Ropecon

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Rocks fall. Everyone dies.”

~Kello 3 yöllä pelinjohtajien ideat alkoivat loppua

”Heitin 3, 1, 4... ja LINTU!”

~Ropecon-huumoria

Rapecon... siis Ropecon on yksi Suomen monista tapahtumista, jotka on suunnattu täysin elämästä eksyneille yksilöille, kuten Animecon ja Asuntomessutkin. Pääasiassa siellä kekkuloi roolipelaajia, larppaajia, pikku-ukkoilijoita, MTG-faneja tai muuten vain päästään vinksahtaneita. Alueella liikkuu myös paljon ampuma-aseilla varustautuneita militaristeja, ninjoja ja "Ropecon stuff"-paitaa pitäviä ihmisiä, jotka kaikesta päätellen myyvät kävijöille "Ropecon stuffia" eli jonkinlaista huumausainetta. Ropeconissa on pukupakko, mikä tarkoittaa petivaatteista väsättyä viittaa tai sitten jotain mukacoolin näköistä ihmehärpäkettä. Ylipainoisille tytöille käy tiukka korsetti ja paljastava asu. Conin tapahtumapaikkaa suojellaan kuin valtiosalaisuutta, etteivät kyyniset vanhat sedät tulisi paikalle valittamaan nykymaailman menosta.

Onneksi Hikipedia onnistui saamaan miehen paikalle Ropecon 2020:n, ja hänen kertomuksensa on seuraava:

Genesis[muokkaa]

Tapahtuma alkaa uhkaavasti. Kaikki kävijät merkataan tunnisterannekkeella, josta joutuu vielä maksamaan. Rannekkeen poistamisesta seuraa kuulemma sanktioita. Jos Espoon Dipolin (hups) ulkopuolella näky oli kauhea: Läskejä tyttöjä läpinäkyvissä korseteissa, keski-ikäisiä kaljamahaisia miehiä pukeutuneena supersankarispandexiin ja ties minkä sortin puliveivareita. Paikalla oli myös pari Umbrella-yhtiön tiloista karannutta zombia ja joukko ninjoja, jotka aikovat epäilemättä teurastaa kaikki kävijät yöllä.

Hybris[muokkaa]

Ikävä kyllä ninjojen ovela suunnitelma meni myttyyn, sillä ihmiset, haltiat tai ketkään muutkaan eivät menneet lainkaan nukkumaan vaan nuokkuivat hereillä vedellen turmiollista MTG:tä. Onneksi vastarinta oli aktivoitunut, ja ninjat teurastivat ulkona kaikkia vastaantulijoita boffertaistelussa. Osa Ropeconin kävijöistä oli toki käynyt nukkumaan, mutta Neuvostoliiton Siperialaisille rankaisuvankiloille mukavuudessa ja lämmössä vertoja vetävät nukkumatilat ja hereilläolijoiden möykkä ehkäisivät tehokkaasti kaikki nukkumisyritykset.

Nemesis[muokkaa]

Entäs ohjelma sitten? Pokémonia viisi tuntia pelanneiden, ja siten roolipelikokemuksiltaan ylivertaisten pelinjohtajien vetämien larppien lisäksi conilla oli myös mahdollista tutustua keskiaikaisiin alusvaatteisiin ja jonkun ulkomaalaisen naisen näkemyksiin miehistä, jotka roolipelaavat naishahmoilla. Ohjelmassa oli myös luvassa tanssiaiset, mutta ne ilmeisesti peruuntuivat, koska joukko pukupellejä oli vallannut juhlasalin.

Tietenkin ne kaksi katsomisen arvoista juttua - Suomen Sota -figuosallistumispeli, loistavaa strategiointia vaativaa historialliseen pohjaan perustuvaa opetusviihdettä, sekä Suomalaisen elokuvapioneeri Samuli Torssosen tulevan mestariteoksen ennakkoesittely sijoitettiin päällekkäin. Suomalaisella festarimittapuulla mitattuna ohjelmisto oli kuitenkin harvinaisen laadukas, sillä se sisälsi edes vähän kiinnostavaa ohjelmaa.

Exodus[muokkaa]

'
plussia
 • Osa, hyvin pieni osa, siis todella pieni osa, mutta osa kumminkin, siis aika minimaalinen osa kasvomaalauksista oli oikeastaan aika hyviä. Mutta vain hyvin pieni osa.
 • Ilmaiset ääliöiden vartioimatta jättämät juomat.
 • Kuumat misut paljastavissa vaatteissa.
 • Lihalörtsy kahdella nakilla.
 • Paikalle soluttautuneet Gommandoryhmän agentit, contra-positiiviset, ninjat ja ulottuvuusmatkaajat.
miinuksia
 • Suurin osa ihmisistä, haltioista ja sun muista otuksista.
 • Ääliöt, jotka varastivat juomasi heti kun silmä vältti.
 • Rumat, läskit, larppajat , korttipelaajat ja muut yhteiskunnan ulkopuoliset, joiden hätähuuto ei kantaudu Kelan tai vammaispalvelujen korviin.
 • Aseita heiluttelevat humalaiset.
 • Roolipelaajat.
 • Se tyyppi, joka heilutteli "Drizzt on perseestä / Anime on perseestä" kylttiä.

Tunnemontaasi sunnuntailta[muokkaa]

Nälkä... Eikä mistään saa ruokaa. Cantina kiinni, Alepa aukeaa vasta kello 12 ja ruoka-asemilla pääoven edessä ei ole vaihtorahaa... Eväshapankorput meni lössöksi... Kaikki tuijottavat ja virnuilevat, vaikka itse näyttävät hulluilta ja minä olen farkuissa ja teepaidassa... Vessojen vesi maistuu vereltä... Pöntöt ovat täynnä... Heinäsirkkoja... Kylmä... Enää kuusi tuntia...

Aiheesta muualla[muokkaa]