Jari Sarasvuo
![]() |
Jari Sarasvuo on julistettu idiootiksi, sillä hän on perse ihmiseksi ja vihjeetön kasa tyhjänpäiväistä roskaa, eikä hänen sanansa ja tekonsa arvolla ole tekemistä niiden asioiden kanssa, joihin ne saattoivat pyrkiä. |
Jari Sarasvuo (o.s. Heinonen) syntyi Espoon Kivennavalla vuonna 1965 ja koki Neuvostoliitosta saapuneen saastepilven myötä jonkinlaisen mutaation heti alkumetreillään. Jari Sarasvuo oppi lukemaan ymmärtämättä lukemaansa sekä laskemaan ymmärtämättä tuloksia; näillä eväillä monet menestystarinoiksi luokiteltavat asiat ovat nykyisin muodostuneet.
Koulupoikana[muokkaa]
Jari Sarasvuo oli luokan priimus ja hän ilmiantoi luokkatovereitaan näiden kolttosista pikku etuisuuksia vastaan. Jaria mätkittiin siksi tämän tästä kuonoon ja kierre ilmiantoihin syveni entisestään. Mainittakoon, että Jari Sarasvuo sai ensimmäiset tekohampaansa ollessaan vasta 8-vuotias. Jo alakoulussa Jari tunnettiin miehenä, joka rakastaa omaa ääntään, ääntä, jota muutoin kukaan ei olisi rakastava. Sarasvuo vaihtoi nimensä Sarasvuoksi entisestä sukunimestään Heinosesta koska hänen oma näennäisesti alati kasvava pikku pikku sisäinen sankarinsa sitä häneltä vaati, jotta hänen omasta mielestään kristallinkirkas todellisuudentajunsa (ts. pahasti harhainen) saisi lisää pönkitystä itsensä ja myös muiden uskoteltavien ja harhaanjohdettavien silmissä. Sarasvuo luki ylioppilaaksi 11-vuotiaana ja siirtyi 13-vuotiaana televisioon juontamaan Simo Rantalaisen kanssa keskusteluohjelmaa Hyvät, pahat ja rumat. Sarasvuon roolia ohjelmassa on ihmetelty siitä lähtien, sillä hän täyttää sekä pahuuden että sisäisen rumuuden kriteerit erinomaisesti. Hänen harhainen todellisuudentajunsa ja arvostelukykynsä johti siihen että hän suostui Simo Rantalaisen ehdotukseen ottaa ohjelmassaan nyrkkeilyottelu hänen kanssaan, joka johti Jarin muutaman kylkiluun katkeamiseen, pariin pahaan ruhjeeseen kasvoissa sekä lähes tajunnan menettämiseen ja myös henkiseen alati kytevään sisäisen sankarinsa alemmuuskompleksiin.
Sisäinen sankari[muokkaa]
Hyvät, pahat ja rumat -ohjelmasarjan jälkeen Sarasvuo keksi ryhtyä luennoimaan. Hänellä oli vankka kokemus kioskikirjallisuudesta ja estottomasti hän sovelsi lapsuudessaan ulkoa opeteltuja Harlekiineja ja Sydämiä puhetilaisuuksissaan, joihin oli yhtäkkiä muodikasta osallistua vain osallistumisen vuoksi. Sarasvuon sinänsä ääliömäinen liikeidea toimi loistavasti ja 1990-luvun lopulla Suomi vilisi sisäistä sankaruutta hehkuttavia luennoitsijoita, joilla ei Sarasvuon tapaan ollut muuta tarjota kuin kahvi ja pulla sekä nippu piirtoheitinkalvoja. Kuten Odyssheus ei tiennyt seireenien mykistyneen hänen tyhmänrohkean yrityksensä kunniaksi, ei ajatellut voittaneensa niitä eikä syöksynyt niiden revittäväksi, vaan vahaa korvissaaan kuunteli autuaana omaa kuvitelmiensa lauluaan, siten kämäiset keinot saattoivat Sarasvuon menestykseen.
Hei mä tein tilin![muokkaa]
Jari Sarasvuo on aateloitu Visionäärien keskuudessa, sillä tyhjästä tehdyt miljoonat ovat aina saavutus sinänsä - joidenkin mielestä. Sarasvuo on voimakkaasti ajanut sosiaaliturvan leikkauksia ja vähäväkisen kansanosan taloudellista kuritusta. Jari Sarasvuo on ilmeinen hengenheimolainen Risto E. J. Penttilän kanssa. Sarasvuo on myös ostanut vaimon itselleen Suomen hiihtoliitolta. Vaimon merkki on Virpi Kuitunen.
Katso myös[muokkaa]
Aiheesta muualla[muokkaa]
- Sarasvuota aloittelijoille (ei suositella herkästi uupuville) (Web Archive)