Anne Frank

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

”On perin kummallista, että kaltaiseni tyttö kirjoittaa päiväkirjaa, sillä luulen että 13-vuotiaan tyllerön ajatukset eivät kiinnosta jälkeenpäin ketään.”

~Anne päiväkirjassaan

”No siinä olet kyllä ihan oikeassa!”

~Kirjan lukija

Holokaustin kieltäjä!!!”

~Saksalainen ja/tai vasemmistolainen kuultuaan äskeisen

”Ihan jumalatonta skeidaa.”

~Joku luettuaan kirjan takakannen
Anne Frank mietteinensä

Annelies "Anne" Frank oli juutalainen, joka tuli tunnetuksi kirjoitettuaan elämästään toisen maailmansodan aikaan päiväkirjaansa. Yleiseksi onneksi enkelit veivät hänet lomalle erääseen HYVIN lämpimään paikkaan.

Anne ihmisenä[muokkaa]

Anne syntyi Saksassa. Natsien otettua ohjat Anne lähti tuttavineen häntä koipien välissä pakoon piristäviä kesäleirejä Hollantiin. Anne oli kiltti tyttö, kävi koulua ja oli pirteä. Hänen vanhempansa tuottivat hilloa ja muita sen ajan liukasteita. Anne oli "isin tyttö" ja hän vietti paljon aikaa isänsä kanssa ihan kahdestaan kellarissa.

Annen eka kohtaaminen saksalaisten kanssa Saksan ulkopuolella oli vuonna 1940, kun natsit marssivat Amsterdamin Punaisten lyhtyjen alueella, jossa Anne oli tienaamassa "karkkirahoja". Anne pelastautui sillä saksalaiset katselivat muita "sijoituskohteita". Tämä johtui siitä, että Saksassa hinta ja laatu ovat yhteydessä toisiinsa. Seuraavat pari vuotta Anne vietti maan alla, tarkalleen ottaen viemärissä jossa hän yritti tienata ainoalla tietämällään tavalla. Koderyhmänä oli viemärirotat.

Eräänä kauniina päivänä, vuonna -44, Gestapo ja SS tarjosivat lämpimän aterian vastineeksi sylitanssista. Pian koko Annen perhe ja muut piileskelijät nousivat viemäristä ja SS-eversti von Güggerström avustajineen pistivät koko poppoolta tajun kankaalle. Pian Anne huomasi olevansa kesäleirillä muitten samankaltaisten reippaitten ihmisten kanssa. Lopulta hänet päätettiin siirtää toiselle leirille, vielä syvemmälle maan alle kuin missä Anne oli piileskellyt. Hänet seivästettiin kuoliaaksi työntämällä peitsi pillusta sisään, vartalon poikki, ja kurkusta ulos. Raportin mukaan hän huomasi tapahtuneen vasta kun peitsen pää sojotti ulkona hänen kurkustaan.

Päiväkirjat[muokkaa]

Aina 13-vuotiaasta kuolemaansa asti Anne raapusteli tapahtumia ja (sienten laajentaman tajunntansa luomia) ajatuksiaan päiväkirjoihinsa. Päiväkirjat lähetettiin jollekin tyypille, joka julkaisi ne myöhemmin kirjana, joka tunnetaan mm. nimillä "Anne Frankin päiväkirja", "Nuoren tytön päiväkirja" tai "Puoli-ilmaisen prostitoidun sekoilut". Hän kirjoitti myös kirjan "Maisteluni", jossa hän väittelee ihmisen olemuksen ja rodun vaikutusta siemennesteen makuun.

Hänen päiväkirjansa ovat tunnettuja ympäri sivistynyttä maailmaa, ja mm. monet äidinkielen opettajat pakottavat ihmisiä lukemaan niitä. Kirjat ovat nostattaneet hänet kuuluisimmaksi holokaustin siunaamaksi ihmiseksi. Päiväkirjojen pohjalta on tehty jopa elokuva!