Alpo Suhonen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Alpo Suhonen (s. 1. elokuuta 1948, Forssa) on kuuluisa suomalainen sivari. Sivariutensa lisäksi Suhonen on valmentanut lukuisia jääkiekkojoukkueita toinen toistaan huonommalla menestyksellä ja tästä johtuen hommat ovat päättyneet kerta toisensa jälkeen potkuihin. Suhosen menestymättömyys ja tragikoominen itsekritiikkikyvyn puute ovatkin sitä luokkaa että ainoastaan Juhani Tamminen voidaan laskea Alpon kanssa samaan sarjaan kuuluvaksi.

Itkeminen[muokkaa]

Kiekkokansan keskuudessa Alpo Suhonen tunnetaan parhaiten itkemisestään. Itkun aihetta antavat tavallisesti valmentajan hommista saadut potkut, mutta myös kaikenlainen yleisluonteinen itkeminen onnistuu Alpolta sujuvasti. Kantavana teemana Suhosen itkuvirsissä on huippujääkiekkoilun (ja joskus kaikenlaisen huippu-urheilun) järjettömyys - eli jääkiekossa ei ole Suhosen mielestä mitään järkeä. Tämä ilmenee mm. siten, että Alpo Suhonen on itse toiminut jääkiekon parissa pelaajana ja valmentajana jo 40 vuotta, vaikka uran ainoista menestyksistä (FoPS:n nosto liigaan 1976 ja sen pudottaminen takaisin divariin vuotta myöhemmin) on kulunut jo 30 vuotta. Suhosesta huolimatta Sveitsin aikaiset puulaakijoukkueet veivät sarjojensa mestaruudet. Todennäköisesti väärin voitettu.

Järjettömyyden lisäksi Alpoa pännii lätkässä se, että asioista mitään tajuamattomat seurapomot antavat valmentajalle kenkää kun peli ei kulje. Nämä idioottimaiset jääkiekon tuhoajat kun eivät ole vieläkään, kaikkien näiden vuosien jälkeen tajunneet, että ei se ole Suhosen syy. Onneksi Suhonen itse tietää olevansa syytön valmentamiensa seurojen surkeaan menestykseen.

Suhonen on kotoisin Forssasta.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.