Pepsi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pepsi (lyh. Pay Every Penny to Save Israel) on "PepsiCo"-nimisen kolajuoma-, elintarvikeväri- ja maaliyhtiön pitkän ja sinnikkään teollisuusvakoilun tutkimustyön tulos, joka maistuu aivan sattumalta melkein samalta kuin kokis, mutta se ei sisällä kokaiinia, minkä takia se ei ole kovin suosittu nuorison keskuudessa. Lääkkeiden liikakäyttäjät kyllä rakastavat sitä.

Historia[muokkaa]

Pepsin kehitti 1700-luvulla ekr. apteekkari Caleb Bradham, kun hän oli juomassa aamukahviaan melkoisessa hiprakassa ja vahingossa kaatui tuoliltaan lääkehyllyn päälle, jolloin kaiken sorttista lääkepilleriä ja jauhetta lensi kahvikuppiin. Caleb ei huomannut mitään, joten hän jatkoi juomistaan, jolloin hän huomasi, että kahvi maistui melkein samalta kuin kokis, mutta vähän paremmalta. Hän kehitti tuotettaan varastamalla kokiksen reseptin tutkimalla erilaisia kahvin ja lääkkeiden koostumuksia ja muutaman päivän jälkeen hän käveli lääkehuuruissa patenttitoimistoon, jolloin Pepsi oli syntynyt, ja Caleb Bradham oli lähes kuollut Pepsin paskaiseen makuun.

Viime vuosina Kansanterveyslaitos on lähettänyt kouluille ja oppilaitoksiin kyselylomakkeita, joilla yritetään selvittää Pepsin käytön yleisyyttä. Kysymyksiin kuuluu muun muassa: "Oletko koskaan käyttänyt Pepsiä?", "Ajattelitko aloittaa Pepsin käytön tulevaisuudessa?", "Onko joku kavereistasi käyttänyt Pepsiä?" ja "Onko kaverisi joskus tarjonnut sinulle Pepsiä?" On myös keskusteltu varoitustekstien lisäämisestä Pepsituotteiden pulloihin ja 18 vuoden ikärajaa säätämistä ja EU:ssa on aloitettu suunnitella Huhtikuussa 2014 pidettävää EU:n suunnittelukokousta, jossa aloitetaan suunnitella 2020 järjestettävää kokousta, jossa päätetään rajoituksista Pepsin markkinointiin. Rajavartiolaitosta on myös pyydetty takavarikoimaan kaikki Venäjältä maahan salakuljetettavat Pepsitölkit ja -pullot.

Koostumus[muokkaa]

Tuoteselosteen mukaan ainesosat ovat seuraavat (suluissa oikea aine):

Vesi, hiilidioksidi, 20 erilaista väriainetta (esim. talomaali ja pikateho), happamuudensäätöaineet (saippua), aromit (Panadol ja Aspirin), lisäksi noin 34 muuta kemiallista yhdistettä, kuten ruostetta (LaDa), etanolia (viinaa) ja Viagraa (herran jestas) Mahdollisesti Le shitto (paskaa).

Vaikutus[muokkaa]

Monissa kliinisissä tutkimuksissa on todettu Pepsin aiheuttavan dyspepsiaa ja muutaman annoksen jälkeen vakavaa kaasujen kerääntymistä vatsaan ja ohutsuoleen. Monilta Pepsin käyttäjiltä on diagnosoitu ns. pepsioireyhtymä, jonka oireita ovat mm. pepsin juomisen jälkeen ilmenevä ylipirteys ja myöhemmin ilmenevät riippuvuusoireet, keskivartalolihavuus ja Counter-Striken lataaminen warez-verkosta.

Muut tuotteet[muokkaa]

Pepsiä on saatavilla 30 eri väriä ja makua esim. Pepsi Max, Pepsi Cappucino, Pepsi Cannabi s(?), Pepsi Hasis, Pepsi LSD, Pepsi Grass ja Pepsi Stondis sekä Pepsi Spiidi

Wiki letter w.png Aivan kuten peniksesikin, tämä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelia.