Seppo Räty

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Saksa on paska maa.”

~Seppo Räty
Räty aloitti seivästysbuumin jo Kalevan kisoissa 1985. Nykyään Tero Pitkämäki seuraa esikuvaansa Rätyä

Seppo Henrik Räty (s. 27. huhtikuuta 1962, Helsinki) on tunnettu suomalainen keihästäjä, filosofi ja maantieteilijä, joka tunnetaan monista lääketieteeseen, ergonomiaan, kulttuuriin, maantieteeseen ja alkoholipolitiikkaan liittyvistä pohdinnoistaan.

Räty on urheilijoiden keskuudessa arvostettu doping-asiantuntija. Paskanlennätyskilpailuissa ovat saavuttaneet huomattavaa menestystä ne, jotka ovat luottaneet Rädyn teoriaan runsaan nestetankkauksen edullisuudesta. Nestetankkaus kiellettiin sittemmin dopingina. Oman urheilu-uransa synkin hetki tapahtui Kalevan kisoissa 1985, kun Räty oman nestetankkauksensa tuloksena hilpeässä kisavireessä heitti muutaman piirun ohi sektorista osuen toimitsijaa jalkaan.

Räty on myös kritisoinut ankarasti erilaisissa koulutustilaisuuksissa käytettäviä muovituoleja, joita käytettäessä selkä on pakotettu samaan asentoon kuin ”paskalla istuvalla koiralla”. Hänen valistuksensa ansiosta monet ovat onnistuneet välttämään niskan rasittumista istumalla ravintoloissa Rädyn ohjeistuksen mukaisesti selkä seinään päin. Rädyn tunnetuimpia julkaisuja on sosiogeograafinen saksan kulttuurimaantietoa koskeva tutkimus. Kyseinen teos on julkaistu saksaksi (Deutschland ist ein Stück der Scheiße) ja englanniksi (Germany is a piece of shit). Suomenkielinen käännös tulee valmistumaan vuonna 2017.

Räty on ottanut voimakkaasti kantaa laadukkaan journalismin puolesta muun muassa kieltäytymällä antamasta haastatteluja kesätoimittajille.

Räty on myös viime vuosina tutkinut kuusi olutpulloa sisältävän paketin ostomahdollisuuksia viiden euron arvoisella juhlarahalla. Hän on Suomen terävin oopperakriitikko, ja kansan syvätkin rivit ovat ottaneet käyttöönsä seuraavan Rädyn syvällisen pohdinnan tuloksen sisältävän lauseen: ”Oopperaa? Hyi saatana!”

Pidetään hyvin mahdollisena, että Seppo on Jari Porttilan kauan kadoksissa ollut paha kaksoisveli. Olettamus perustuu heidän silmäpussiensa hämmästyttävään yhdennäköisyyteen. Vielä on epäselvää, kumpi veljeksistä löysi ns. Turska-salaliiton. Alunperin teoriaa pidettiin Jarin ansiona, mutta Sepon viimeaikaiset terävän analyyttiset kolumnit antavat ymmärtää, että Rädyllä on sisäpiirin tietoa asiasta.

Triviaa[muokkaa]

  • Seppo Räty on viimeksi venytellyt Kalevan kisoissa 1985.
  • Samaisissa kisoissa Seppo Räty heitti kääpiön stadionilta Tampereen keskustaan.
  • Seppo Räty on tunnustanut olevansa aviossa naisen kanssa. Tämä loukkasi joitakin miehiä.
  • Seppo Räty tilasi saksalaisessa bordellissa kaviaaria. Tästä juontaa juurensa sananparsi 'saksa on paska maa'.
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.