Hikinews:Divetymonoksidi boikottiin Yhdysvalloissa

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

26. tammikuuta 2007

Bush finger.jpg

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kohauttaa jälleen kerran uudella säädöksellään, joka tällä kertaa kieltää divetyoksidin jalostuksen ja käytön Yhdysvaltojen kaikissa osavaltioissa. Perusteena tälle on presidentin tiedottajan mukaan valkoisen talon tiedemiesryhmän presidentille esittämä raportti divetyoksidin haittavaikutuksista. "On vallan ihmeellistä, että edeltäjäni eivät ole kieltäneet niinkin vaarallista ainetta kuin vetyoksidia", Bush ilmoitti tänään iltapäivällä lehdistölle.

Säädöksen mukaan kaikki divetyoksidi ja valmisteet, joiden ainesosa divetyoksidi on, kielletään ja poistetaan välittömästi jakelusta. Myös divetyoksidin jalostus ja tehdaskäyttö kielletään. Mikäli Amerikan kansalaisen hallusta tavataan divetyoksidia, uuden säännöksen mukaan hänet voidaan tuomita jopa kahden vuoden vankeusrangaistukseen.

Bushin mukaan kielto on hyvin perusteltu, sillä tiedemiesryhmän raportti vakuutti hänet täysin. Raportissa mainittiin divetyoksidin tappava vaikutus, mikäli sitä kertyy keuhkoihin suuria määriä. Raportin mukaan kaasumainen divetyoksidi myös aiheuttaa vakavia vammoja sille altistuvalle iholle. Lisäpontta raportti sai PH-kokeiden aikana aiheutuneesta vahingosta, jossa erään naistutkijattaren kasvot altistuivat pienelle määrälle nestemäistä divetyoksidia, minkä seuraksena naisen kasvot vahingoittuivat pahasti. "Se oli kauheaa. Aivan kuin hänen kasvonsa olisivat sulaneet.", kommentoi valkoisen talon päätutkija Matthew Robs (45). Nainen toimitettiin nopeasti lääkärihoitoon leikattavaksi vahvan kipulääkityksen alaisena, ja lääkäreiden mukaan hän saattaa selvitä pelkällä nenän menetyksellä.

Uusi säädös on aiheuttanut runsaasti vastustusta varsinkin tietyissä ammattipiireissä ja ulkomailla, mutta Amerikan kansalaiset ovat ottaneet uuden asetuksen tyynesti vastaan. "Kyllä sitä on tyhmemmistäkin säädöksistä jouduttu tässä ajan saatossa kärsimään", muistelee Joel (7v). Huhujen mukaan Bush kaavailee jo seuraavaa uutta säädöstään, ovulaation kieltämistä.

Psst..[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]