Hikipedian sodat

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
kaikki turha paska
HikipediaWikiNotext.png
Hikipediasta

Sisältö
Hikipedian käytännöt
Hikipedian esseet
Hikipedian keskusaivo
Hikipediaa luetaan maailmalla!
Vastauksia kritiikkiin

Twitter

Historia
Sodat
Selkkaukset

Sisarprojektit ja äpärälapset

Ihmiset
Hikihenkilöt
Byrokraatit
Ylläpitäjät
Käyttäjät
PeeloSankaritarIdan
Vandaalit
Podax-vandaaliYUP-vandaali

Vandalismi
Tyhmäily

Muuta

Tämä sivu käsittelee Hikipedian yhteenottoja vihollistensa, kuten runsasta vapaa-aikaa nauttivien itseoppineiden sensorien, näkövammaisten supersankarien Pirkanmaalta ja emujen kanssa. Vakikäyttäjien välisiä konsensusta repineitä kiistoja selittelee sivu Hikipedia: Paskimmat kiistat. Osaksi nämä ovat päällekkäisiä.

Pienimuotoisemmista selkkauksista on hakemisto täällä.

Järjestys on ainakin sotien alkamisajankohtien suhteen kronologinen.

Hikipediain sota

Sota päättyi Hikipedian voittoon Siitä toisesta Hikipedista ja hautautui historiaan. Tämän kappaleen neutraali näkökulma ei ole kyseenalainen.

Kissasota t. eliminaatiosota

Vilpittömän huolestunut kansalainen Antti Heikura julisti taistelun koko Hikipedian olemassaolon oikeutusta vastaan. Konkreettiset sotatoimet koostuivat yksipuolisesta yrityksestä rakentaa pommia, jota ei kuitenkaan missään vaiheessa tuotu lähelle Hikipediaa. Vastatoimiin Heikuraa kohtaan ei kyetty tai katsottu tarpeelliseksi ryhtyä, ja tilanne on rauennut.

Attobyryläissota

Attobyryläissota tuli tunnetuksi eräänä harvoista kerroista, kun Hikipedian aktiivikäyttäjistö on aktiivisesti puuttunut Hömppäpedian tapahtumiin. Attobyryläissodan aloittajana toimi Kansan palvoma -nimimerkillä tunnettu egoisti, joka aloitti kirjoittamalla artikkelin aiheesta Attobyry. Artikkeli sisälsi lähinnä kuivaa ja typoilla varustettua selostusta olemattoman valtion olemassaolosta. Tästä teki erityisen ärsyttävää Kansan palvoman dadaistinen tapa ripotella artikkeliinsa satunnaisia viittauksia lähes kaikkeen, millä ei ollut mitään tekemisen tunkääkään Attobyryn kanssa. Lisäksi herra Kansojemme Palvonnan Autuas Kohde ei tuntunut ymmärtävän kommenttimallineiden tarkoitusta, ennen kuin itse Napoleon laskeutui norsunluutornistaan sen hänelle kertomaan. Tiettävästi Napoleonin kengät likaantuivat tätä tehdessä, mistä hän ei kuuleman mukaan pitänyt.

Corleonen sota

  • Osapuolet: Corleone - Hikipedian aktiivikäyttäjistö
  • Kohdealueet: Satunnaiset keskustelusivut

Sensuurisota

»Mieluiten voisi pyytää Carlbia poistamaan kaiken suoraan SQL-tietokannan tasolla. Ja päälle sitenoticeen ilmoitus, että jokaiselle OM:n palautelijalle ikibännit ja käyttöoikeuksien menetys.»
(--193.200.150.125 3. heinäkuuta 2009 kello 12.41 (UTC))

»Sitenoticeen laiteta mitään saatana. Alkaa mennä aika vitun pimeeks touhuks tuo.»
(--Pullamössö 3. heinäkuuta 2009 kello 12.43 (UTC))

»Ei käy! Nilkkii½ albaania!!!!»
(Teidän Tyräel Haara-Pallila, hän, jonka sydämen paikalla on ankeriaan pyörittämä dynamo.)

Tämän vuosia kestäneen ja kenties raskaimmat jäljet jättäneen sodan aloittajana toimi IP-osoite, joka väitti itseään itse Pekka-Eric Auvisen isäksi. Väitettä ei ole voitu varmistaa virallisin lähtein, mutta siihen on todettu ainakin osan ylläpidosta uskovan – ovat maininneet jopa puheluista, joissa kuuluva ääni vastasi televisiohaastateltua Ismo Auvista. Sensuurisota toimi kulultaan kuten normaali muokkaussota, jossa eri käyttäjät palauttelivat kilpaa toistensa muokkauksia ja yrittivät epätoivoisesti käyttää palautuksiensa perusteluna natsikorttia. Sensuristit tuntuivat kerrassaan ylivilkkailta, sillä pisimmillään artikkelien sisältö sai olla rauhassa viitisen minuuttia kerrallaan. Sensuristien pääaseet - natsikortti, isot sakset ja musta eristysnauha - osoittautuivat tappavan tehokkaiksi, ja ainoastaan osa Hikipedian aktiivikäyttäjistä pystyi ja pystyy vastustamaan sensuristien mielenhallintaa (tämän arvellaan johtuvat heidän aivojaan ympäröivistä loputtomista luu- ja sahajauhokerroksista). Edellämainitun toiminnan lisäksi palauttelevat käyttäjät heittelivät toisiaan rivien väliin sullotuilla Hitler-viitteillä aatteidensa linnakkeista, joita he kasasivat em. artikkelien keskustelusivuille.

”Sitä justiinsa käy jossain vähän avarammilla vesillä niin sanoakseni, ja niin alkaa orastaa pikkuruinen, hento, kaunis ja viaton usko ihmiskuntaan, ihmiseen, järkeen, hyvyyteen, hengen suuruuteen ja sen tapaisiin asioihin. Ja samana päivänä kun tänne palaa, niin jo ollaan sitä pois juurimassa. Ja vielä ihmetellään, mistä kumpuaa se järjetön väkivalta. Jos ei tämmöisen todistaminen tuota patoutunutta vihaa, verenhimoa ja halveksuntaa, niin mikä sitten?”

~Napoleon

Suuri Mielipidesota

  • Osapuolet: B14 - Luoma
  • Kohdealueet: Edellämainittujen keskustelusivut

Erotukseksi pienemmistä nahinoista (ks. se Paskimmat kiistat -sivu) tämän sodan nimi on Suuri Mielipidesota. Sota on tuottanut häiriötä artikkelisisältöön ja lasketaan alkaneeksi siitä, kun B14 vandalisoitui eli julistautui väliaikaisesti Hikipedian viholliseksi.

VIITTAUKSET POIS -sota

  • Osapuolet: Juhko (ja tietyssä vaiheessa lannistettuna B14, toisessa väsyneenä Luoma) - Hikipedian vakiokäyttäjät
  • Kohdealueet: Viittaukset Juhkoon Hikipedian artikkelisisällössä; Juhkon ”VIITTAUKSET POIS” -vandaloimat sivut
  • Juhko on julistettu nettisatiirin viholliseksi, jonka henkilöllisyyden selvitettävän ja talon kaikki maailman jalot pyrkimykset soisivat pommitettavan. Juhko ei ole vandaali, Juhko on legitiimi terroristi. Onneksi olkoon.

Katso myös