Kansallissosialistinen Saksa

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Natsi-Saksa)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jos etsit vähemmän fasistisempia artikkeleita, kannattaa katsoa täältä.
Waffen-ss poster eintritt.jpg Tätä artikkelia eivät ole sosialistit eivätkä sivarit vääristelleet.
Edellä mainittujen kaltaiset tyhjäntoimittajat pitäkööt jatkossakin näppinsä erossa MIESTEN asioista!
44dr.gif Tämä sivu on liian mummomainen. Lisää siihen vähän kapinaa ja seksikkyyttä,
niin saatamme saada sen teini-iän hormonit jälleen hyrräämään.


Black Sun True.svg
Jalot germaanit rakastavat tätä artikkelia.
Kansallissosialistisen Saksan valtakunta
Deutschland Flag.jpg
lippu
Nazi coa.gif
vaakuna
LocationGermany23.png
Valtiomuoto Päiväkoti
Valtakunnanjohtaja (der Führer) Adolf Hitler
Pääkaupunki Berliini
Muita kaupunkeja München, muut jaetaan itä- ja länsirintamaan
Pinta-ala
 – josta sisävesiä
634 000 km²
Muutama km² sinne tai tänne
Väkiluku (1939)
 – väestötiheys
 – väestönkasvu
78,8 milj.
20 sotilasta ja 50 siviiliä / km²
200 % (1933)
Viralliset kielet Saksa ja agitaatio
Pääuskonnot Antisemitismi
Valuutta Reichsmark (RM)
Elinkeinorakenne maatalous Puhdasta ja vaaleaa vehnää 30 %,
palvelut Lebensborn, SS ja NSDAP 20 %,
teollisuus Autot, valtatiet, kuvavastaanottimet yms. 50 % BKT:sta
Itsenäisyys
 
1933, Valtiopäiväntalon palo
- Kansallissankari
- Kansallisurheilulaji
Adolf Hitler
100m piikkilanka-aitajuoksu
Kansainvälinen
suuntanumero
+1939
Motto Deutschland, über die Welt!
Kansallislaulu Deutschland, Deutschland
Todellisuudessa juutalaisia murhattiin vain 60 000 ja loput 6:sta miljoonasta kuoli pommituksissa ja kulkutauteihin sekä osa lähti 30-luvulla pakoon väärien nimien turvin, jolloinka heidät leimattiin kuolleiksi


Iloinen työläinen rakentamassa utopiaa

Kansallissosialistinen Saksa (länsimaisittain sanottu Natsi-Saksa, saksalaisittain taas Kolmas valtakunta) oli NSDAP:n ja Adolf Hitlerin luoma totalitaristinen valtio, joka oli koottu Weimarin Saksan (1934), Länsi- ja Itä-Euroopan (19351940) sekä Länsi-Neuvostoliiton (1942) rippeistä. Utopian hajottua puitiin kuinka huonoja olivat Saksan ihmisoikeudet, vaikka Kansallissosialistinen Saksa oli ekologisen ja luonnonläheisen maailman sekä savuttomuuden ensimmäisiä mallimaita ja oli laajentanut Euroopan suurimpia valtatieverkostojaan ympäri entistä valtakuntaa. Kostoksi miehityksestä Neuvostoliitto räjäytti kaikki "natsien" rakentamat kulkuyhteydet tuhannen päreiksi.

Synty[muokkaa]

Pääartikkeli: NSDAP

Itävallasta asevelvollisuutta paennut Adolf Hitler saapui Weimarin Saksaan, missä hän kuitenkin joutui palvelemaan Saksaa ensimmäisessä maailmansodassa saaden pari rautaristiä. Muutamaa vuotta myöhemmin hän tutustui eräässä kapakassa Hermann Göringiin ja Rudolf Hessiin, jotka tuhannen humalassa alkoivat ylistää Vihtori Kosolan saavutuksia Suomessa. Kuten kaikkia kapakoiden asiakkaita, heitäkin ärsytti maailmassa esiintyvät epäkohdat: Saksa oli Versaillesin rauha joutunut maksumieheksi ja kaikki muut maat Euroopassa pilkkasivat Saksaa. Moni keskustelun kuulleista saattoi samaistua tilanteeseen ja myötäili Hitlerin valitukselle. Valomerkin tulessa kapakan omistaja - joka sattumoisin oli juutalainen - halusi häätää Aatun kumppaneineen maassa oksennuksessa kiereskelemästä. Adolf kumppaneineen pani hanttiin, jolloin muut humalaiset tyhjensivät tiskin takana olevia oluttynnyreitä, joka nimettiin jälkipolville vallankaappaukseksi. seuraavana aamuna poliisit pidättivät koko sakin sekä muutaman krapulassa väliin tulleen siviilin. Näin syntyi NSDAP ja sen juutalaisviha.

Myöhemmin Adolfin jengi siirtyi maan alle suunnittelemaan tulevaa vaaliohjelmaa että -voittoa. Alussa NSDAP:tä pidettiin punavihreänä hippiliikkeenä sen luonnonläheisten ja eläinrakkaiden puhettensa takia. Vuoden 1932 vaalien lähestyessä puolueen kannatus oli noussut taivaisiin, kun Hitler oli tiukentanut puolueensa linjaa lisäämällä nationalismia puhuessaan vihreistä niityistä ja ketokukkasista. Tällöin NSDAP nousi valtaan demokraattisesti Hitler mukanaan, joka oli todellinen edistysaskel demokratien ja diktatuurien välisestä yhteistyössä, sillä maailman muut autotaariset maat olivat nousseet vallankaappauksen kiihoittamina.

27. helmikuuta 1933 sattui kömmähdys, kun puoluejohtajien eliitti vahingossa sytytti valtiopäiväntalon polttellessaan tupakkaa sen edustalla. Ettei Hitleriä syöstäisi vallasta, hän keksi syyttää asioista kommunisteja. Tällöin hän linjasi puolueensa linjan vakaumuksellisen sosialistiseksi, jolloin hanke utopia oli saanut tulta[1] alleen.

Politiikka[muokkaa]

Pääartikkeli: NSDAP

Alussa NSDAP:n politiikka oli verrattavissa naapurivallan Neuvostoliiton politiikkaan nelivuotissuunnitelmineen. Kun ketokukat ja vihannoivat niityt eivät vedonneet kansan syviin riveihin, oli NSDAP:n siirryttävä tiukempaan linjaan, jossa linjattiin Saksan ongelmien johtuvan kommunisteista, juutalaisista ja kirkoista[2]

Politiikka toteutettiin 30-luvun kultakautena tuottamalla materiaalia tehtaiden alihankkijoille ympäriystävällisesti, luonnollisesti. Hitleriläinen politiikka eroaa tosin nykyisestä vihervauhkoilusta siten, että Saksa tuotettiin paljonkin uraania, josta nykyiset hipsterit olisivat kauhuissaan. Ydinvoimaloiden toimia perusteltiin sillä, että uraani ja ydinjäte tulisivat atomipommia varten. Adolfin politiikkaan kuului myös "syöpäläisten" eli juutalaisten, mustalaisten, kommunistien, puolalaisten ja monien muiden slaavien inkvisitiointi. Juutalaisten kohdalla aluksi heidät eristettiin muusta väestöstä amerikkalaisten rotuoppien mukaisesti, mutta saivat muuten elää ihan normaalia elämää Kansallissosialistisessa Saksassa, lukuun ottamatta mm. ratikassa matkustamissa tai ravintoloissa syömistä. Lopulta heidät kuitenkin vangittiin omista ghetoistaan ja passitettiin keskitysleireille puhdistautumaan. Myös länsimaiden sotilaita (Iso-Britannia, Yhdysvallat) jäi sotavangeiksi, muttei heitä tohdittu puhdistaa, ettei länsimaat pommittaisi rautateitä keskitysleireille.

Arjalainen puhtaus oli Kansallissosialistisessa Saksassa kaikki kaikessa, joten sen vaalimiseksi lanseerattiin Lebensborn. Järjestön tehtävänä oli hedelmöittää blondeja heidän spermalla välttääkseen heidän sukupuuton. Uudet ihmiset eli ns. sen ajan koeputkilapset asuivat koko lapsuutensa päiväkodeissa ja eivät saaneet poistua puhtailta hiekkalaatikoilta[3] ilman aikuisten lupaa. Arjalaisten elintilan laajentaminen oli myös tärkeää kansallissosialistiselle hallinnolle retkillään Itä- ja Länsi-Euroopassa, aina viimeiseen mieheen saakka.

Kulttuuri[muokkaa]

Kansallissosialistinen (saksalainen) kulttuuri on kauttaaltaan puhdas. Sen ominaisimpia piirteitä ovat oikeamman yläraajan kohottaminen tervehtiessä, ja hakaristi osoittamassa kaikkiin ilmansuuntiin, minne valtakunta olisi laajenemassa. Myös taidekulttuuria rikastettiin retkillä, joiden tarkoitus oli hankkia uuden Euroopan kauniimmat taulut tulevan valtakunnan mahtaviin gallerioihin. Kansallissosialistisen Saksan taidekulttuuri sai täydennystä etnisen taustan omaavien henkilöiden viipyessä valtiojohdon järjestämillä lomamatkoilla odotettua pidempään, jolloin henkilöiden asuntojen vuokra erääntyi. Tilanteessa ei nähty muuta ratkaisua kuin ulosmitata lomalle jääneiden henkilöiden tavarat, joihin kuului suvussa kulkeneita taideteoksia. Saksan kulttuuriministeriö päätti säilyttää nämä taideteokset, sillä niiden uskottiin rikastavan Saksan taidekulttuuria. Poikkeuksena tietenkin avantgardistiset teokset, joilla lämmitettiin sotavuodet ihmisten asuntoja.

Samoin saivat saksalaiset soturit Karjalanmatkoiltaan paikallisilta vaikutteita ruokakulttuuriinsa. He toivat reissultaan Kolmanteen valtakuntaan mukanaan karjalanpiirakoita (saks. Karelischpirogge). Rotuhygeniaministeriö kiehtoi karjalanpiirakoiden koostumus, valkoinen riisisisältö pysyi puhtaan valkoisena vaikka kävisikin läpi kuumempia olosuhteita ruskistaen pinnan. Karjalanpiirakka (munavoin kanssa) kuului Kansallissosialistisen Saksan ainoihin sallittuihin, herkuiksi luokiteltuihin ruokiin. Saksan ruokakulttuuri oli suppeampi ja rajoitetumpi Hitlerin vallan alla. Alkoholia, tupakkaa ja kahvia [4] sai rajoitetusti, sillä nämä nautintoaineet haittasivat arjalaisten siittiöiden tuotantoa. Valtio kannusti syömään "terveellistä" ja kasvipohjaista ruokaa, eli vihanneksia, tofua ja soijapitoisia ruokia, aivan kuten valtakunnanjohtaja teki julkisuudessa. Tämä Kansallissosialistisen Saksan ruokavalio on antanut kasvot "natsien" pahuudelle.

Urheilu oli korkeassa arvossa Kansallissosialistisen Saksan kulttuurissa niin vapaa-ajalla kuin ulkopolitiikassa. Kun Saksassa järjestettiin vuonna 1936 kesäolympialaiset, Hitler piti epäoikeudenmukaisena järjestää juoksukilpailuja "arjalais- ja neekerirodun" välillä, sillä genetiikasta johtuen mustilla miehillä oli pitemmät jalat kuin valkoisilla edustajilla. Tämän taki Hitler ei käynyt onnittelemassa yhtä juoksukilpailun voittajaa, koska Hitleristä oli epäurheilijamaista käyttää evoluution etuja urheilukisoissa.

Tuho[muokkaa]

Ei Kansallissosialistisessa Saksassa niin kurjaa ollut...

Kolmas valtakunta alkoi natisemaan liitoksistaan Kansallissosialistisen Saksan valtaamilla alueilla. Vuonna 1943 Saksa huomasi, että ehtymättömiä kaasuvarastoja ei ole, joten he alkoivat tuoda eri puolilta imperiumia kaasua ynnä muita elintarvikkeita. Ukrainalaiset olivat tyytyväisiä vapauttajiinsa, muita käänsivät takkinsa, kun kuulivat, kuinka röyhkeästi Saksa oli ottanut yksimielisesti kaasuvarat itselleen. Seuraavina kohteina olisi ollut Azerbaidžanin öljykentät, mutta saksalaiset kerkesivät vain Georgiaan asti, kun heidät lyöntiin takaisin Eurooppaan. Samoihin aikoihin länsimaalaiset olivat tehneet maihinnousun Saksan liberoimaan Ranskaan, josta käynnistyi monien tapahtumien ketju.

Kansallissosialistinen Saksa ajettiin ahtaalle, joka ajoi monet uskolliset henkilöt sekä puolue-eliitin itsemurhiin, joihin kuului myös Adolf Hitler vaimoineen. 8. toukokuuta Saksa antautui, mutta Neuvostoliitto tapatti miehiään vielä puolisen tuntia, että päivä vaihtui 9. päiväksi. Liittoutuneet - joihin kuului myös saamaton vastarintaliike Vapaa Ranska[5] - jakoivat Saksan neljäksi vuodeksi neljään eri vyöhykkeelle, jotka määräytyivät samaisena vuonna maiden rajoiksi. Josif Stalin olisi halunnut yhden kokonaisen neuvostotasavallan, mutta länsiliittoutuneet tyrmäsivät ehdotukset. Loppujen lopuksi Kansallissosialistinen Saksa jakautui kahtia, nationalismiin ja sosialismiin. 40 vuotta myöhemmin Saksat yhdistyivät ja tilalle tuli islam - kansan tahdosta[6].

Viitteet[muokkaa]

  1. ba dum tss!
  2. Perin marxistista?
  3. Puhtauden varmistamiseksi hiekka oli suoraan Arabian dyyneistä
  4. jotka kuuluivat olennaisena osana saksalaiseen ruokakulttuuriin
  5. Tosin partisaaniliikkeet eivät saaneet mitään, vaikka Saksa leikki myös Balkaneilla
  6. [1]

Katso Myös[muokkaa]

Naziflag.gif edeltäjä:
Weimarin tasavalta
Saksalaisuuden valtiollistettu ilmentymä
1933-1945
seuraaja:
Itä-Saksa & Länsi-Saksa