Kela

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kelan (Kansalle ei liikene almuja, ruotsiksi Fpå, Fucking pension åmål) tehtävä on lyhyesti vaikeuttaa ihmisten elämää turhanpäiväisellä byrokratialla. Lupaamalla erilaisia tukia ja apurahoja Kela luo asiakaskuntaa, joka joka Jumalan päivä tulee täyttämään erilaisia lomakkeita ja lappuja, koska haluavat rahaa, koska ovat vaikkapa työttömiä. Lomakkeiden täyttö ja avoimista työpaikoista kertovat ilmoitukset pitävät heidät poissa pahanteosta, ja lomakkeisiin kätketyt monikansallisten yhtiöiden maksamat kysymykset ("Onko kinkku-ananas parempaa kuin sikanauta pizzassa?") ja piilomainonta tuovat hallituksen kipeästi kaipaamia tuloja.

Kela perustettiin Helsingissä vuonna 1914. Sen perustaja, Jyrki Katainen sattui nimittäin havaitsemaan että tavalliset idiootit kansalaiset saavat tukea aivan liian helposti. Niinpä hän perusti tämän laitoksen, joka fuusioitiin 1960-luvulla punapääoman ikoniin, Kansa-konserniin, joka meni konkurssiin Darth Vaderin pääjohtajakauden päätteeksi 1996. Alussa Kelalla meni heikosti. Asiointi siellä oli helppoa ja nopeaa. Järjestelmää muutettin välittömästi, eli neljäkymmnetä vuotta myöhemmin Folke Westin pääjohtajakaudella. Käyttöön otettiin Byrokratia, joka oli muualla Suomessa havaittu hyväksi. Tämän jälkeen asiat ovat Kelassa menneet loistavasti, kun pelkästään astuessasi ovesta sisään joudut täytäämään 27-sivuisen lomakkeen, joka lähetetään kakkospostissa toiselle puolelle Suomea käsiteltäväksi ja vieläpä tahallaan vanhentuneisiin osoitteisiin.

Kelalla on hallussaan maailman kehittynein aikamatkustuskalusto jonka avulla virkailijat voivat siirtyä tekemään takaisinperitä- tai hylkäämispäätöksiä mihin tahansa pisteeseen aika-avaruudessa, mutta tämä asia selviää sinulle vasta huomenna, kun saat sen hylkäävän päätöksen joka tulee takautuvasti voimaan kaksi vuotta sitten.

Kelan asiakkuus[muokkaa]

Kelan asiakkaille jaetaan, mikäli pääsevät byrokratiaviidakossa niin pitkälle, ns. Hitler-kortti. Kortti tuli käyttöön 30.11.1939.

Kelan organisaatio[muokkaa]

Kela ei ole vastoin yleistä luuloa valtion laitos, vaan se on imperiumi imperiumissa; se on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos ja verrattavissa kirkkoon. Kela oli 1960-luvulta lähtien osa punapääomaa, vakuutusyhtiö Kansa-konsernia, jonka perustajana ja samalla pitkäaikaisena pääjohtajana toimi valitettavasti Tapani Kansa. Darth Vader fuusioi pääjohtajakaudellaan Kansa-konsernin kokonaisuudessaan Galaktiseen Imperiumiin, jonka perijä, keisari Anssi Kela nimesi laitoksen itsensä mukaan ja asettui sen johtajaksi. Anssi Kela irroitti silloisen Eläkekansan muusta Kansasta ja jätti Kansa-konsernin Tapaneineen luhistumaan omaan surkeuteensa. Nykyisen Kelan nimi on bakronyymi, jonkun surkean pikkuvirkamiehen (ilmeisesti entisen sudenpennun / Aku Ankan lukijan) oli keksittävä äkkiä laitokselle jokin kuvaava nimi pääjohtajan sukunimen kirjaimista, missä tämä onnistuikin yllättävän hyvin.

Kelan rahoitus[muokkaa]

Kelalla on itsenäisyydestään juontuva verotusoikeus. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Kelan virkamies voi milloin vain tulla ovellesi ja esittää Jehovan todistajaa tai Televisiolupatarkastajaa. Kelan virkamiehen erottaa em. ryhmistä harmaantuneiden hiusten ja 70-luvun pullonpohjasilmälasien perusteella. Lisäksi kaduilla hengailevat "feissarit" ja "Romanian romanit" ovat pääsääntöisesti Kelan virkamiehiä, jotka keräävät rahaa valepuvussa Kelan käyttöön.

Mafian ja Kelan vuonna 1929 solmittu lateraanisopimus varmistaa sen, että mikäli Kela tuottaa ylijäämää, siitä puolet menee Mafian käyttöön. Lopuilla maksetaan kansanedustajien vaalibudjetit ja valtioneuvoston huvijahdit.

Verotusoikeuden lisäksi Kela saa rahoituksensa pääjohtaja Anssi Kelan levymyynti- ja keikkatuloista. Eli älä osta mitään Anssi Kelalta, jos et halua tukea Kelaa.

Kelan tulevaisuus[muokkaa]

Vuonna 2012 Kelan johtoa uudistetaan tuntuvasti. Kelan hallintoneuvoston mukaan uudeksi pääjohtajaksi nousee korealaissyntyinen mansikanpoimija Sun Mutsis. Nykyinen pääjohtajan, Anssi Kelan, ja Kelan hallintoneuvoston pitkään jatkunut molemminpuolinen luottamuspula kärjistyi 21.10. kun Kelan hallintoneuvoston puheenjohtaja Teuvo Hakkarainen otti julkisesti yhteen pääjohtaja Kelan kanssa. STT:n raportin mukaan Hakkarainen oli avannut Kelan hallintoneuvoston kokouksen kommentoimalla Kelan ulkonäköä ja todennut hänen olevan "paska jätkä joka ei ymmärrä autojen päälle ollenkaan".

Sun Mutsin aloittanee Kelan pääjohtajana viimeistään vuoden vaihteessa. Hakkaraisen tavoite on, että Sun Mutsis aloittaisi tehtävässään jo aiemmin. "Eihän se vinosilmä tarvii kuin kuus euroa tunti. Eikä mitään vitun eläkemaksuja, ei se niin pitkään elä.", Hakkarainen kertoo STT:lle.

Kelan pääjohtajat kautta aikain[muokkaa]

Toimikausi Pääjohtaja
1914-1939 Jyrki Katainen
1939-1945 Adolf Hitler
1945-1965 Folke West
1965-1989 Tapani Kansa
1989-1996 Darth Vader
1996-2015 Anssi Kela
2015- Alexander Stubb
Stop crap.png Tämä artikkeli on kasa paskaa ja kaiken lisäksi tynkä.
Laita hanskat käteen ja veistä artikkeli muotoonsa.