Miki Liukkonen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Tästä pojasta kuullaan vielä!”

~Oululainen kirjastovirkailija vuonna 2008

”Tästä pojasta kuullaan vielä!”

~Oululainen kirjastovirkailija vuonna 2015

”Voi kun tästä pojasta ei kuultaisi enää!”

~Kuka tahansa muu oululainen vv. 20112023

Miki Liukkonen (s. 8. heinäkuuta 1999 1989, k. 4. heinäkuuta 2023) oli oululainen mulkku, runoilija ja hipsterityyli-ikoni. Liukkonen julisti olevansa Suomen kuuluisin elossa oleva miesrunoilija, josta kukaan ei vain sattumoisin ole kuullut. Hänestä ei voinut tehdä lehtijuttua tai televisiohaastattelua mainitsematta Pentti Saarikoskea, joka oli omana aikakautenaan kuuluisa mulkku ja runoilija. Saarikoski osasi tosin lisäksi muinaiskreikkaa, mutta se on sivuseikka. Miki Liukkonen loi itselleen pitkälti edesvastuuttomaan koheltamiseen perustuvan kirjailijabrändin. Media ja kustannusyhtiö olivat tästä kiitollisia, sillä yleensä väkinäinen brändinrakentaminen on niiden tehtävä. Kun kirjailija hoitaa asian itse, journalistit ja kustannustoimittajat pystyvät katsomaan peiliin selvin päin ehkä jopa kahtena aamuna vuodessa, kun taas Liukkonen ei senkään vertaa.

Miki Liukkonen on suomalaisen kaunokirjallisuuden kentällä raikas tuulahdus, sillä hän on tehnyt jotain niinkin hätkähdyttävää ja uuttaluovaa kuin keksinyt postmodernismin uudestaan; tätä ennenhän se on keksitty vain kahdesti, viimeksi 1900-luvun puolivälin tietämillä ja sitä ennen huomattavasti oivaltavammin 1700-luvulla, kun Sterne ja Diderot halusivat hieman irrotella. Liukkosen keksintö nojaa pitkälti 1900-luvun versioon, sillä se ei edellytä muuta kuin leukojen loksutusta ja punaviininhuuruista sohimista, eikä vaivalloiselle valistusfilosofoinnille tarvitse uhrata aikaa.

Tunnetusti komeana nuorukaisena Liukkonen oli naistenlehtien vakiokalustoa. Hän muistuttikin jossain määrin brittiläisen The Office -sarjan Gareth Keenania. Liukkosta epäillään myös Ville Valon Disney-remakeksi.

Aikalaisennustuksia

Miki Liukkosen julkisen uran suurin tragedia tulee olemaan Oulun Stockmannin lakkauttaminen vuonna 2017. Silloin Liukkonen kasvattaa itselleen rehottavan parran, muuttuu pannumyssypäiseksi rapajuoppomenninkäiseksi ja muuttaa Tuiraan.

Miki Liukkonen tuhoutuu Helsinkiin suuntautuvalla ryyppyretkellä kohdatessaan Antti Nylénin. Näiden kahden egojen yhteentörmäys pasauttaa puolet Senaatintorista tuusanmuuskaksi. Valitettavaa kyllä sivullisilta kuolonuhreilta ei tulla välttymään.

Katso myös

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.