IRC-Galleria

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Artikkeli saattaa sisältää vanhentunutta tietoa, mutta sitä ei ole päivitetty, sillä työryhmämme on yhä järkyttynyt siitä, että sivusto on vielä olemassa.
Tässä ja tässä IRC-Galleria sellaisena kuin sen haluamme muistaa.

IRC-Galleria on Somia Reality Oy:n omistama vuonna 2000 perustettu pornografinen sivusto. Käyttäjät voivat lähettää sivustolle omia kuviaan sekä kommentoida muiden käyttäjien lähettämiä kuvia. Sivusto saavutti suuren suosion tarjotessaan tuhansille epätoivoisille teineille mahdollisuuden heruttaa esittelemällä intiimialueitaan julkisesti Internetissä. Kuitenkin on noussut esiin todisteita siitä, että IRC-Galleriaa johtava Somia Reality Oy olisi varastanut idean IRC-Galleriaan sekä huomattavia määriä koodia suomalaiselta Jarkko Oikariselta. Somian julkistamien tulevaisuudensuunnitelmien mukaan heidän lopullisena tavoitteenaan on tehdä IRC-Galleriasta maailman johtava Approved by pedobear -sivusto.

Galtsuksikin kutsuttu IRC-Galleria on kieltämättä pissismin edesauttaja, siellähän ne pissikset toisillensa juttelevat ja suunnittelevat, mihin mennä harrastamaan sosiaalista alkoholin käyttöä ensi viikonlopuksi. Yleensä vastaus on sama: kiiruhdetaan räkä poskella Kamppiin tai joihinkin bileisiin, mihin kukaan ei pääse sisään, mutta bussimatkallahan on hauska maistella alkoholituotteita ja vertailla, kenellä on eniten kävijöitä. Galtsufeimeimmät saavat näitä kävijöitä päivässä tuhansia, koska jaksavat istua koneen ääressä jopa 24 tuntia vuorokaudessa.

Historia

IRC-Gallerian perustivat neljä nimettömänä pysyttelevää turkulaista pedofiilia. Hyvin pian perustamisen jälkeen IRC-Galleriasta muodostui epätoivoisten teinien kohtauspaikka. Sivustolle nykyisin ominaiset piirteet, kuten heruttaminen ja intiimialueiden vapaa esittely olivat mukana jo tuolloin. Sivuston valtava suosio aiheutti myös Dynamoid Oy:n perustamisen.

Kuitenkin pian alkoi esiintymään väitteitä, että IRC-Galleria itse asiassa onkin Jarkko Oikarisen käsialaa. Jarkko Oikarisen väitetään ensimmäisenä huomanneen yhteisöjen vaikutus kuvagalleriaselailuun. IRC-Gallerian perustajat ovat kuitenkin sitkeästi kieltäneet syytökset.

Se ei ollut mikään vitsi...

Vuonna 2007 Habbon omistava Sulake Corporation Oy osti IRC-Gallerian noin 30 miljoonalla habbokolikolla. Mainokset lisääntyivät ja IRC-Galleria sai jopa kahdeksi tunniksi vakituisen sponsorin, joka halusi pysyä kuitenkin nimettömänä, joten emme näillä näkymin saa ikinä tietää sponsorin nimeä. Sulake myi IRC-Gallerian Sulake Dynamoid Oy:n (Entinen Dynamoid) toimivalle johdolle, josta sitten perustettiin Somia Reality Oy vuonna 2011.

Käyttäjäkunta

IRC-Galleriaa käyttävät etenkin teinitytöt ja -pojat, jotka tietävät olevansa cooleja, jos heillä on siellä muutama waretetulla Photoshopilla muokattu kuva (tunnistaa käänteisistä väreistä). Galleriassa on helppo tutustua samoista asioista kiinnostuneisiin uusiin ihmisiin, pitää yhteyttä kavereihin ja vaikka löytää vanha lapsuudenystävä uudelleen! Se onkin nimestään huolimatta useimmille käyttäjillemme ensisijaisesti kommunikointiväline. IRC-Gallerian keksimisen jälkeen teinipoikien liikkuminen on vähentynyt 80 % mutta oikean käden ojentajat ja hauikset ovat taasen kasvaneet huomattavasti jostakin syystä.

Käyttäjien toimintatapa

Omakuvissa on tapana ottaa erinäisiä vapauksia digitaalisen ehostamisen suhteen.

Gallerian käyttäjien toimintatavoista tärkeimmät ovat cooleihin yhteisöihin liittyminen. Jos kuvittelet olevasi oikeasti chool galleriafeimi, älä liity koulua, musiikkimakua tai autoja koskeviin yhteisöihin. Sen sijaan in ovat itsetuhoiset Arvet kertovat elämästä -yhteisöt, alkoholi- sekä tupakkayhteisöt ja suuressa nosteessa myös erilaiset tapahtumat (mm. FRESH '07), jossa kuunnellaan mukamas hyvää livemusiikkia (esiintyjät yleensä epätoivoisia suomiräppäreitä) ja tutustutaan galtsukavereihin livenä. Pissistapahtumien yhtälö on varsin helppo. Puolet yhteisöön liittyneistä tulee paikalle (ellei ole parempaa tekemistä) ja puolet ovat yhteisössä vain, koska se näyttää hyvältä ja chuulilta yhteisölistassa. Tapahtumat järjestetään yleensä Kulttuuriareena Gloriassa. Toinen toimintapa on kuvien muokkaaminen. Blurria ei kuulu säästellä, varsinkaan kasvoissa. Silmiä ei kuitenkaan saa blurrata; säihkyvä katse pitää säilyä. Valkoiset kehykset ovat, nyt in, eikä muutama naseva romanttinen kuvatekstikään ole pahitteeksi. On myös hyvä muistaa omistaa kuva omille hanipuppeleille, lukuisilla huomioilla.

Erilaisia käyttäjätyyppejä

Hevarit ja rokkarit (+ gootit)
Yhteisöihin mahdollisimman paljon hevi- ja rokkibändejä, artisteja yms. Muutama naseva hevariaiheinen yhteisökään ei ole pahitteeksi. Kuvia ei tarvitse muokata, ne kelpaavat sellaisenaan koska naamakaan ei ole mitään kovin kaunista katseltavaa. Vaatetuksena mieluiten mahdollisimman pitkä nahkatakki/viitta, jotta olisi edes hitusen uskottava. \,,/- merkkejä saatat löytää normaalia enemmän hevareiden kommenteista. Mustat modit ovat melko suosittuja. Gooteilla myös itsetuhoiset yhteisöt ovat tärkeitä.
WNB-hopparit
Toiseksi suurin lahko galtsun käyttäjistä. Yhteisöihin mahdollisimman paljon Hiphop as a lifestyle ja hiphop on elämäntapa tai hiphop 4va -yhteisöjä. Kapasiteettiyksikön, Skandaalin ja Raimssin digaaminen on suotavaa, ellei jopa pakollista. Kuvat ovat harvemmin muokattuja, mutta välillä saattaa törmätä säälittäviin Paintilla tehtyihin bling bling -muokkauksiin. Kuvia on yleensä paljon, joka kuvassa pitää kiillellä muhkea 50 Cent tai 2Pac -bling-koru kaulassa. Huivi on hyvä nostaa nenään asti, NY-lippis päähän ja menoksi. Käsimerkkien näyttäminen kuvassa on pakollista! Muista bling bling -modit ja sälät.
BlingErno95: ”Fgghffdg?
Hopparit
Tämä lahko on galleriassa melko harvinainen, ja usein ne tuntuvat hukkuvan wnb-hopparien joukkoon. Aidot hopparit tunnistat kuitenkin valtion vastaisesta musamausta (Asa, Steen1, Pyhimys, säälittävät mikseri-mc:t ja monet, monet tuntemattomat sunnuntairäppärit ovat suosiossa). Jos olet aito hoppari, et digaa Elastisesta, Kapasiteettiyksiköstä tai ainakaan Uniikista. Koko Rähinä Records on myös aitojen hoppareiden kickban-listalla. Hoppareiden kuvat ovat säädyllisiä: muutama muokkaamaton omakuva, pari kuvaa, jossa heittää settiä ja pari graffiti-kuvaa. Vastoin yleistä mielipidettä hoppareilla ei ole tapana leijua. Aidot hopparit tunnistat myös yhteisöstä: mahdollisimman paljon suomalaista ja ulkomaalaista räppiä ja hoppia, artisteja ja bändejä.
Pissaliisat ja fruittarit
Gallerian tahattomasti suosituin lahko. Lähes 60 % käyttäjistä luokitellaan tähän lahkoon. Kuvat ovat heruttavia, paljasta pintaa sisältäviä sekä muokattuja. Viestit ovat yleensä tämänlaisia: "Tää on niinQ niin söpö D44 mulle tää? <3" Omistuksia löytyy paljon (”tää sulle bro<3<3<3”). Raitapaita on suosittu varsinkin poikien keskuudessa, tytöillä halpa H&M-toppi on suosiossa. Yhteisöjä on yleensä vähän, ja ne ovat lähinnä tapahtumia (pissisbileitä) tai Honeyn_:n brot<<3<3 -tyylisiä bordelleja. Pissaliisat ja fruittarit ovat usein feimejä, kävijälaskuri on hyvä pitää näkyvissä kaikille käyttäjille. Modaukset ovat pakollisia. Suosituimpia ovat muun muassa "pienitekstinen galleria" sekä kaikenlaiset ihkut vaaleanpunaiset modit. Ylläpidon lahjoittamaa sälää ei voi koskaan olla liikaa, ja sekin on totta kai pistetty läpällä. Kuvat sisältävät keskimäärin 14 huomiota, joilla kuva on ns. ommattu kaikille ihquille kaiffareille. Ihkuboksissa on tavallisesti myös puoli Espoota käsittävä sydämillä varustettu kaverilista.
CS-pelaajat
Tämä lahko on myös kovassa nosteessa galleriassa. Jokaisen CS-pelaajan esimerkki on cs_kimmo, jonka mukaan on nimetty monia cs_-alkuisia käyttäjätunnuksia. CS-pelaajat ovat myös yleensä Runen ja WoW:in pelaajia, mutta se ei ole tässä asiassa oleellista. CS-pelaajilla on usein realistisia kuvia, lisäksi kuvia tietty omasta läppäristä sekä sen kaikista lisävarusteita. Myös kuvakaappaukset tapposuhteella 0.25 pelatun pelin statseista ovat yleisiä. LAN-kuvat ovat yleisiä. Yhteisöistä löytyy mm. klassikot (CS & Assembly-tapahtumat). CS-pelaajilla ei ole elämää, siksi voit nähdä heidät kirjautuneena Galtsuun lähes 24/7. CS-pelaajien kuvissa he esittelevät kaksoisleukojaan ja yrittävät haalia lisää katsojia profiileihinsa.
Hyvä yritys, Matti, mutta shoppaus näkyy.
Tyylitajuttomat
Tähän ryhmään luokitellaan kaikki, jotka yleiskielellä ilmaistuna voisi luokitella "normaaleiksi ihmisiksi". Rumia, muokkaamattomia kuvia. Yhteisöistä saattaa jopa löytyä koulu-, auto- ja kirja-aiheisia yhteisöjä. Kuvissa löytyy vaatetuksena yleensä inhottavan tavalliset farmarit ja pusero. Tähän ryhmään kuuluvat alle 12-vuotiaat (tämä raja menossa alaspäin kokoajan) sekä 23–100-vuotiaat. Huomaa, että 12–23-vuotiaat ovat päästään sekaisin ja pahasti pois muodista, mikäli heidät luokitellaan tähän ryhmään.
Isäm maan puallustajat
Tämän ryhmän jäsenet tunnistaa kaljusta päästä, pilottitakista ja mahdollisesti myös metrokuvioisista housuista. Jos em. tuntomerkit eivät täsmää, kannattaa varmistua tunnuksen omistajan suuntautumisesta tarkistamalla yhteisölistasta, josko hän on osana yhteisöjä VALKOLEIJONAKUNTA, KIITOS 1939-1945/sotaveteraaneille tai Hakkaa Muijaas Niin Mä Hakkaan Sut. Useat ns. isänmaanpuolustajat kuuluvat myös yhteisöön Toyota Corolla (DX) ja heidän koulutuksensa on sähkö- tai autoalan perustutkinto. Jos et edelleenkään ole varma, onko käyttäjä (pseudo)skinhead, tarkista kommentit yhdyssanavirheiden varalta ja katso muutama kommentin kirjoittanut tyttö/nainen (yleensä blondi tai kirjavahiuksinen isotissinen kalpea ja ruma pallero).
Äidit
Tämän ryhmän jäsenet ovat tavallisesti naispuolisia sekä iältään yleensä 15–40-vuotiaita. Yhteistä näille henkilöille on lukematon kuolanaamaisten lasten kuvien määrä sekä yhteisölista, josta löytyy yleensä mm. yhteisöt kyllä äiditkin saa bilettää!, horot irti varatuista miehistä, Rakastan Jesse-Marjattaa aina!!, lapsi on minulle kaikki kaikessa ja OLEN ÄITI JA YLPEÄ SIITÄ sekä rakastan lapsiani/miestäni/tytärtäni/poikaani/koiraani/kissaani/syylääni (valitse sopivin). Mammojen ihkubokseissa on yleensä lasten syntymäajat, painot, pituudet, pään ympärykset ja sierainten väli jokaisen neuvolakäynnin jäljiltä. Mikäli äiti ei ole yksinhuoltaja, saatat nähdä ihkupoksissa myös mamman ja hänen miehekkeensä yhteisen taipaleen merkittävimmät päivämäärät kuten ensimmäisen yhteisen krapulan, riidan sekä ulkomaanmatkan. Yhteistä mammoille on myös vouhkaaminen, joka ilmenee esim. siinä, että lasten kuvat piilotetaan aina tasaisin väliajoin, sillä huhu sanoo että pedofiilit käyvät runkkaamassa juuri hänen lastensa kuville. Pian tämä asia taas unohdetaan, ja äidin pikku kuolanassun kuvat laitetaan taas näkyville. Mikäli äidin lapsellakin on kuvia IRC-Galleriassa, äiti lähettää lapselleen ainakin 10 kommenttia päivässä. Tyypillisimpiä viestejä ovat mm. "Voi kun oot söötti tässä kuvassa!" ja "Moi! Terkkuja äidiltä ihanalle lapselleni!".
Emot
Lahkon käyttäjiä löytää kätevästi yhteisöstä Emo. Kuvat mustavalkoisia, muokattuja ja täyteen kirjoitettuja. Myös viiltojäljistä ja silmistä on paljon kuvia, kuvatekstinä useinmiten That's just part of my pain tai This is how much I suffer about thinking you baby. Suomenkielisiä kuvatekstejä tai huomioita ei sallita. Yhteisölistassa ainakin En tiiä mistä tykkäät, mut mä tykkään susta, Emopojat/tytöt vie sun miehet/naiset tai Runoilijat. Myös emoyhtyeet suositeltuja. Ihkuboksissa kuva Bill Kaulitzista/Gerard Waysta/Pete Wentzistä alasti/alusvaatteisillaan ja nimilista kaikista ihkuista kavereista. Päiväkirjaan pätee sama juttu kuin ihkuboksiinkin. Täytyy aina muistaa, että Tr00Emot eivät koskaan käytä xD-hymiötä - se ei sovi angstaukseen.
Viherpeukalot/Elukat
Tähän lahkoon kuuluvat voivat myös olla muiden lahkojen jäseniä, useimmin he ovat pissaliisoja ja fruittareita. Lahkon jäsenillä on pakko olla yksi kansio täynnä eläinaiheisia kuvia, kuten kuva kidutetusta kissasta tai hevosen turvasta. Kuvatekstinä on yleensä "Mun ihana heponen/kisuli/hauveli/jne." Yhteisöt ovat mm. Gr33npeace, Greenbeans, rakastan hevosia ja I<3meetwursti. Myös kaiken maailman kasvihuonepieruvouhotukset ovat yleisiä yhteisöaiheita. Tyypillisiä viestejä ovat: "oiQ ihana hauWWa<3<3, Osaazzä ratsastaa?!?!?!?" jne. Näihin kuuluvat myös ne heppatytöt, jotka jankuttavat siitä miten "HEVOSIA EI SAA SYÖDÄ !!!!!1111" mutta syövät itse makkaraa.
Oman lemmikin ylistäminen voi joskus mennä liian pitkälle...
Käyttäjät, joilla on vain yksi kuva, oletuskuva, ja joilla oletuskuva on kopioitu netistä
Katsannosta riippuen joko mystinen, mitäänsanomaton, neutraali, typerä tai viehättävän marginaalinen IRC-Gallerian käyttäjien ryhmä.

IRC-Gallerian "aprillipila"

1.4. 2007 IRC-Gallerian etusivulle ilmestyi tiedote, jossa ilmoitettiin, että IRC-Galleria on myyty Ruotsiin.

Mellakoitsijoita Helsingin Sörnäisissä

Viattomaksi aprillipilaksi tarkoitetulla tiedotteella oli arvaamattomia seurauksia: Sulake Dynamoid Oy:n sähköposti täyttyi tappouhkauksista ja Helsingin keskustassa syttyi useita väkivaltaisia mellakoita. Raivostuneet nuorisojoukot muun muassa hyökkäsivät Ruotsin suurlähetystöön ja polttivat Ruotsin lippuja TV-kameroiden edessä. Mellakat saatiin rauhoittumaan vasta kun Sulake Dynamoid Oy esitti suorassa TV-lähetyksessä pahoittelut "nerokkaan kepposensa" johdosta. Mellakoiden aineelliset vahingot nousivat useisiin miljooniin euroihin, ja osa mellakoitsijoista sai sakko- ja vankeusrangaistuksia.

Katso myös

Sosiaalisia medioita #justsulle
Hyvät:
Huonot: Facebook - Google+ - Jodel - YouTube
Epäilyttävät: OnlyFans
Saatanasta: ask.fm - Flickr - Instagram - IRC-Galleria - LinkedIn - Myspace - Snapchat - Suomi24 - Tinder - Twitter - Tumblr - Ylilauta
Ilmiöitä: #metoo - Jäävesihaaste - Kissat - Paskamyrsky
Internet-sivustoja
Hauskat: Sieni.us - Habbo - Weebls Stuff - Suomi24 - YouTube - Korsoraattori - Skientologiankirkko.fi - Taitopelit - Kuvalaudat
Tylsät: Runescape - Travian - Ilmainen sanakirja - Google - Riemurasia - Adressit.com - Huuto.net - Pulju.net - Punk in Finland - Naurunappula
Epäilyttävät: Facebook - Vauva.fi - Alastonsuomi - IRC-Galleria - 4chan - Outlook - Demi - eBay - Hommaforum - Vunet - Reddit - Twitter - Encyclopedia Dramatica - TV Tropes
Wikisivustot eli vapaat ohjelmistot: Wikipedia ja sen sisarprojektit - Hikipedia - Se toinen Hikipedia - MediaWiki - Haaparantawiki