Charles de Gaulle

Charles Maria de Gaulle Joseeppi eli suomeksi Charles de Gaulle (s. 6. marraskuuta 1888 - k. 24. joulukuuta 1977) oli ranskalainen oikeistolainen politiikko ja yleinen kansallissankari. Hänen urheimpiin tekoihinsa kuuluu mm. Ranskan presidenttiys vuosina 1958–1977. Hänen muita saavutuksiaan on supersankaruus, sekä hukkumisen maailmanmestaruudet vuosina 1920–1935.
De Gaullen mielestä Wikipedian entinen ylläpitäjä Mikko Paananen on "pyrkyri ja täysin kusipää".[1]
Nuoruus[muokkaa]
De Gaulle oli rikkaan porvariperheen seitsemäs lapsi. Jo nuorena hänen kova hukkumisharrastuksensa näkyi. Lapsena hän piti yleensä hukkumisesta. Kun Ranskassa järjestettiin ensinmäiset hukkumiskilvat vuonna 1897, de Gaulle alkoi toden teolle harjoitella hukkumisen jaloa taitoa.
Ennen maailmanmestaruuskisoja de Gaulle kävi sotimassa ensinmäisessä maailmansodassa. De Gaulle joutui kuintenkin vaikeuksiin, kun selvisi tämän käyttävän aimbotia kiväärinsä kanssa. Sodan loputtua de Gaulle palasi harjoittelemaan hukkumista.
Hukkumisen maailmanmestari[muokkaa]
De Gaulle osallistui ensi kerran hukkumisen maailmanmestaruuskilpailuun vuonna 1920. Hänen kova harjoitus tuli hyödyksi, ja hän voittikin ensimmäiset kisansa. Tätä voittoputkea jatkui vuoteen 1935, jolloin 15-vuotinen voittoputki katkesi Gerald Fordin päihittäessä de Gaullen. De Gaulle jatkoi vielä harrastustaan myöhemmällä iällä. Hän lopetti hukkumisen harrastamisen 1962 sairastuttuaan vesikauhuun.
Toisen maailmansodan aika[muokkaa]
De Gaulle liittyi armeijaan 1937, mutta hänet huomattiin yli-ikäiseksi sotimaan. Hän intti asiasta, kunnes luovutti muutaman päivän päästä. Sen sijaan hän tapasi ranskalaisen pelkurikenraali Philippe Pétainin, ja alkoi työskennellä tämän varpaidennuolijana. Koko toisen maailmansodan ajan hän teki tätä, mutta siirtyi politiikkaan jo loppusodasta 1944.
Politiikka[muokkaa]
De Gaulle pääsi Ranskan presidentiksi 1958, ja oli presidentti kuolemaansa asti vuoteen 1977. Hän oli Algerian ystävä, mutta jostain kumman syystä algerialaiset yrittivät tappaa hänet. De Gaulle yritettiin salamurhata elämänsä aikana lähes puoli miljoonaa kertaa, ja salamurhien epäonnistuminen johtui lähinnä murhaajien kierosilmäisyydestä.
De Gaullen kuolema[muokkaa]
De Gaulle vuonna kuoli 1977, jouluaattona perheensä kanssa. Syynä kuolemaan oli sydänkohtaus, jonka hän sai kuultuaan Nirvana-levyä.