Hikipedia:Lisenssi ja lainaaminen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hikipedian sisältö julkaistaan Creative Commonsin virallisella NC-Hys-Hystm-lisenssillä. Se tarkoittaa, että mikäli uudelleenjulkaiset ja/tai levität näitä dokumentteja joko muokattuna tai muokkaamattomana, sitoudut noudattamaan lisenssiehtoja.

Hikipedian lisenssiehdot

  1. Ensin lyöt itseäsi turpaan.
  2. Joudut työntämään banaanin korvaasi (plussaa jos tulee toisesta ulos) joka toinen sunnuntai.
  3. Joudut tarjoamaan tämän sivuston ylläpitäjille tuopillisen olutta, mikäli näet heidät kapakassa.
  4. Sitoudut trollaamaan suomenkielisessä Wikipediassa vähintään kerran vuodessa nimimerkillä "epätietoinen metsuri keskisuomesta".
  5. Lahjoitat kymmenen euroa ugandalaiselle elefantti-zoofilia-järjestölle.

Näiden ehtojen noudattamatta jättäminen johtaa tuskalliseen kuolemaan, anoppisi hyljeksyntään sekä autosi katsastuksen hylkäämiseen. Mikäli sinulla on jotain valitettavaa tämän lisenssin ehdoista, kannattaa mennä pomputtamaan jalkapalloa moottoritielle.

Hikipedian siteeraaminen

No ei oikeasti. Tuo äskeinen oli täyttä puppua. Tosiasiassa tämä sivusto tarjoaa loistavaa materiaalia vaikka mihin. Kun lainaat täältä tai ylipäätään mistä tahansa lähteestä, kannattaa aina mainita lainatun tekstin alkuperä. Tuo on siis suositus, jota jotkut oikeassa elämässä hokevat (suosituksen lähde: tuntematon). Muutama pointti Hikipedian siteeraamisesta:

  • Älä siteeraa yksittäistä kirjoittajaa, koska sivuston molemmat käyttäjät kirjoittavat useilla nimimerkeillä. Tämä on yhteistyöllä luotua materiaalia.
  • Artikkelin nimi ja maininta pöllitty Hikipediasta olisivat ihan kivoja. Opettajasi tuntee tämän sivuston. Turha luullakaan, ettei tuntisi. Ja mikäli päätät toimittaa koosteen Hikipedian parhaista jutuista, ylläpito odottaa 20 % provikoita (mahdollisesta) tuotosta. Turha luullakaan, ettei odottaisi. Lue vastuuvapauslauseke saadaksesi tästä tarkempia tietoja. Ihan oikeasti. Hikipedialta luvatta varastaminen on hyvin huono idea. Meillä on lakimiehiä.
  • Usein lainauksen yhteydessä on tapana mainita päivämäärä ja aika, jolloin lainaus on otettu. Tämä johtuu tiedon alati muuttuvasta luonteesta Internetissä. Hikipediaa lainatessa on kuitenkin suositeltua ilmoittaa tarkka sekuntimäärä, joka on kulunut vuoden 1990 kesäkuun neljännestä päivästä. Tämä muoto on useimmista ihmisryhmistä helpompaa tulkita.