Aloilleen asettuminen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Morsian, sulhanen ja villit poikamiehet kuvittelevat tämänlaisia aina kuullessaan aloilleen asettumisesta, tai muistellessaan siitä miten heiltä on aiheesta kyselty menneisyydessä...

Aloilleen asettuminen on yhteiskunnallinen sosioekonominen vaatimus, jonka valvonnasta vastaavat kaikenlaatuiset mummo-tädit.[1] Aloilleen asettuminen on jotain jonka odotetaan tapahtuvan 20–30-vuotiaana. Tätä vanhempien sinkkujen kohdalla yleistyy kysymys "olisiko jo sinunkin aika asettua aloillesi?"[2]Vastaavasti myös parisuhteessaan kariutuvat 30–40-vuotiaat joutuvat kohtaamaan aloilleen asettumisen vaatimuksen siten, että he joutuvat tekemään tiliä kariutuneesta suhteestaan asiantilaa valvoville mummo-tädeille.

Aloilleen asettuminen on siitä erikoinen tila, että sen voi saavuttaa vain parisuhteessa. Se ei oikeastaan liity mitenkään vakiintumiseen, vakituiseen osoitteeseen, paikallaan pysymiseen tai mihinkään muuhunkaan sellaiseen, johon itse sanonta selvästi sanamuodoillaan viittaa. Se, että sinulla on menestynyt työura ohjelmointifirman osakkaana, ei riitä. Se, että sinulla on omakotitalo ja asuntolainaa, ei merkitse mitään. Aloilleen asettumiseen ei vaadita työpaikkaa. Voit olla maailmaa varastetulla hevoskärryllä kiertävä nomadi[3] ja olla silti asettunut aloillesi.

Ketä muka kiinnostaa? Aivan liian monia kiinnostaa![muokkaa]

Ainut positiivinen asia tässä on se, että aloilleen asettuminen vastaa erääseen ahdistavaan kysymykseen. Jos nimittäin katsomme häitä, voimme huomata että kesähäissä sataa, syyshäissä sataa ja on hyttysiä, talvihäissä sataa räntää ja paleltaa ja keväthäissäkin on jotain vikaa.[4]

Ketään ei modernina aikana oikeasti kiinnosta kuluttaa ensin yhtä viikonloppua jossain maaseudun ladossa siksi, että joku neljännesserkun koiran ystävä menee avioliitoon kolmatta kertaa.[5] Sitä kysyy, että mitä mieltä on viettää häitä nykyaikana kun naiset ovat sen verran vapaita ja varakkaita, etteivät iloiten kieli pitkällä odota, että saavat yhden päivän leikkiä jotain prinsessaa hirvittävän ylihintaisessa mekossa.[6] Kun sitä miettii, että miksi ihmeessä hääjuhlien suunnitteluun ja toteutukseen menee puoli vuotta aikaa ja puoli miljoonaa rahaa[7], kun ketään ei kuitenkaan kiinnosta, niin mummo-tätiä kiinnostaa.[8]

Asettumisesta kysyjä on väistämättä paskiainen[muokkaa]

Huonona puolena on se, että aloilleen asettumattomuus on silti ongelma. Sillä mikään tilanne ei ole sellainen, että siinä on mukavaa saada tämänlaista palautetta.

 1. Jos harrastat irtosuhteita, tämä vihjaa että olet moraaliton lortto tahi huoripukki, jonka moraalia on tullut muiden mummo-tätien kanssa paheksuttua. Paheksutun seksuaalielämä tiedetään todennäköisesti paremmin kuin hän itse. Sillä itsellä on joskus filmi poikki.[9]
 2. Jos olet sinkku sen vuoksi, että olet susiruma[10] ja osaat keskustella lähinnä tietokoneyrityksesi uusimman 3D-mallinnusinnovaation kalibroinnista, ei ole miellyttävää joutua tilanteeseen jossa tiedostaa sen, että maailmassa on vain kahdenlaisia keski-ikäisiä neitsyinä pysyneitä sinkkuja: niitä, jotka ovat tätä olosuhteiden pakosta, ja niitä, jotka valehtelevat valinneensa tämän itse.[11]
 3. Osa saattaa olla myös mennyt maistraatin kautta avioliittoon. Ja koska mummo-täti saattaa olla sitä vanhaa paheksuvaa ja tarkkaa ihmistyyppiä, jonka mielestä vain kirkkohäät rituaaleineen ovat oikeat häät ja muut ovat pakanoille[12] tarkoitettuja valehäitä.[13] On tietenkin aika hankalaa selittää, että on oltu avioliitossa jo 7 vuotta ja että mummo-tätiä nyt ei vaan tullut kutsutuksi.[14]
 4. Osa saattaa myös olla homoseksuaaleja. Tässä tilanteessa parisuhteettomuus on usein sellaista muotoa että sitä joko ei ole ja mummo-täti järkyttyy siitä elämäntyylistä jota tähän liittyy. Tai sitten parisuhde on, mikä on vielä kauheampaa.

Tiivistelmä[muokkaa]

Aloilleen asettuminen - ja etenkin aloilleen asettumisesta kyseleminen - ovat vitsauksia. Valvontaa suorittaville kyylille voisi antaa vihjeeksi sellaisen, että voisivat itse asettua aloilleen vaikka junaraiteille!

Katso myös[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. On kenties väärin puhua valvovasta elimestä. Mutta nämä kyllä valvovat. Ja ovat elimiä.
 2. Tämä ei ole ollenkaan passiivis-aggressiivista.
 3. Huomaa, miten emme mainitse tässä yhteydessä kansallispukuisuutta. Olemme niin poliittisesti korrekteja!
 4. Yleensä sade.
 5. Saati, että moni joutuu vielä kuluttamaan toisen viikonlopun "polttareissa", joissa ei koskaan ole strippareita, toisin kuin elokuvissa.
 6. Heillä on nykyään useita mekkoja eri päiville.
 7. Ja mielenterveys, sillä häihin pitää jostain syystä saada väriteema. Kuka sellaisia huomaa? Ja jos huomaa, niin sääliksi käy häntä.
 8. Eikä ihme. Hänhän saa valvovana elimenä rynnätä paikalle juomaan ilmaista kahvia ja pahimmillaan viinaa.
 9. Tai ainakin pelkona on se, että sana on kiertänyt vaikka mummo-tädin huomiokyky onkin dementtisen strutsin, ja kaikki välttelevät häntä sen vuoksi, että hän on kammottava juoruämmä, toisten elämään nokkaansa tunkeva kyylä ja vastaava paskiainen, joka kokee olevansa moraalisesti korkeatasoinen muista ihmisistä kiinnostunut sosiaalinen ihminen!
 10. Sinussa on esimerkiksi mummo-tädin geeniperimää!
 11. Jokainen on toki ns. "virgin by choice", ei vaan tämän henkilön itsensä valinnasta.
 12. Ja jos oikein suvaitsevaiselle päälle satutaan itsensä tissuteltua, niin se on OK myös homoseksuaaleille.
 13. Joiden ainut funktio on teeskennellä, että tämä takaa jonkun uskonnonvapauden ja sananvapauden maassamme ja että kristillinen yhteisö on ei-moralistinen ja aivan reilu kuten länsimaissa kuuluu.
 14. Tämänlaiset käynnistävät toisenlaisia sukuhelvettejä. Joiden ainut hyvä puoli on siinä että mummo-täti katkaisee kaikki yhteydet.