Lassie

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lassie esitetään täysin aiheettomasti fiksuna ja vastuuntuntoisena koirana. Tämä propagandakuva Lassiesta ei vastaa todellisuutta missään suhteessa.

Lassie oli mytologinen superkoira, joka paitsi haukkui oravaa, osasi myös murtaa lukkoja ja sammuttaa metsäpaloja. Lassien mustavalkoista todellisuutta seurattiin Suomessa 1970-luvulla arki-iltapäivisin, kun television ohjelma-ajan täyttivät vuorotellen sekä Lassie että Musta ori.

Lassien todellisuus[muokkaa]

Todellisuudessa Lassie oli jotakin aivan muuta. Käytännössä Lassie oli kapinen ja luonnevikainen häirikkörakki, joka raahasi spurguille korvikealkoholia huoltoasemilta ja kaupoista. Lassie ei tehnyt tätä kuitenkaan ilmaiseksi, sillä koiran piti saada hakista eli hakupalkkaa jokaiselta suorittamaltaan reissulta. Koiraa jahtasivat rankkurit ja eläimiinsekaantujat pitkin kyliä ja kaupunkeja ja koirasta tämän pahimpina häirikkökausina luvattiin kiinniottopalkkio. Koira osoittautui saalistajilleen liian ovelaksi ja sillä oli alan miesten varaukseton tuki takanaan, joten sillä oli mahdollisuus piileskellä pitkiäkin aikoja ilman vaaraa kiinnijäämisestä. Toki tällä suojelulla oli hintansa, mutta Lassien tiedetään tehneen onnistuneita viinanhakureissuja omin avuin jopa Alkoon.

Lassien vierailu Hannu Karpon showssa[muokkaa]

Ovela pummikoira havahdutti Hannu Karpon tekemään itsestään ohjelman. Televisio-ohjelmassa karvalakkiin sonnustautunutta Karpoa ja Lassieta oli hetkittäin vaikea erottaa toisistaan. Ohjelman jälkeen Karpolla oli asiaa jäykkäkouristusrokotukseen.

Lassien kuolema[muokkaa]

Psykoottinen murhaaja, Pikku Kakkosessa esiintyvä Transu, toimitti Lassien pois elävien kirjoista Lassien ollessa paskalla pusikolla. Lassie oli niittäin huomaamattomana vääntänyt pökäleet juuri kyseisessä pusikossa piileskelevän Ransun päälle. Loppujen lopuksi Lassie löydettiin hirtettynä lähimmästä vaahterasta.

Lassien "urotekoja"[muokkaa]

  • Lassie hyökkäsi viinarekan eteen suistaen tämän ojaan. Pakilan satakielet saivat Lassien avustuksella saaliikseen useita kymmeniä täysiä Koskenkorvan viinaa-pulloja.
  • Lassie tunkeutui sulkemisaikaan R-kioskille ja väsytti myyjän luopumaan täydestä olutkorista. Myöhemmin poliisit yrittivät rynnäköllä yllättää koiran, mutta tämä poistui olutkori hampaissaan kioskin takaovesta.
  • Lassie on osallistunut useisiin pankkiryöstöihin vaientamalla hälytyslaitteet.
  • Käsilaukkukaappauksissa Lassie on ollut rikollisille usein korvaamaton apu. Tosin koiran luonnevikainen luonne luo arvaamattomia tilanteita myös rikollisille itselleen.