Kannustinloukku

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tyypillinen kannustinloukku.

Kannustinloukku on pyydys, jota käytetään työttömien pyydystämiseen ja syrjiinnyttämiseen. Kannustinloukkuja käytetään useimmiten hyvinvointivaltioissa, joissa työttömiä on päässyt yhteiskunnan sisään. Kannustinloukkuja on monen mallisia, joissa osassa työtön jää vain ansaan ja se voidaan vapauttaa elävänä takaisin työelämään.

Kannustinloukun toimintaperiaatteet[muokkaa]

Tavanomaisimman kannustinloukun kehitti todennäköisesti joku hippikommari, joka yritti rakentaa jotakin dullantuoksuista utopiaa ymmärtämättä lainkaan kysyä itseltään, mistä rahat siihen saataisiin. Tavanomaisin kannustinloukku on rakenteeltaan yksinkertainen laite, jossa on voimakkaasti jousitettu tanko, joka laukeaa työttömän päälle murskaten sen (henkisen) selkärangan, kun työtön tarttuu kiinni ansassa olevaan syöttiin. Työtön jää kiinni pyydykseen eikä vaella kuolemaan piiloonsa. Useimmiten syöttinä käytetään vastikkeetonta rahaa ja mahdollisuuksia ihmisarvoiseen elämään työttömyyden aikana.

Kannustinloukkujen eettiset ongelmat[muokkaa]

Eläin- ja varakkaimpienvaurastumisensuojelujärjestöt ovat kritisoineet kannustinloukkujen käyttöä, sillä työtön jäädessään kiinni sellaiseen ei kuole heti, vaan saattaa kitua kannustinloukussa vielä pitkään veronmaksajien rahoilla. Hallitus toisensa jälkeen onkin riuskasti ryhtynyt kannustinloukunpurkutalkoisiin, mutta asia on usein jäänyt vähälle menestykselle, kaikenmaailman taantumukselliset voimat kun tuppaavat usein olemaan kovasti kannustinloukkujen puolella. Vähä vähältä kannustinloukkujen käyttöön on kilpailukyvyn onneksi saatu rajoitteita, jotka vielä joskus lopettavat velaksi elämisen.

Stop crap.png Tämä artikkeli on kasa paskaa ja kaiken lisäksi tynkä.
Laita hanskat käteen ja veistä artikkeli muotoonsa.