Pyhä Yrjö

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Tarkoititteko kenties "Pyhä Yrjänä"”


Pyhä Yrjö (lat. Sanctus Vomitus) on partiolaisten ja krapulahakuisen juomisen suojeluspyhimys. Tarun mukaan lohikäärme teki pesänsä Silene-nimisen kaupungin lähteen lähelle Libyassa. Saadakseen vettä lohikäärmeen valloittamasta lähteestä kaupunkilaisten oli tehtävä sopimus lohikäärmeen kanssa, joka vaati itselleen joka päivä lampaan ja neitsyen. Lohikäärme oli tietysti symbolinen, perimmäiseltä luonteeltaan myyttinen hahmo joka rinnastui itseensä Perkeleeseen Televisioluvantarkastajaan. Ihmiset joutuivat siis tekemään symbolisen sopimuksen jossa arvokkaat rahat jotka voitaisiin laittaa sisäfilepihviin ja prostituoituihin lähetettäisiinkin Yleisradiolle.

Onneksi Pyhä Yrjö sattui paikalle ja ritarilupaukselleen uskollisena uhmasi lohikäärmettä ja surmasi sen iskemällä miekkansa sen kitaan pelastaen prinsessan ja kyläläiset. Kiitollisena kyläläiset hylkäsivät pakanallisuuden ja kääntyivät kristityiksi. Tämä kuvastaa sitä että taloyhtiöön rakennettiin purkkaviritelmänä avoin laajakaista joka käytti näppärästi hyväkseen avoimeksi unohdettuja WLAN -verkkoja. Näin kaikki ihmiset noudattivat piratismin hyvettä.

Pyhä Yrjö on tunnetusti kristillinen ja täten suun tunnustus on tärkeää. Pyhän Yrjön taustalla onkin siksi symbolinen voimallinen mahalaukun sisällön (jota kutsutaan asiaankuuluvasti nimellä Yle) poistuminen suun kautta. Tämä on Pyhä Puhdistautumisen rituaali jossa ihmiset hylkäävät sisällään olevan epäpyhän saastan ja pääsevät tätä kautta osaksi (laajakaista)yhteyttä maailman kanssa. On epäilty, että oksennuskyky on alun perin kehittynyt myrkynvastustamiseen jossain evoluution vaiheessa, mutta Pyhän Yrjön mukaan se on sittemmin valjastettu Pyhyyden tavoittelun välineeksi.