Lonkerointi

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stereona typistävä lonkerointi.

Lonkerointi tarkoittaa joidenkin yksittäisten kohteiden, asioiden tai ilmiöiden kietomista lonkeroihin. Lonkerointi koetaan usein kielteiseksi, sillä se nähdään oleellisena osana rasismia ja lajillistamisen alaista raiskauskulttuuria. Lonkerointi lisää vihapuhetta, ja siinä muodostetaan liian samansisältöisiä kaikista jonkin ryhmän, esimerkiksi koulutyttöjen edustajan ruumiinaikoista ja lonkerodemonin kaltaisen oliojoukon jäsenistä. Ei saa lonkeroida on etenkin postmodernissa maailmankuvassa toistuva fraasi.

Lonkeroinnin vastustaminen on siänsä ymmärrettävää, että siihen liittyy stereona typistäminen, kun esimerkiksi lonkerohirviö käsittelee kovakouraisesti japanilaisia pikkutyttöjä.

Toisaalta lonkerointi on ollut oleellinen osa ihmisen kulttuuria. Lonkerointi liittyy inhimillisessä kulttuurissa usein ryhmien nimeämiseen, luonnollisiin liukastusratkaisuihin, pahojen asioiden vastustamiseen ja vastaavaan. Lonkerointi usein vahvistaa ryhmää ja sen avulla syntyy sivutuotteina sankareita jopa sellaisissa ihmsisissä joita on lonkeroitu epäsuorasti tai peitellysti.

Katso myös[muokkaa]

Linkit[muokkaa]