Jukka Hankamäki

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
T80jump.jpg Tästä artikkelista on tapeltu.
Jo 200 vuotta jatkuneet molemminpuoliset vihjailut vastustajan seksuaalisesta suuntautumisesta eivät ole tauonneet päiväksikään. Nyt julman Mordokain laiva on lastattu trolleilla, ja se aikoo laskea sivun Jukka Hankamäki banaanisatamaan, jossa vastassa on vain pieniä kepulinpoikasia. Miten käy juutalaisten, kenet nähdään Nürnbergissä ja sitä rataa. Vedä kypärä päähän, lataa piilukkosi ja liity taisteluun. Meidän puolellemme.

Liftarn French lawyer early 20th century..svg
Tämä artikkeli on laiton, ja sen lukeminen voi johtaa rikosoikeudellisiin seuraamuksiin. Artikkelista on ilmoitettu poliisille.
J. Sakari Hankamäki
Jukka Hankamäki.JPG
Koko nimi: Jukka Sakari Hankamäki
Syntymäaika: 30. kesäkuuta1966
Syntymäpaikka: Tyrvää
Uskontokunta:
Kuolintapa: huivi liian kireällä
Hiusten väri: kalju
Saavutukset: Vammalan lukio läpi; hauskin persupäivä (10.6.2020) sitten Sinisen tulevaisuuden perustamisen
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
sanoo ajatuksensa ääneen
Pilkkanimet: *SENSUROITU HARHAANJOHTAVINA JA ASIOITA MIELIVALTAISESTI YHDISTELEVINÄ[1] SEKÄ IHMISTEN ASEMAA JA MAINETTA VAHINGOITTAVINA*
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Jukka Hankamäki.

”– – aurinkoa ottava mies ei ole laiska. Nurmikolla makaava mies ei ole lepotilassa vaan jumalallisessa potentiaalisessa tilassa.”

~Jukka Hankamäki[2]

Liberaalin ajattelun mukaista ei ole se, että puolustetaan mahdollisuutta kieltäytyä seksistä keholliseen itsemääräämisoikeuteen vedoten, kuten uuden seksinkieltolain perusteluissa.”

~Jukka Hankamäki[3]

Tri Jukka Sakari Hankamäki (s. 30. kesäkuuta 1966 Tyrvää) eli Ajatusten Vammaskoski on suomalainen ammattifilosofi ja Pim Fortuynin homssuinen ja yhteiskunnallisella tasolla harmiton versio. Hankamäki edustaa itse kehittämäänsä fenomenologis-freudilais-dialogis-kansallismielis-antiakateemis-maskulistis-homoseksuaalista koulukuntaa. Oman arvionsa mukaan hän olisi maailmankuulu, jos kirjoittaisi maailmankielillä,[4][5] joita ei kuitenkaan jostain syystä käytä. Vuonna 2018 Hankamäki arvioi, että suomalaiset tietävät Hankamäestä hänen ylpeästi valtavirrasta poikkeavan näkökulmansa mukaan ”puolet”. Täysi Hankamäki-tuntemus ja arvonanto tehdään kansalaisille mahdottomaksi tarkoituksellisesti Kekkos-diktatuurista omaksutulla tavalla nykyisissä sensuurivirastoissa, mediassa, yliopistoissa ja muissa vallan katakombeissa”.[6] Myöhemmin Hankamäki on noussut valtakunnanjulkisuuteen tieteellisillä ansioillaan, joita pidetään äärimmäisinä perussuomalaisessakin kontekstissa.

Ura ja ajattelu

Jukka Hankamäki väitteli tohtoriksi (kolme arvausta) Esa Saarisen ohjauksessa Simone Weilin eksistenssifilosofiasta vuonna 1997.[7] Hän on toiminut tutkijana ja opettajana Tampereen yliopistossa vuosina 1994–95, Helsingin yliopistossa 1996–97, 1998 ja 2003–04, Taideteollisessa korkeakoulussa 2000–01 ja Teatterikorkeakoulussa 2007. Nykyisin hän toimii Helsingissä vapaana filosofina ja kirjailijana.[7]

Hankamäen filosofiset juuret ovat Martin Heideggerin fenomenologiassa ja filosofisesti tulkitussa psykoanalyysissä. Hän on esitellyt suomalaisille Martin Buberin ja Emmanuel Levinasin dialogista filosofiaa. Dialogi millä tahansa elämänalueella tosin tarkoittaa Hankamäelle saman sukupuolen edustajien välistä ja siten täydellistä kanssakäymistä, koska Platon tykkäsi pojista. Self-styled-pääteoksessaan Enkelirakkaus: Filosofia ja uskonto homoseksuaalisuutena (2008) Hankamäki todistaa länsimaisen antiikinjälkeisen filosofian dualismien juontuvan siitä, että nämä filosofit olivat heteroita ja heillä oli Oidipus-kompleksi.[7]

Poliittisesti Hankamäki on kansallisliberaali, joka oli ehdolla perussuomalaisten kansanedustajaksi vuosien 2011 ja 2019 vaaleissa.[7] Hän on puolustanut mahdollisimman laajaa sananvapautta kaikkien poliittisten oikeuksien ja tieteellisen ajattelun perustana.[7] Hankamäen arvion mukaan Eurooppa on islamisoitumassa, sanoivat väestö- ym. tieteilijät mitä tahansa, ja Jussi Halla-ahon kirjoitukset ovat ”99-prosenttisesti pelkkää asiaa”[8].

Tätä sananvapautta hän arvostaa äärimmäisen vahvasti. Sananvapauden ongelmat vaativat hänestä myös voimakkaita ja ripeitä ratkaisuja.

»Ehkäpä vihervasemmiston politrukkeja ja tendenssitutkijoita pitäisi käydä keräilemässä poliisiautoon sekä viedä vilkut välkkyen tutkintavankeuteen silläkin uhalla, että yhteiskuntatieteiden laitoksille ei jäisi päivystystä lainkaan. ... Samaan tapaan myös tieteenharjoittajille tulisi määrätä sakkoa tai – taloudellisten sanktioiden ollessa tehottomia – suorastaan vankeutta puolueellisen agendatutkimuksen esittämisestä tieteenä sekä tieteellisen vapauden rajoittamisesta yliopistojen piirissä ja julkaisutoiminnassa.[9]»

Rotuoppejaan[10] pohtiva Hankamäki jakaa energiaansa myös poseeraamiseen. Taustalla sapeli, jolla hän ajankulukseen tappaa[11] jo kauan metsästämiään punakaartilaisia.

Maahanmuuttokriitikoiden vastustuksen Hankamäki selittää psykoanalyyttisesti:

»Kun muutamat toimittajatytöt sittemmin jonottivat haastattelua Jussilta Helsingin oikeustalolla, heillä näytti olevan kosteana muutakin kuin silmät. – – [O]letan, että naisten raivossa Jussia kohtaan on peiteltyä ihailua. Psykoanalyyttisesti arvioiden Halla-aho on se patrioottinen fallos, jonka kautta Yhteiskunnallinen Järjestys puhuu ja joka räävittömän avoimesti nauttii sitä, että hän vaaraan antautumisenkin uhalla syöksyy kohti kuolemattomuutta sekä toteuttaa samalla ihmisten itsekkäät intohimot Kansakunnan Kokonaisedusta ja lajinsäilytyksestä. – – Halla-ahon vihervasemmistolaisiksi sanotut mieskriitikot puolestaan ovat niitä villatakkinuttuisia kirjatoukkia, joiden identifikaatio patriarkaaliseen valtaan on pysähtynyt oidipuskompleksin toistamiseen.[12]»

Hankamäki on myös perin avokätisesti verrannut Halla-ahoa Aleksandr Solženitsyniin[13].

Hankamäen Kari Peitsamo -imitaatio

Nykyfeminismin tyrannisesta ylivallasta tavallisiin, kiltteihin miehiin käy Hankamäen mielestä hyvänä esimerkkinä rikostuomio tapauksessa, jossa joku äijä oli mennyt kopeloimaan naisen haaroväliä julkisessa saunassa (ks. lainaus artikkelin alussa). Hankamäki perustelee: ”Vain tyhmä lehmä voi ajatella, että menenpä saunaan ja riisunpa pilluni paljaaksi heteromiesten edessä ilman vähäistäkään mahdollisuutta seksuaaliseen kontaktiin.” Kyseisellä naisella oli ollut uimapuku päällä, ja mies oli tunkenut kätensä sen sisään. Hankamäen näkemyksessä ”ihminen, joka torjuu noinkin intiimissä yhteydessä kuin saunassa tapahtuvan lähentelyn, on poikkeuksellisen ahdistunut, jopa sairas.” Hankamäki päättää mietintänsä:

»Minun käy sääliksi heteromiehiä, ja ihmettelen, kuinka vaikeaa heillä voi olla, kun heidän seksuaalinen libidoenergiansa luontaisesti suuntautuu tuolla tavoin käyttäytyviin otuksiin. Seksistä nauttiakseen heteromiesten täytyykin olla melkoisia olla (sic) masokisteja, ja käsitykseni mukaan sadomasokismista nauttiminen kuuluu tämän vuoksi nimenomaan heteroseksuaalisuuden olemukseen toisin kuin homoseksuaalisuuteen, joka on osapuolten yhteensopivuuden vuoksi tasapainoisempaa.[3]»

Maantiepyöräilyä harrastava Hankamäki väitteli tohtoriksi saadakseen fillariinsa silinterikäyttöisen moottorin, mutta treeniä hän harjoittaa kiusatakseen Alexander Stubbia[14] ja päätyäkseen hänen kanssaan ruotsalaiseen pullakahvilaan istumaan.[15]

Hankamäen kirjat on vuodesta 2007 julkaissut pääasiassa Books on Demand, [7] eli suomeksi sanottuna niitä painetaan sitä mukaa, kun joku marginaalihompanssi kiinnostuu.

Hikipedia-kritiikki

Hankamäen mukaan[16] Wikipedian yleissatiirisena versiona esittäytyvä Hikipedia on todellisuudessa oikeistopopulisteja vastaan suunnattu valemedia, jonka hyväntahtoisissa artikkeleissa vasemmistolaisista poliitikoista ei juuri koskaan esitetä kritiikkiä, ja jos esitetään, niin hämäyksenä[17] ja ko. poliitikkojen julkisuuskuvan parantamiseksi[18]. Hankamäen analyysissä vihervasemmistolta ja feministeiltä on kaksinaismoralistista vastustaa kansallismielisten ”vihapuhetta” yhteiskunnassa ja ympäri sosiaalista mediaa, kun he samaan aikaan itse ”vihervasemmiston keskeisimpiin vihapuhealustoihin” kuuluvan Hikipedian (kyseisenä vuonna aktiivisia kirjoittajia alle kymmenen, Twitter-seuraajia n. 150–300) politiikka-aiheisen sisällön luojien ominaisuudessa levittävät kansallisoikeistosta karikatyyrejä ja väärää tietoa täyttäen rikoslaissa mainitut kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Hankamäen mukaan Hikipedian tekstit aiheuttavat kansallismielisille vahinkoa työelämässä, politiikassa sekä akateemisessa ja julkisessa toiminnassa. Se, että jotkin näkemykset ”ovat olleet Hikipedian kirjoittaville epämieluisia, ei oikeuta persoonaan kohdistuvaa vandalismia. Hankamäen verkkopolemiikki ei anna, toisin kuin hikipedistinen, lähde-esimerkkejä kuvauksiensa tueksi, mutta mainitsee erityisesti kansallismieliseltä taholta esitettyjen tieteellisten mielipiteiden lietsoneen hikipedistien destruktiivista vimmaa rikollisiin tekoihin. Tutkielman johtopäätöksissä esitetään Hikipedian ylläpitäjien olevan ymmärrettävissä ”psykopatologista tuhrimisvimmaa poteviksi ja passiivis-aggressiivisesta persoonallisuushäiriöstä kärsiviksi henkilöiksi”.

Valitut teokset

 • Minän rakentuminen ihmistieteissä (1994)
 • Minä: Minäfilosofioiden filosofiaa (1995)
 • Dialoginen filosofia: Teoria, metodi ja politiikka (2003)
 • Filosofiset viuhahdukset: Populaarifilosofisia tekstejä sekseistä, vallasta ja filosofisista liikkeistä (2007)
 • Enkelirakkaus: Filosofia ja uskonto homoseksuaalisuutena (2008)
 • Sensuurin Suomi: Filosofisesti korrekteja kolumneja arkipäivän ajatusrikoksista (2009)
 • Kansallisfilosofinen manifesti: Suuntaviitat tulevaisuuden Suomeen (2009)
 • Suomalaisen nykyfilosofian historia (2009). Omaelämäkerrallinen teos, jossa Hankamäki analysoi Juha Varton ja Esa Saarisen asemaa ja päätyy Wikipedian mukaan katsomaan itsensä sivuutetun yliopistoviroista muiden eksistenssifilosofien tavoin tieteellisen koulukunnallisuuden, seksuaalisesta suuntautumisesta johtuvien arvomaailmojen erojen sekä poliittisten näkemyserojen syistä.[7]

Verkkokirjat

Katso myös

HikiNews

Aiheesta muualla

Liite: Peitenimet

Hikipedian teettämän tutkimuksen mukaan johtava kansallisfilosofi saatetaan tuntea myös seuraavilla aliaksilla:

 • Tukityötykittelijä
 • Dr No Means Yes
 • Hunk Amok, PhD
 • Ajatusten Vammaskoski
 • Stepan Bandana

Lähteet

 1. Lisätietoja lähdetietosanakirjan luokissa eliöt, anatomia, eritteet
 2. Enkelirakkaus, s. 323.
 3. 3,0 3,1 https://web.archive.org/web/20170104122518/http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196576-seksuaalisuuden-rikollistamisesta
 4. ”Mikäli kirjoitukseni olisi julkaistu ranskaksi tai saksaksi, olisin luultavasti yksi eurooppalaisen nykyfilosofian kuuluisimpia hahmoja.” Hankamäki: Suomalaisen nykyfilosofian historia (2009), s. 15. Lähde (Internet Archive)
 5. http://kupuramiekka.blogspot.fi/2015/06/amen-yhden-sydameen-ei-valttamatta.html
 6. https://web.archive.org/web/20180107200243/http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2018/01/ylen-kurja-kekkis-proggis.html
 7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 7,6 Wikipedian lähteistetty Hankamäki-artikkeli, mahd. Jukka Hankamäen kirjoittama
 8. http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2008/10/kun-sanomat-menivt-perille.html
 9. Jukka Hankamäki, "Vain kuolleet kalat kelluvat – Miksi vasemmiston vihapuhe sallitaan?" (6.1.2020)
 10. ”Rotuajattelu on järjen käsitteellis-apriorinen välttämättömyys.” Rotudenialismin lyhyet jäljet, J. Sakari Hankamäki 1.12.2017
 11. kunnianloukkaus kunnianloukkaus panettelu!! nyt yliopisto epäilee henkirikoshistoriaa eikä ota työsuhteeseen!!!
 12. J. Sakari Hankamäki: ”Maahanmuutosta asiallisesti”, teoksessa Mitä Jussi Halla-aho tarkoittaa? (toim. Ville Hytönen, Savukeidas 2010), s. 187–188.
 13. Ibid., s. 192.
 14. https://web.archive.org/web/20161221154942/http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2010/09/kokoomus-taipuu-kuin-uri-gellerin.html
 15. ”Ehkä perustan jonakin päivänä itse Bulevardin kulmaukseen kokonaisvaltaisen palvelun pyöräilyliikkeen, josta myös ajajat saavat asianmukaisen energiatankkauksen. Mainosvaloksi laitan maailman ehkä arvostetuimman maantiepyörämerkin, Colnagon, neonkyltin, ja näyteikkunaan ’fillarimaailman Lamborghinina’ tunnetun Pinarellon pyöriä kiikkumaan. Höysteeksi hieman filosofiaa ja politiikkaa sekä kirjallisuutta johonkin nurkkaukseen. Siinä taitaisi jo Ekbergin kuuluisa pullakahvilakin olla imagovaarassa.” https://web.archive.org/web/20161217060453/http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2012/12/kahvilat-ja-maantiepyorailyn-hillitty.html
 16. https://web.archive.org/web/20180103114708/http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/12/vihervasemmiston-vihapuhealusta.html
 17. https://web.archive.org/web/20180107220205/http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/05/sananvapauden-paiva-ei-syyta-juhlaan.html
 18. http://archive.is/2m2Zz
 19. https://web.archive.org/web/20180103071516/http://mvlehti.net/2018/01/03/hankamaki-hikipedia-vihervasemmiston-vihapuhealusta/
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.