Koronavirus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuvassa pitkälle edennyt koronavirustartunta

”Corona virus is like pasta. The Chinese invented it, but the Italians will spread it all over the world.”

~Ai WeiWei

Koronavirus on biljardipöytävirusten heimoon kuuluva, erityisesti kiinalaisissa viihtyvä viruslaji.

Koronavirus aiheuttaa lähinnä ripulia, Coronan janoa, rahan ahneutta, valtion kehitysavun laskemista, yleistä piittamattomuutta vähempiosaisista tai länsimaalaisesta etiikasta, pehmeää vallankäyttöä ja segregoitumista muusta yhteiskunnasta spitaalisten tapaan. Viimeksi mainittuja spitaaliparantoloita kutsutaan myös China Towneiksi. Eräs koronaviruksen oire on hamstraus. Kun joku saa koronavirusta tai vain kuulee siitä, kehon immunijärjestelmä käskee ostamaan lisää tavaroita.

Koronavirukset tarttuvat kun meridaanit tukkeutuvat kehossa, mikä estää qin (氣) virtaamisen. Qi saadaan virtaamaan uudestaan, kun pelaajat lyövät kepeillä kiekon muotoisia nappuloita neliskulmaisen pelialueen kussakin nurkassa sijaitseviin purkkeihin. Biljardista poiketen lyödä saa vain siltä reunalta lautaa (yksink.: 天安门广场; perint.: 天安門廣場), jossa pelaaja on omien pelinappuloidensa aloitustilannetta vastakkaisella puolella. Pahimmillaan koronaviruksen seuraus on, että siitä tulee molo päähän.

Koronavirukselta voi suojautua rakentamalla vessapaperista tai käsidesistä linnoituksen, jossa sen rakentajan suositellaan viettävän vähintään kaksi viikkoa vältellen kaikkia mahdollisia kontakteja ulkomaailmaan. Vessapaperin hamstraaminen on joissain tapauksissa yhteydessä siihen, että muu väestö paitsi ikääntyneet saavat käyttää vessatarpeiden hoitamiseen lasten piirustuspaperia tai printteripaperia.

Nimityksiä[muokkaa]

  • Lyöntinappulasta käytetään myös nimitystä Shǔ (鼠).
  • Purkkeja kutsutaan myös 前门 (Qiánmén). Ne voivat kirjaimellisesti ollakin silkkikankaisia pusseja. Perinteisessä koronalaudassa purkki on bambupuinen laatikko.
  • Purkin takana nurkassa olevaa aluetta kutsutaan nimellä (宿, pinyin: xiù) tai (三世書 sānshìshū).
  • Yin tarkoittaa sitä laudan puolta, jolta käsin pelaaja lyö. Sitä puolta, mistä hän ei lyö kutsutaan Yangiksi.
  • Lintu tai (土星, tǔxīng) tarkoittaa nappulan lyömistä ulos laudalta.
  • Suurten ikäluokkien edustajan poistaja (engl. boomer remover)

Katso myös[muokkaa]

DeathStarWTC.jpg edeltäjä:
Donald Trump
Suurkatastrofit maailmassa
20192022
seuraaja:
Ukrainan sota