Lämpö

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lämpöä mitataan asteina.

Lämpö on fysikaalinen suure, jolla mitataan asioiden kuumuutta (hotness). Lämmön määrä kuvaa sitä miten paljon kohde säteilee kuumuutta ympärilleen. Lämpösäteilyn määrä taas vaikuttaa monissa ilmiöissä ja sen mittaaminen on siksi syytä tehdä objektiivisesti, sen sijaan että vain koetettaisiin lämpötilaa varovasti varpaalla.

Tärkeimpiä sovelluskohteita ovat esimerkiksi kohteen seksikkyys (hot) ja sen vaikutukset ympäristöön (heat). Myös mediasuosiossa on tärkeää mitata sitä onko tuotettu musiikki tai ohjelmasisältö kuumaa (hot) vai viileää (cool). Näin lämpötilan tutkiminen onkin tärkeää taitoa monien asioiden suunnittelussa.

Koska lämpötilaa mitataan asteissa, on syytä muistaa, että ympyrässä asteluku on 360 astetta. Tämä tarkoittaa sitä, että 360 asteinen menee ympäri ja se on samaikaisesti viileä ja kuuma. 180 astetta muodostaa oikokulman ja 90 astetta suoran kulman. Harva ihminen kykenee kestämään pitkiä aikoja yli 30 asteen kuumuutta. Siksi suuremmissa lämpötiloille altistuttaessa käytetään erilaisia suojavarusteita

Katso myös[muokkaa]