Prinsessa Ruusunen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Prinsessa Ruusunen on karu kertomus siitä, kuinka maan sosiaalinen, taloudellinen ja poliittinen tilanne voi rapistua, kun sosiaalinen syrjintä iskee ja jyrää päälle.

Juoni[muokkaa]

Valtio on saanut uuden medialemmikin, prinsessa Auroran, ja tämän ristiäisiä ollaan viettämässä. Auroran vanhemmat, jotka ovat machiavellilistisia, elitistisiä sosiopaatteja, kutsuvat ristiäisiin kolme neljästä haltiakummista. Neljäs, joka ei saanut kutsua, ei tästä ilahdu, ja aloittaa radikaalit sisällissotaa muistuttavat toimet kuningaskuntaa vastaan. Hän kiroaa Auroran kuolemaan 15 vuotta täytettyään värttinänpiikkiin. Paskantärkeät haltiakummit korjaavat tilannetta sen verran, että koskettuaan 15 vuotiaana värttinään, tyttö vaipuu kyrogineettiseen uneen. Kuningas itse päättää tuhota jokaisen värttinän suojatakseen tyttärensä, ja jottei paljastuisi elitistiseksi hirmuksi, tekee päätöksen tytön kiidättämisestä vanhaan mökkiin homehtumaan lievästi häiriintyneiden haltiakummien kanssa.

15 vuotta myöhemmin, prinsessa Auroran asuessa haltijakummiensa kanssa hippikommuuninomaisessa mökissä, hän silokkiretkellään törmää tulevaan mieheensä, jonka ei tiedä olevan oikea tuleva miehensä, eli prinssinsä. Haltijakummit morkkaavat hänelle, että hän ei missään tapauksessa saa olla ihastunut ainoaan täysjärkiseen elävään olentoon koko tienoolla, vaan hänen tulee sohia sormellaan valtakunnan ainoaan värttinään, ja kyrouniensa jälkeen kohdata alieni prinssinsä ja vaihdella mekkonsa väriä. Aurora pitää tätä luonnollisesti järjettömänä, mutta jostain älyttömästä syystä hän suostuu.

Koko nelikko sitten marssii kuninkaan linnaan saadakseen Auroran uneen ilman nuijaa. Auroran sitten lopulta nukahdettua koko valtakunta sammuu ja vaipuu 100 vuotta kestävään kyrouneen, jossa vähintäänkin epäilyttävää on se, että hovissa on sattumoisin koko valtakunnan väki samaan aikaan litkimässä viiniä. No, eihän sitä kuitenkaan voi olla prinsessaa ilman pelastavaa prinssiä; prinssi, joka on alkanut miettimään puutarhurin uraa valtakunnan massiivisen ja salaperäisen kasvillisuuden lisääntymisen johdosta, menee tietenkin mokaamaan yksinkertaisen tehtävänsä, ja jää itse Pahattaren vangiksi.

Häiriintyneet elitistit hippihaltiakummit, jotka ovat koko sotkun alkuunpanijoiden listalla, tulevat auttamaan prinssin tästä karmeasta pulasta. Yhdessä he sitten lähtevät etsimään vaahtosammutinta, sillä Pahatar on juuri räjäyttänyt kämppänsä, ja muuttunut lohikäärmeeksi. (Viimeistään tässä kohtaa, jos ei muuten, täytyisi idiootinkin lukijan havaita, kuinka pahoista sosiaalisista ongelmista Pahatar kärsii). Prinssillehän apuun taiotaan kilpi ja miekka: oikeus ja totuus. Ei ihme, että kilpi lopulta tippuu! Kun ajattelee vaikkapa amerikkalaista "oikeutta" (jota Disney-elokuvat mitä ilmeisimmin edustavat), niin sehän on täysin korruptoitunut, ja eihän semmoinen oikeus pitkälle pääse. Ja mitä tulee miekkaan, mistä haltiat tietävät ettei miekka ole valehdellut? Entä, jos se onkin valheen miekka? Kyllä olisivat ihmiset pulassa kun kuuntelisivat "totta" puhuvaa miekkaa (No, olisi kyllä mielisairaalakin pulassa, jos kokonainen kansa höpöttäis mukavia miekan kanssa).

Pahatar lopulta pienen kädenväännön jälkeen menettää nirrinsä, ja prinssi pääsee pistämään aluskasvillisuutta palasiksi (unelmanaan edelleen puutarhurin ammatti) ja suutelemaan neitoaan. Koko hovi herää, ja asiat ovat taas kunnossa.

Sosiaaliset ongelmat (Kuka oikeastaan on paha?)[muokkaa]

Pahatar – Ikuinen kärsijä.[muokkaa]

Tarinassa selkeästi joutuu syrjinnän kohteeksi Pahatar, eikä hänen kannaltaan loppukaan ole miellyttävä; Sosiaalisista ongelmista kärsivä vanhus, joka kaiken huipuksi ei saanut siskojensa tavoin edes kutsua ristiäisiin! Tämä suisti hänet lopullisesti selkeän suoraviivaisen ja terveellisen elämän raiteilta. Pahattaren itsetunto on todennäköisesti joutunut syntymästä asti koetukselle. Ajatelkaa nyt nimeäkin: Kuka sydämetön julmuri antaa tyttölapsensa nimeksi Pahatar? Eivätkö vanhemmat ole tajunneet, minkälaisia paineita ja depressioita tuo nimi lapselle aiheuttaa?

Pahatarhan vangitsee prinssin, mutta ilman mitään varsinaista syytä. Sillä mikäli hän pyrkisi estämään pelastusoperaation, hän olisi tappanut tämän. Jotkut ehkä muistavatkin mitä Pahatar sanoo, kun hänen typerät ja yli-palkatut apurinsa yrittävät tappaa prinssin:

Minulla on muita suunnitelmia hänen varalleen.

Tämähän on selkeä homma: prinssi on kahlittuna, ja tälle voi vangitsija tehdä mitä haluaa. Eli Pahatar aikoi (Huom! Aikoi, sillä hankehan epäonnistui.) tehdä prinssistä seksiorjan. Tämä on varsin ymmärrettävää: nainenhan on asunut linnassaan ainakin yli 16v. putkeen, eikä ole saanut seksiä muilta kuin korkeintaan korppi-kaveriltaan tai urpoilta apureiltaan; nehän on suurinosa rumia, eläimiä tai vanhuksia. Totta kai sitä nyt ennen kuolemaansa haluaisi nuorta (ihmis)lihaa, eli näin suomen kielellä: kunnon panon. Ja kun prinssi sitten lähtee karkuun, niin ei ihme, jos sitä turhautuu. Kyllä sinuakin ottaisi päähän, jos joku vangitsemasi yksilö pitää sinua niin ei-kiihottavana tai vastenmielisenä, että mielummin pakenee riskeeraten henkensä, kuin harrastaa seksiä. Kyllä kenelle tahansa tulisi "vitutus" päälle.


Aurora – Tasapainoton kasvatus[muokkaa]

Mutta eihän Pahatar ole ainoa väärin kohdeltu: itse tarinan päähenkilö, Aurora, on varsin surullisessa roolissa. Mitä muutakaan se olisi, että joutuu elämään 16 vuotta eristettynä muusta maailmasta? Kuten varmaan muistatte, juuri näin käy tarinan prinsessalle. Muistanette varmaan, että kun prinssi pakenee, ja häntä yritetään estää? Siinä nuolet muuttuvat kukiksi ja kura-vesi muuttuu sateenkaareksi. Onko tämäkin taas jotain symboliikkaa, joka pitäisi tajuta itsestään selvänä?

Jos kurastakin voi tehdä sateenkaareen, niin eiköhän Pahattarenkin ongelmat ole ratkaistavissa muulla tavalla kuin tappamalla tämä. Ja mitä tulee kukkasiin, niin tästä voi päätellä, että haltiakummit edustavat 60-luvulta tuttua hippi-liikettä. Aurora on ilmeisesti elänyt koko elämänsä hippi-kommuunissa, hänen vaivansa on lääkitty vain vaihtoehto-medikatsioonein, hänen ei ole annettu telmiä rokotettujen lasten kanssa...


Prinssi[muokkaa]

Prinssi on oikeastaan tarinan ainoa täysjärkinen hahmo, jolla ei sen suurempia sosiaalisia ongelmia ole. Mutta miksi pirussa hän lahtaa niistä kärsiviä, tuhoaa rikkaruohoja, hengailee tyrmässä ja sienimetsässä? Onko hän sittenkään ihan kunnossa?

Prinssi saapuu lopussa palatsiin, ja mitähän huomaakaan? Koko hovi nukkuu! Ei ihme että maassa on asiat noin huonosti, kun kuninkaalliset eli päättäjät vetää hirsiä, kun heidän pitäisi tehdä kansan hyvinvointia tukevia päätöksiä.


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli tai osio on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.