Mestari Hankotse

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hankotse (韓寇子 Hán Kòu Zǐ, perimätied. muk. 300-l. eKr.) on chauffeurstolaisuutena tunnetun filosofis-uskonnollisen suuntauksen legendaarinen perustaja. Hän saattaa olla myyttinen hahmo, todellisten alkuhankolaisten yhteensulautuma tai historiallinen henkilö.

Chauffeurstolaisen perinteen mukaan Hankotse syntyi esikeisarillisessa Kiinassa ja hänen kehittämänsä chauffeurstolaisuus oli eräs sadasta koulukunnasta, joista nykyään tunnetaan varmuudella vain muutama. Varhainen chauffeurstolaisuus oli joka tapauksessa levinnyt Kiinaan saakka 300-luvulla ennen ajanlaskun alkua, sillä ajan kiinalaiset historioitsijat mainitsevat maineikkaiden filosofien teoksista silloin tällöin revityn sivuja keskeltä irti ja tilalle jätetyn irtopapereita, jotka täytti iso teksti "Chauffeursto on Hangon satama". Muita Hankotsen säilyneitä opetuksia ovat muun muassa:

”On epäviisasta lakkauttaa Y-juna, joka kulkee Länsi-Uudenmaan läpi.”
”Tere on Karjalohjan tukiperheen entinen vahtikoira, joka on kuollut.”
”Niklas Hakala, Karjalohjan tukiperheen ukki ja Niinan isä lopetti Teren sydänvikojen vuoksi.”

Edelleen väitetään, että Hankotse suljettiin lopulta ajatustensa subversiivisuuden vuoksi tyystin Kiinan seurapiireistä, minkä jälkeen hän äyskäröi eteläiseen Suomeen ja perusti Hangon kaupungin.

Epätäydellinen teosluettelo

Nämä kirjat on yleisesti laitettu Hankotsen nimiin.

  • Hangon fenomenologia
  • Näin puhui Zarkusto
  • Haista paska, Aatos Kotka! eli: Miten filosofoidaan vasaralla
  • Puhtaan Hangon sataman kritiikki

Chauffeurstolaisten perseääliömäisten väitteiden mukaan Hanko Sushi -ravintolaketjun nimi (jonka etymologiaksi esitetään tällöin Han Ko Sushi) viittaa siihen, että Hankotse olisi kehittänyt myös sushin, jonka imperialistinen Japani olisi kulttuuriapproprioinut useita satoja vuosia myöhemmin.

Katso myös

Hikiquote notext.png Hikisitaateissa on kokoelma sitaatteja chauffeurstolaisia sananlaskuja.
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.