John McClane

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

”Jippijaijee motherfucker!”

~McClanen tunnushuuto
McClane pelastamassa panttivankeja saksalaisilta terroristeilta.

John Bruce McClane (s. 11. elokuuta 1957, New York) on Yhdysvaltalainen poliisi, sankari ja alkoholisti. Tunnetuksi McClane tuli ensimmäisen kerran vuonna 1988, jolloin hän tappoi Hans Gruberin johtaman saksalaisten rosvojoukon ja pelasti monta ihmistä kerrostalossa. Senkin jälkeen hän on vielä suorittanut urotekoja, jonka ansiosta McClane on myönnetty vuoden kansallissankariksi 1997. McClane on ollut vuodesta 1986 naimisissa Holly Genneron kanssa. McClanen paras kaveri on tällä hetkellä Al Powell.

Vuoden 1988 jälkeen McClane sai kuuluisuutta. Vuonna 1990 hän teki sen taas, sillä joukko epäpatrioottisia jenkkejä meni terrorisoimaan lentokenttää ajelemalla siellä mikroautoilla. McClane saapui paikalla ja jätti erään äijän pään puristimen väliin. Lopuksi hän tuhosi ilmassa olleen lentokoneen tulitikulla, jonka jälkeen hän soitti radiossa Sibeliusta ja pelasti jälleen Yhdysvallat.

Vuonna 1995 McClane joutui krapulaisena töihin, kun McClanen tappaman Hans Gruberin ilkeä veli Simon, joka johti suurta roistojoukkoa, johon kuului mm. Tony Halme. McClane sai tosin apua eräältä Zeus Carverilta, joka näytti aivan Samuel L. Jacksonilta. McClane kuitenkin sai ihme kyllä tapettua Gruberin ja jatkoi elämäänsä onnellisena(ko?).

Kuten odottaa saattoi, McClane EI saanut elää elämäänsä onnellisena loppuun saakka. Vaan vuonna 2007 kymmenkunta nörttiä kuvitteli olevansa hauskojakin ja sammuttivat koko yhdysvaltojen tietoliikenteen, no McClane veti tästä herneen nenäänsä, (lopullisesti hänellä napsahti siinä vaiheessa,kun kyseinen nörttilauma kaappasi McClanen parikymppisen tyttären), ajoi henkilöautolla helikopterin yli ja kävi ottamassa koko kynäniskarevohkalta nirrit pois ja todisti taas kerran olevansa yksi niistä jätkistä joille ei vittuilla.

Triviaa[muokkaa]

John McClane vuonna 2007.
  • McClane on Chuck Norrisin ohella ainoa ihminen maailmassa joka osaa ajaa helikopterin yli henkilöautolla ja pudottaa F-35 taisteluhävittäjän paljain käsin. Toisaalta, Chuck Norris ei ole ihminen, hän on Chuck!
  • Kun McClane pelasti maansa neljännen kerran, hän ampui itseään olkapäähän samalla tappaen häntä aseella uhkailleen nörttipomon.
  • McClane hävisi kerran seiväshypyssä Horatio Cainelle, mutta ei antanut sen pysäyttää itseään vaan siirrätti Horation tekemään tuhojaan Miamiin.