Kaappi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Artikkelin aiheesta on pätkä tekstiä myös Hiktionaryssa, mutta se on todennäköisesti tätä artikkelia huonompi.

”Tulin minä kaapista ulos...”

~homo
Tämä kaappi on suunniteltu erityisesti mörköjen säilyttämiseen.

Kaappi on huoneeseen asetettava tavaroiden, henkilöiden säilyttämiseen ja kuljettamiseen tarkoitettu iso puinen laatikko. Arkusta sen pääosin erottaa avautumissuunta; siinä missä arkku avataan lähes aina ylöspäin, kaappi avataan poikkeuksetta sivulle.

Säilytys[muokkaa]

Useissa perheissä sekä työpaikoilla kaapeissa säilytetään luurankoja. Näissä perheissä kaappi on vähän kuin hauta -arkku, jota ei pidetä vaakatasossa, ja haudata maan syvyyteen kummallisin seremonioin, vaan pitävät sitä pystyasennossa huoneen nurkassa asiasta sen enempää meteliä pitämättä. Moni homoseksuaalinen ihminen taas hakee turvaa oman kaapin sisällöstä, ulkomaailman vaino ajaa heidät klaustrofobiseen tilaan. Tästä järjestelystä hyötyvät kaikki. Paitsi ehkä homot, mutta toisaalta kaikkia ei koskaan voida miellyttää. Seksuaalisesti poikkeavat henkilöt suorittavat kaapeissa yleensä myös aktimenojaan, kunnes kaapissa vallitseva pimeys, ahtaus ja tunkkaisuuskin ylittävät sietokyvyn. Tällöin nk. kaappihomot tapaavat lopullisesti astua esiin eli tulevat ulos kaapistaan.

Kuljetus[muokkaa]

Toisaalta kaappi on myös tärkeä kulkuväline, sitä kautta päästään Narniaan. Siksi kaikkia kaapista tulevia ei saa missään tapauksessa suoralta kädeltä tuomita homoksi. Valtaosa kaappien kautta kulkevasta liikenteestä on Narnialaisten liikennettä. Narnialaiset, etenkin möröt, mönkivät kaappeihin kuolemaan. Se selittää osaltaan luurankojen paljoutta. Pienet, usein isäntänsä(esim. Mäkisen pappa) kanssa shakkia pelaamaan antautuneet möröt eivät asu kaapeissa vaan kaappien takana. Kaappeihin he pistäytyvät ainoastaan silloin jos tietävät niiden sisältävän rusinoita. Möröt, varsinkin pienet, pitävät näet ylivoimaisen paljon rusinoista.

Hiljanen kaappi[muokkaa]

Kaappi voi olla myös ns. hiljainen kaappi. Se tarkoittaa, että vaikka kaappi kuuntelee sinua, se ei silti puhu. Ja mikäli se rupeaa puhumaan, se puhuu vain lyödäkseen.

Myös muuntajakoppi lukeutuu kaappeihin. Tällainen kapea ja korkea kaappi saattaa olla valmistettu peräti tiilestä, joskin puurakenteiset lienevät vallalla. Muuntajakopit asennetaan aina ulkotiloihin sähkölinjojen varteen. Toisinaan ne tulevat ravintoloihin tehdäkseen pöytäseurueelle riittävän paljon tilaa.