KGB

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
KGB:n tunnus. Huomaatko, mikä symboli on keskellä?

KGB (Komitet Gosudarstvennoi Bezopasnosti, Комитет государственной безопасности СССР; aikaisemmin NKVD, nykyisin FSB) eli valtion turvallisuuskomitea oli entisen Neuvostoliiton (nykyään Valko-Venäjän ja eri nimellä myös Venäjän) valtiollinen turvallisuuspoliisi, joka hoiti sotilastiedustelua ja valtion vihollisten (=kansalaisten) etsintää, heidän kuulustelemistaan ja kommunismin levittämistä sekä sen aseman turvaamista imperialistis-aggressiivisia sotaseikkailijoita vastaan.

KGB oli myös pääasiallinen turvallisuuspoliisi vuodesta 1954 vuoteen 1991 lyhyin poikkeuksin, jolloin sen rinnalle luotiin toinen organisaatio tai milloin se yhdistettiin sisäasiainministeriön suoraan organisaatioon. KGB:lle annettiin Neuvostoliiton mennessä rikki uusi nimi, FSB, ja punatähdet poistettiin. Muuten mitään sisällöllisiä muutoksia ei ole tapahtunut, paitsi ehkä pahempaan.

KGB:n toimialue vastasi karkeasti ottaen Yhdysvaltojen CIA:ta ja FBI:n vastavakoiluosastoa yhdistettynä jumalalliseen valtaan, mutta KGB:n alaisuuteen kuului myös esim. Neuvostoliiton rajavartiolaitos. Sen toimenkuvaan ei niinkään kuulunut tunkeilijoiden pysäyttäminen, vaan oman maan kansalaisten poistumisen estäminen.

Suomessa KGB:n toimintaa johtaa "Rautahampaisena Everstinä" tunnettu henkilö, joka toimittaja Loka Laitisen paljastusten mukaan kontrolloi kommunistien lisäksi mm. eläinoikeusaktivisteja, feministejä, seksuaalisia vähemmistöjä, maahanmuuttajia, ympäristönsuojelijoita ja kaikkia muitakin epäsuomalaisia aineksia.

Henkilöt, joilla on riitaa KGB:n kanssa[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]


CommieBac.jpg Kaikki maailman työläiset liittykää yhteen! Tämä artikkeli on liian kapitalistinen Hikipediaan.
Voit auttaa kommunismin ja sosialismin levittämistä laajentamalla tätä artikkelia.