Auringon zeniittipisteen liike vuodenaikojen funktiona

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Lienee sanomattakin selvää, että Auringon zeniittipisteen liikerata vuodenaikojen funktiona avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti yhä enemmän meitä haittaavia taakkoja."

~NPOV

Auringon zeniittipisteen liikerata vuodenaikojen funktiona on erään paperikaupunkilaisen opettajan pakanallinen messu. Messussa on kyseessä transsendenttinen rituaali, jossa muistetaan sinikäyrää, jonka auringon ZENiittipiste tekee vuoden aikana. Zeniitti tarkoittaa auringon sijaintia katsojaan nähden. Auringon sanotaan olevan zeniitissä silloin, kun se paistaa suoraan havaitsijan pään yläpuolelta, eli se on lakipisteessään. Tämä paikka muuttuu vuoden aikana. Tästä vaelluksesta seuraavat vuodenajat, joka johtuu siitä että katsojat eivät pysy vakioisessa suhteessa aurinkoon, eli eivät seuraa luonnollista sykliään.

Auringon zeniittipisteen liikerata vuodenaikojen funktiona -rituaalin apuvälineenä on erityinen mandala, ympyrän muotoon tehty kuvio, joka kuvaa kosmosta symbolisesti tai metafyysisesti.

Metodin on Suomeen tuonut erityinen sensei Peksinä tunnettu opettaja. Hän ohjaa oppilaat uskonnollisessa hurmoksessaan liikuttamaan karttakepiksi kutsuttua taikasauvaa mystisen kartan edessä ja toistamaan sanoja: "kevät, kesä, syksy, talvi, kevät, kesä, syksy, talvi, kevät...." kartan vaakasuuntaisten viivojen välillä. Tässä kuvataan ajan kulkua, josta uskotaan jäävän viisautta ja elämänkokemusta päähän. Ajan kuluessa voi tapahtua henkistä varttumista.

Tällä tavoin aivopestyt oppilaat ovat traumatisoituneet ja heitä piinaavat aikuisuudessakin painajaiset zeniittipisteen liikkeestä, joka velloo ja alati muuttuu vaikka aurinko vaan möllöttää paikallaan ja ihminenkin laiskana on vaan kotona.

Tästä syntyy paljon uhreja, jotka näkevät vain heitä kohdanneen vääryyden ja muistavat tuskan. He muuttuvat henkisesti turskaiksi ja alkavat kenties tuskissaan mylvimään ahdistuksen loputtomassa meressä. Heistä tulee vihaisia terroristeja tai renttuja. Osa heistä tukehtuu aamupalaansa. Osa heistä jää auton alle. Osa heistä ryhtyy uutistenlukijaksi. Osa heistä voi eheytyä Jeesuksella. Joka tapauksessa he valittavat päiviensä päähän, läpi elämän joka tarjoaa vain itkun ja hammasten kiristyksen. He elävät ainokaisen elämänsä, eivätkä huomaa että elämä kulkee ohi joka tapauksessa eikä se odota että he pääsevät taas jaloilleen.

Harjoittelumetodi on kuitenkin sillä perusteltu, että joskus ihminen muuttuu rituaalin ja tuskan kautta erityiseksi marttyyriksi. Silloin hän on traumoista vapaa. Silloin hän on kaiken jo maksanut. Marttyyristä tulee uusi mestari. Mestari, joka hallitsee vuodenajat ja taivaankappaleiden asemat. Hänelle me annamme kunnioituksemme ja arvostuksemme. Mutta muistamme samalla että mieluummin hän kuin minä.