikoo naittaa tytön lihavalle lelumiehelle, mutta tähän tyttö ei suostu. Hänen äitinsä kuitenkin heltyy ja antaa tytön kutsua pojan juhliinsa. Juuri kun tyttö esittelee poikaa vanhemmilleen, poika karkaa noutopöytään puristelemaan patonginpaloja. Sitten poika ahtaa koko lautasen täyteen patonkia, yrttivoita ja chicken wingsejä. Poika heitetään pian ulos ja tyytyväinen lihava lelumies saa syödä hänen rippeensä. Poika istuu ruuman pohjalla pelaamassa Nintendoa, kun tyttö saapuu ja kertoo uutiset että laiva törmää reilun tunnin päästä isoon jääpalavuoreen jotka islantilaiset ovat Islannin kanssalispäivän jäljiltä heittäneet mereen.

Poika ja tyttö menevät ohjaushyttiin "leikkimään" ja aika kuluu kuin siivillä,kun he tappelevat siitä, kumpi on parempi:PSP vai Nintendo. Samaan aikaan lihava lelumies on juuttunut ravintolan oviin ja Titanic on juuri törmäämässä isoon jääpalakasaan. Törmäys on kuitenkin niin kova että lihava lelumies pääsee pois ja hänen vatsansa repeää. Ravintolan kynttilät käristävät lelumieheltä levinnyttä vatsarasvaa ja laivaan syttyy tulipalo, jolloin se myös halkeaa keskeltä kahtia.

Poika ja tyttö kuulevat rysähdyksen ja kuulevat että kallistuneelle laivanpuoliskolle on tullut kiva vesilikumäki (toista kallistunutta laivanpuoliskoa pitkin hyiseen mereen) he laskevat liukumäkeä Titanicin upotessa. Poika kiipeää jääpalakasaan ja kuolee. Tyttö pelastuu ja lähtee soutamaan paatilla Grönlantiin tapaamaan esi-isiään.

Musiikki

Näin se menee: Dii di di dii dii di dii... eikö olekin aika riitasointuista? Elokuvan tunnetuimman laulun My heart will go on sävelsi ja lauloi outo Celine Dioniksi pukeutunut miespuolinen henkilö, joka sävelsi myös elokuvan muut nyyhkyvirret. Elokuvan vangitseva musiikki voitti kultaisen karhunvatukan palkinnon.

Katso myös