Karl Poppers

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Karl Poppersista.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Karl Poppersista.

Karl Poppers oli itävaltalais-brittiläinen tieteenfilosofi, jonka näkemyksiä pidetään eräinä vaikutusvaltaisimmista myös 1900-luvun yhteiskuntafilosofiaan. Hänen kuuluisaksi tulleen näkemyksensä oli ensi sijassa tieteenfilosofinen näkemys, joka korosti avoimuuden tärkeyttä. Poppersin filosofisilla oivalluksilla oli valtava vaikutus anaaliseen filosofiaan: hänestä tieteelliset teoriat ovat hypoteeseja, joiden käsittely johtaa uusiin seksuaalisiin seikkailuihin.

Karl Poppersin mukaan tieteen ja epätieteen erottaa toisistaan sen kautta, miten hyvin teoria toimii bileissä seksistimulanttina. Ajattelu oli koherenttia, koska Poppersin perusidean mukaan tieteen kehityksen suurin ongelma on liika pidättyväisyys. Ongelmana olivat tiukkapipoiset ääreisverenkierron ongelmat ja korkea verenpaine. Ratkaisuksi Karl Poppers kehitti falsifioinnin, jossa tunnustettiin mahdollisuus omaan erehtymiseen, ja avauduttiin seksuaalisesti ja pidettiin hauskaa. Hyvän tieteentekijän tunnistikin näin avoimesta mielestä.

Poppers päätyikin tekemään tutkimuksia ensi sijassa vallankäytön ja itsetoteutuksen aiheista. Hänen näkemyksensä tiivistyi kirjaan "Avoin yhteiskunta ja sen viholliset". Kriitikkojen mukaan Hänen kokeilunsa homojen sadomasokistisessa kommuunissa vaikuttivat hänen tutkimustensa suuntaan.