Pommiauto

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Parkkeeraan tän tähän näin.”

~Breivik
Pommiauton kuljettaminen vaatii C4-kortin.

Pommiauto on erityisesti Irakissa suosittu kulkuneuvo, jota käytetään kaupunkisuunnitteluun sekä urbaanialueiden uudistamiseen. Sellainen pysäköidään usein esimerkiksi suurlähetystön eteen. Useimmiten tällaista ajoneuvoa käyttävät muslimit tai muut länsimaille suuttuneet ihmisryhmät, joilla usein on jotain skismaa suurlähetystöä kohtaan. Lisäksi pommiautot saattavat puhua, yleisimmät lauseet ovat allahu akbar.

Pommiautoksi voidaan varustaa mikä tahansa tavallinen henkilö- tai paketti auto, mutta parhaimpiin lopputuloksiin päästään muuttamalla bussi tai linja-auto pommiautoksi. Mitä enemmän ko. ajoneuvoon saa matkustajia sisään, sitä helpommin alittuu uutiskynnys. Pommiauto luetaan eräissä maissa joukkoliikennevälineeksi sen vuoksi, että kulkuneuvon liike koskettaa yleensä suurta määrää ihmisiä.

Pommiauto on läheistä sukua ruumisautolle. Suomessa sellaista ei voi rekisteröidä liikenteeseen yleisillä teillä, ja myös katsastusviranomaisilla voi olla sanansa sanottavana asiasta.

Ajaminen[muokkaa]

Pommiautoa voidaan kuljettaa kahdella tavalla:

  1. Kaasu pohjaan. Tässä menetelmässä auto yksinkertaisesti ajetaan päin parkkiruuduksi valittua kohdetta (usein siis suurlähetystöä tai täyttä ostoskeskusta). Haittapuolena on, että auto ja kuljettaja ovat kertakäyttöisiä.
  2. Käsijarru. Tässä menetelmässä ajoneuvo parkkeerataan parkkiruutuun ja kävellään kauemmaksi. Tämän jälkeen painetaan turbaanipäisen mieshenkilön antamasta kaukosäätimestä, joka kuulemma lukitsee auton ovet.

Molemmat ajotavat vaativat hieman harjoitusta tavalliseen henkilöautoiluun tottuneelle. Iranissa, Irakissa ja Afganistanissa on useita autokouluja, joissa annetaan opetusta pommiauton varustamisessa ja kuljettamisessa. Osassa koulutuskeskuksia samaan hintaan sisältyy myös lentolupakirja.

Autopommiprikaati[muokkaa]

Suomen armeijalla on erikoisjoukoissaan Autopommiprikaati Tarja Halonen. Sen tuhat autoa on valmistettu Uudenkaupungin autotehtaalla. Varusteena on muun muassa MP3-soitin. Miehistö on koottu täysin maahanmuuttajista. Tämä erikoisjoukko lähetettiin rauhanturvatehtäviin Afganistaniin, rahanpuutteen vuoksi kuljetettavaksi otettiin sivareista kootut homonturvajoukot. Moskovan miliisi pidätti yli puolet kuljettajista epäillyn rattijuopumuksen takia. Loput kaappasi Uzbekistanin mafia. Vakuutusetsivistä ja TV-lupatarkastajista koottu jäljitysryhmä on toiveikas ainakin kahdeksan auton takaisin saamiseksi.

Mutta valitse tekoväline oikein[muokkaa]

Jotkut ei vaan osaa, tässäkin on oiva esimerkki kuinka tehdään aloittelijan moka suorituksessa joka onnistuu vain kerran, kun valitaan väärät välineet.

Mistä bongata pommiauto[muokkaa]

Mikäli mielit syystä tai toisesta nähdä pommiautoja lähemmin, kannattaa niitä yrittää bongata seuraavista paikoista:

Katso myös[muokkaa]