Riku Astalo

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Rickroll.


Riku Pauli Astalo (syntynyt 6. helmikuuta 1966) on suomalainen laulaja-lauluntekijä ja muusikko. Hän syntyi Uusmaa-Pajun kylässä Etelä-Suomessa. Astalo asui aiemmin Korsossa tanskalaisen tyttöystävänsä Lenen ja tyttärensä Emilian kanssa.

Ura[muokkaa]

Vuonna 1985, Astalo toimi tuntemattoman soul-yhtyeen rumpalina, kunnes tuottaja Petri Vesimies huomasi hänet ja pyysi mukaansa Helsinkiin toimimaan PVL-levystudiolla. Hän oppi studioilla levyjen tuotannosta ja musiikin nauhoituksesta, muttei ainakaan levyjensä laadusta päätellen mitään musiikin tekemisestä. Huhujen mukaan hän toimi myös ns. teepoikana.

Hänen ensimmäinen soolosinglensä, En Koskaan Sua Aio Jättää, julkaistiin vuonna 1987. Kappale epäonnistui markkinoilla julkaisuaikanaan, mutta se nautti kulttisuosiota eräiden ryhmien keskuudessa. Astalo teki vuotta myöhemmin albumin Koska Aiot, mutta sekin jäi hyvin rajoitetun piirin suosioon levy-yhtiön markkinoinnin puutteen vuoksi.

Levyjen huonon suosion takia Riku Astalo piti matalaa profiilia 1990- ja 2000-lukujen ajan.

"Rikurulla"-Internetilmiö[muokkaa]

Vuonna 2007 kappale En Koskaan Sua Aio Jättää nousi yllättävään suosioon internetissä YouTube-sivustolla julkaistun videon takia. Ryhmä nimeltä Anonyymi (ei liity skientologiaa vastustavaan ryhmään) oli tehnyt kappaleelle videon, ja jo ensimmäisten kuukausien aikana videolla oli yli 10,000 katsojaa. "Rikurulla"-ilmiö viittaa siihen, että pahaa-aavistamattomille ihmisille linkataan video (tai sen kopio), jonka väitetään olevan jollain tavalla relevantti keskusteluun esim. foorumeilla tai IRCissä. Vahvasti alkoholisoitunut Riku Astalo sai kuulla ilmiöstä ja kielsi kaikki Rikurulla-videot vedoten copyrightiin.

Rikurulla[muokkaa]