Björn Wahlroos

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Björn Wahlroos
Nallemies.jpg
"Nallemies" valmiina puolustamaan Suomen kilpailukykyä sen iljettäviltä kansalaisilta.
Koko nimi: Björn Valross-Pingvin "Mård" Wahlroos
Syntymäaika: 10. lokakuuta 1952
Syntymäpaikka: Helsinki
Uskontokunta: talouskasvu, anarkokapitalismi
Kuolintapa: odotellaan innolla
Hiusten väri: harmaa
Saavutukset: Ruotsin kuninkaan vastaanotto vaaleanpunaisissa nahkahousuissa
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
kirjoittajalla oli tylsää
Pilkkanimet: Nalle (vihaa yli kaiken), Buntta, Cuntta, (A)-naalikettu, rahanarkki


Stop hand.png Björn Wahlroos on julistettu idiootiksi, sillä hän on perse ihmiseksi ja vihjeetön kasa tyhjänpäiväistä roskaa,
eikä hänen sanansa ja tekonsa arvolla ole tekemistä niiden asioiden kanssa, joihin ne saattoivat pyrkiä.

”Yrityksen tulee jättää arvoratkaisut ja hyväntekeväisyydet osakkaille, koska vain ne voivat tehdä arvoratkaisuja ja harjoittaa hyväntekeväisyyttä.”

~ O rly? [1]

”Muutoin, voin kertoa teille, mikään ei ole niin hauskaa kuin harrastaa hyväntekeväisyyttä muiden rahoilla, koska silloin sä saat kaiken plussan ja joku toinen maksaa sen laskun.”

~Edellisen valossa...[2]

Björn Wahlroos (s. 10. lokakuuta 1952-k. toivottavan pian) on Sampon hallituksen puheenjohtaja. Työ- ja mahdollisesti myös yksityiselämässään Wahlroos on perustanut menestyksensä yhdistelemällä saumattomasti sekä uusliberalismin että stalinismin ihmis- ja tunnekylmimpiä osia.[3] Wahlroos korostaa jokaisen olevan oman onnensa seppä. Esimerkiksi hän vetää oman taustansa, jossa perheellä ei ollut omaisuutta kuin joitain miljoonia markkoja ja hyvätuloisia johtotehtäviäkin vain muutamia.

Nuorempana Wahlroos oli innokas stalinisti. Tästä aatemaailmasta on edelleen nähtävissä johtamistyyli, joskin ihmisarvoa määritteleväksi tekijäksi onkin vakiintunut puhdasoppisuuden sijaan lompakon paksuus. Sittemmin Wahlroos onkin sanonut, että suomalaiset työskentelevät aivan liian vähän maksaakseen kalliiksi käyvän hyvinvointiyhteiskunnan.[4] Nallen viikset on suunnitellut Tom of Finland.

Nuoruus

Kukaan Wahlroosin tutuista ei muista tämän käyneen kesätöissä nuoruudessaan, ja tuttavapiirissä hänen sietämättömäksi kasvaneet pelivelkansa hoituivat yllättäen äktaan pappa betalar -tapaan. Myöskään noin kymmenen sentin paksuinen pino pysäköintisakkoja viivästyskorkoineen ei vaikuttanut Wahlroosiin.[5]

Osakeyhtiöt & moraali

Sampon hallituksen pj. Wahlroosin mukaan yrityksillä ei ole vastuuta yhteiskunnalle tai sen kansalaisille, vastattava on ainoastaan osakkeenomistajille. Suomen valtio onkin varmistanut nollannut tämän vastuupulan omistamalla Sampon osakkeista vajaat 15 prosenttia. Näin ollen Sampon yhteiskuntavastuu on laskettavissa kertomalla keskenään konsernin valtionomistus (14,1%) vuoden 2007 eduskuntavaalien äänestysaktiivisuus[6] (65,0%) ja vaaleissa äänioikeutettujen suomalaisten osuus koko väestöstä[7] (77,4%). Näin ollen Sampon epäsuora yhteiskuntavastuu olisi noin 7,1 prosenttia.

Tukemalla Kokoomusta[8] Sampo siis ilmeisesti harrastaa sijoitustoimintaa, joka viittaa siihen, että listautuessaan pörssiin kyseinen yhdistys olisi toiminnastaan vastuussa Sampo-konsernille - tosin hallituspuolueena Kokoomus vastaa valtion kassasta, joten Sampon osakkeet omistavan valtionyhtiö Solidumin kautta kyseessä saattaa ollakin aiemmin kuvattu verovaroilla hankittu yhteiskuntavastuu - mikä tuleekin hankkia Suomessa toimivilta osakeyhtiöiltä yksitellen.

Vastuuvapaus valtiolle tarkoittanee Wahlroosin mukaan myös vastuuvapautta sen maan lakien noudattamisesta, jossa toimitaan. Tai näin ainakin kesäkuussa 2000 ilmennyt Sampon ja Leonian harrastama YIT:n kurssimanipulointi antaa ymmärtää.

Jalojen ja hienostuneiden ketunmetsästysjahtien jälkeen Wahlroos saattaa unohtaa poistaa patruunat hirvikivääristään ja jättää sen samassa taloudessa asuvien käsille. Tällöin voi käydä siten, että Wahlroosin poika

 1. ottaa aseen esitelläkseen sitä kavereilleen;
 2. tekee latausliikkeen;
 3. tähtäilee oikein kiikaritähtäimen läpi naapuritalon ikkunassa näkyvää henkilöä ja sanoo, että "nyt voisi osua"; ja
 4. vetää aseen liipaisimesta.

Jolloin saattaa tapahtua niin, että naapuri

 1. saa luodin kaulaansa ja vammautuu.[9]

Muutto Ruotsiin

Nyttemmin alettuaan epäillä kuolemattomuuttaan Wahlroos on muuttamassa Ruotsiin, koska Suomessa peritään perintöveroa ja siellä ei. Wahlroosin perin itsekorosteisten periaatteiden[10] mukaan perillisiltä eli perikunnalta saa periä perittäviä vain perintätoimisto, koska se on yritys eikä valtio. Tällöin rahat menevät sopivaan kohteeseen, siis jollekin Nallen periaatteet jakavalle kaverille. Ruotsalaistumisestaan huolimatta Nalle aikoo pysyä yhä suomalaisena, periaatteessa samalla tavoin kuin moniongelmainen teinityttö, joka haluaa kaikki oikeudet ilman mitään velvollisuuksia. Vaikka hän aikoo pysyä oman onnensa ruotsinsuomalaisena seppänä, hän aikoo yhä ilomielin pitää satojen tuhansien vuotuiset maataloustukirahansa.

Itsesuojeluvaistoon liittyviä ongelmia

Wahlroosin itsensä kannalta problemaattista on se, että hänen itsesuojeluvaistossaan on hyvä veli -verkoston keskuudessa havaittu merkittäviä puutteita. Vaikka tämän vakavaksi luonnehdittavan puutteen osaltaan tekee ymmärrettävämmäksi se, että Wahlroos on ilmeisen suuruudenhullu isä-Jumalan haastaja, jää häneltä havaitsematta se kasvava itseensä kohdistuva viha ja tarve väkivaltaiseen itseilmaisuun. Wahlroosin lausuntoja julkisuudessa voidaankin pitää suoranaisina hit me -tyyppisinä provokaatioina, joissa ikäänkuin testataan altavastaajien kykyä uhmata Nallen sädekehää. Wahlroosilla on sinänsä varaa ja kannustimia pitää henkilökohtaisia turvamiehiä, luoda terroria sekä sortoa myös välittömään fyysiseen ympäristöönsä. Tällöin ja joka tapauksessa on olemassa suuri vaara siihen tosiasiaan että ennen pitkää Nalle kohtaa itseensä kohdistuvan erittäin väkivaltaisen kontaktin.

Salaa otettu valokuva Nallen aivoydinnesteestä. Näyte valutettu oikeasta korvasta purkkiin

Kritiikki

Nallea ei ole julkisesti arvosteltu hiustyylistä, elokuvamausta tai nenän kaivamisesta, mutta hänen arvojaan vastaan on kohdistettu paljon kritiikkiä. Nallen ja nallemaisten arvojen puolustajien mukaan Nalleen kohdistettu kritiikki on pelkkää kateellista vuodatusta, eikä siksi kritiikkiä ollenkaan. Nallen puolustajien mukaan kateus on suomalaisten perisynti ja nyttemmin Nallella on täysi oikeus muuttaa Ruotsiin, koska hän on maksanut jo veroja (absoluuttisesti) enemmän kuin monta muuta suomalaista yhteensä. Mietitäänpä hetki näitä argumentteja.

Oletetaan siis Nallen puolustajien mukaan, että kateus on suomalaisten perisynti, ja koska Nallella on niin paljon rahaa, häntä arvostellaan juuri sen vuoksi. Väittämistä voidaan tehdä kaava: kateus = synti = köyhyys = suomalaisuus. Kaavaa kääntäen voimme päätellä, että: Nalle = rikas = synnitön = ei kateellinen = parempi kuin suomalainen.

Näin vain Nalle on synnistä vapaa, koska hänellä on siihen tarpeeksi omaisuutta. Tällä tavoin pienillä manipuloinnin keinoilla ja sumutuksilla Nallen puolustajat osaavat kääntää raamatun opetuksen ja koko syntikonseptin aivan mullin mallin, vaikka em. kirjassa sanotaan "helpompi on kamelin kulkea neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä taivasten valtakuntaan". On tosin muistettava, että Nalle ei halua taivaaseen vaan Ruotsiin, ja voi tehdä Nallen puolustajien mukaan näin, koska heidän mukaan hän on ilmeisesti jotenkin jo ostanut itsensä Suomesta vapaaksi maksettuaan maahan tarpeeksi veroja.

Nallen puolustajien näkökulmasta elämänarvot ovat aina sidoksissa omaisuuteen, joten vain rikkailla voi olla jotain elämän- ja ihmisarvoja, joten köyhillä ei ole varaa arvoihin, joten turpa kiinni köyhä pelle. Lakkaa valittamasta ja mene töihin siitä. Ja jos satut olemaan töissä, niin tienaa yhtä paljon rahaa kuin Nalle, muuten olet ihan paska ja sinun pitää silti olla hiljaa saatana. Meillä vinkuu Visa ja American Express, vittu teillä vinkuu vain sinä. Hah haha! Kärsi köyhä!

Triviaa

 • Björn Wahlroos omistaa myös maailman ainoan jäljellä olevan pandan. Hän osti sen Pohjois-Korean valtiolta 2,7 miljardin dollarin hinnalla. Hän suunnittelee sen syömistä jouluna 2017.
 • Björn Wahlroos on äänialaltaan tenori. Hänen ääntään kuullaan sopraano Elisabeth Kaitilan kanssa levyttämässään singlessä "Oopperan kummitus", joka on saanut ahkeraa radiosoittoa mm. Iskelmäradio Harju & Pöntisessä, ja jonka soitosta+myynnistä saatu tuotto tilitetään lyhentämättömänä seuraavan Bilderberg-palaverin Perrier- ja kaviaarirahastoon.

Viitteet

 1. http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Sampo+tuki+kymmenill%C3%A4+tuhansilla+kokoomuksen+vaalikampanjoita/1135248313325
 2. Voima 9/2009
 3. Wahlroosista tiedetään hänen taistolaiskautensa, ja ajatellaan että hän olisi kääntynyt kommunisti. Kuitenkin on hyvä huomata, että hän ei kääntynyt mistä tahansa kommunistista vaan nimenomaan stalinistista. Eikä todellakaan niin aikaisin kuin usein esittää. Hän oli esimerkiksi yliopistolla ASS:laisten johtohahmoja vielä 1974-75. Takkia on käännetty niin paljon että on epäselvää onko tässä käännetty takkia vai lähinnä kääritty taskuja. Nimenomaan muiden.
 4. Taloussanomat 20.8.2003. Verotus ja palveluiden ylituotanto Suomen suurimmat sudenkuopat http://www.taloussanomat.fi/pdf/200323238
 5. Wahlroos: epävirallinen elämäkerta (ISBN 978-952-264-243-1). 93-94.
 6. http://www.vaalit.fi/uploads/7o1lq64njk.pdf
 7. http://www.vaestorekisterikeskus.fi/vrk/bulletin.nsf/vwSearchView/A3CE44311043DA9EC225730F003CFF31
 8. http://www.ts.fi/online/kotimaa/66150.html
 9. Wahlroos: epävirallinen elämäkerta (ISBN 978-952-264-243-1). 205-206. Myös https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000658950.html
 10. Jotka on yleensä lainattu Ayn Randilta
 11. http://www.hs.fi/talous/Bj%C3%B6rn+Wahlroos+on+l%C3%A4p%C3%A4issyt+kaikki+Angry+Birds+-tasot/a1305605385950