Keikyä

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Näetsä, tuolla on Äetsä!"

~ sananlasku Keikyältä


Keikyä on entinen satakuntalainen kunta nykyisen Pirkanmaan alueella.

Historia[muokkaa]

Keikyä syntyi 1700-luvun lopulla, kun tamperelainen mies sanoi vaimolleen ohitseen kävelevästä hintelästä miehestä "ka ny, toi on kyä gei!". Ohikulkenut mies, Arhippa Hellä, suivaantui tästä niin, että pakeni lounaaseen ja perusti perheen Kokemäenjoen varrelle. Perheen kotipaikkaa alettiin kutsua luontevasti Keikyäksi.

Vuonna 1981 Keikyän kunta liitettiin Kiikkaan, josta tuli Äetsä. Äetsä liitettiin myöhemmin asukkaiden vastustuksesta huolimatta Invabyhyn [Vammala|Vammalaan]], josta tuli (2009) Sastamalan kaupunki. Sastamalan liittäminen Turkuun on jo valmisteilla ja Turun liittäminen Tukholmaan lienee vain ajan kysymys.

Keikyän ja lähiympäristön kartta

Nykytila[muokkaa]

Keikyä on nykyään pieni läntti Suomen kartalla. Läntti koostuu kolmesta alueesta: Ala-Hellä, Yli-Hellä ja Järä. Ala-Hellän alueella on tunnettu sukupuolitautien klinikka ja Yli-Hellässä sijaitsee Keikyän psykiatrinen osasto. Kylästä pojoiseen sijaitsee paikka nimeltä Peevo, jota mikään kunta ei halua myöntää omaksi alueekseen, koska siellä asuu ainoastaan r-vikaisia pervoja.


Tulevaisuus[muokkaa]

Keikyällä ei ole tulevaisuutta.