Lasten kummallinen päivähoito

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tarve lasten kummalliselle päivähoidolle syntyi asteittain, kun naiset keksivät, että voisivat olla työelämässä mukana. Tämä kaikki tapahtui vähitellen ja vaivihkaa, kunnes kansanedustajat ryhtyivät ajamaan hanketta aivan tosissaan. Tosiasiallisesti lasten kummallinen päivähoito perustuu puhtaasti sille tosiseikalle, että itsensä alistetuksi kokenut naissukupuoli on halunnut näyttää maskuliiniselle taholle, ettei lasten synnyttäminen ja kasvattaminen ole mikään feminiivinen yksinoikeus, vaan että miesten tulee ottaa naiset huomioon tasavertaisina kumppaneina juuri siellä, missä suuria päätöksiä ja linjauksia tehdään. Tämä yleisesti tarkoittaa työelämää yleensä.

Välttämätön paha ja seuraukset[muokkaa]

Laki lasten kummallisesta päivähoidosta saatettiin hyvinvoinnin vuosikymmeninä vaiheittain voimaan. Se on osoittautunut sittemmin kalliiksi ja saivartelutulkinnoille alttiiksi säädöskokoelmaksi, mutta lain turvin elämästä on ollut mahdollista tehdä yhtä suurta peliareenaa, jossa lapsi itse on osoittautunut mieleiseksi ja tärkeäksikin pelinappulaksi. Kummallinen päivähoito on ymmärtänyt sekä juurensa että tehtäviensä luonteen; tärkeintä on ollut luoda järjestelmästä mahdollisimman jäykkä ja byrokraattinen. Tarkoituksena ei ole ollut taata lapselle parasta mahdollista hoitoa, vaan noudattaa pilkuntarkkaa tulkintaa lapsen hoitoontuonnin- ja noudon ajoista. Päiväkoti palvelee näin osaltaan sekä Matkahuollon että paikallisliikenteen aikataulujen tiedottamisessa; lisäksi he antavat luotettavia aika-arvioita vanhempien työpaikan sekä päiväkodin välisestä matkasta ja erityisesti siitä, kuinka kauan tämän välimatkan kulkemiseen voi mennä aikaa.

Terveys ja vastustuskyky[muokkaa]

Lasten kummallisessä päivähoidossa on erityistä huomiota kiinnitetty myös lasten alttiiksisaattamiselle erinäisille bakteereille sekä viruksille. Päivähoitopaikassa lapsi altistuu kokoaikaisesti ärhäköille bakteeri- ja virustartunnoille sekä sisäilmaongelmille. Alan asiantuntijat ovat katsoneet em. menetelmillä seulottavan esiin parhaimmat ja vastustuskykyisimmät yksilöt.

Sosiaaliset vaikutukset[muokkaa]

Päiväkoti perehdyttää lasta moniin arkipäivässä myöhemmällä iällä kohdattaviin haasteisiin. Tällaisia ovat mm.